Ухвала
від 30.07.2015 по справі 808/1368/14
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

30 липня 2015 рокуСправа № 808/1368/14 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Садового І.В.,

за участю секретаря судового засідання - Сірик К.Л.,

заявник, позивач, відповідач: не з'явились,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/1368/14

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер»

про: стягнення 103 665 грн. 87 коп.

ВСТАНОВИВ:

21.02.2015 Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва (далі - позивач) звернулося до Запорізького окружного адміністративного суду до Товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер» (далі - відповідач) з позовом про стягнення з відповідача заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за списком №2 за період вересень-грудень 2013 року в розмірі 103 665 грн. 87 коп.

Ухвалою судді Запорізького окружного адміністративного суду від 24.02.2014 відкрито провадження в адміністративній справі №808/1368/14, закінчено підготовче провадження та призначений судовий розгляд.

За наслідками розгляду справи винесено постанову від 15.04.2014, якою адміністративний позов задоволено, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер» на користь Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій (за списком №2) за період вересень-грудень 2013 року в розмірі 103 665 грн. 87 коп.

02.06.2014 за заявою позивача видано виконавчий лист про стягнення зазначеної суми.

11.07.2015 на адресу суду надійшла заява Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя (далі - заявник) про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) за виконавчим листом по справі №808/1368/14, виданим 02.06.2014, а саме заявник просить замінити стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва на Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя.

У зв'язку із перебуванням судді Мінаєвої К.В. у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, на підставі розпорядження від 21.07.2015 №117 тимчасово виконуючого обов'язки керівника апарату суду та протоколу повторного автоматизованого розподілу справи між суддями від 21.07.2015, справу призначено до розгляду судді Садовому І.В.

Для вирішення питання щодо заміни сторони виконавчого провадження по справі було призначено судове засідання на 30.07.2015.

Заявник у судове засідання не з'явився, направив суду клопотання про розгляд заяви без його участі. Заява обґрунтована тим, що Товариством з обмеженою відповідальністю «Трансфер» внесені зміни до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України щодо місцезнаходження юридичної особи, зокрема, адресу: 03124, м.Київ, вул.Миколи Василенка,15. кв. 303-б змінено на адресу: 69063, м. Запоріжжя, пр. Леніна, 145, оф. 21. На підставі вищевикладеного управлінням Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва у зв'язку зі зміною юридичної адреси та взяттям на облік в ДПІ в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя ГУ Міндоходів відповідно до п. 2.1, п. 2.6. Постанови правління Пенсійного фонду України від 05.10.2012 №18-1 «Про затвердження Змін до Порядку взяття на облік в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» 08.09.2014 знято з обліку товариство з обмеженою відповідальністю «Трансфер» (Код ЄДРПОУ 24317397) та передано борги зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмір 972 грн. 58 коп. та по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначенні', на пільгових умовах за списком №2 у розмірі 334 579 грн. 99 коп. до Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя. На підставі викладеного просить, заяву задовольнити, замінити стягувача Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва на Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя.

Відповідач у судове засідання не з'явився, на адресу суду повернулась повістка про виклик у судове засідання, яка була надіслана на адресу відповідача: пр.Леніна, буд.145, оф.21, м.Запоріжжя, 69063 з відміткою поштового відділення зв'язку: «організація за даною адресою не зареєстрована».

Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва не з'явилось. Від представника Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва на адресу суду надійшло клопотання про розгляд справи без їх участі.

Згідно з ч.1 ст.41 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/1368/14, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню на підставі наступного.

Відповідно до ст.264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої сторони, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомленні про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Як вбачається з матеріалів справи та наданих Управлінням Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя письмових доказів, Запорізьким окружним адміністративним судом 15.04.2014 винесена постанова по справі №808/1368/14 за позовом Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м. Києва до товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер» про стягнення заборгованості у розмірі 103 665 грн. 87 коп., про що 02.06.2014 видано виконавчий лист, який знаходиться на виконанні в Орджонікідзевському відділі державної виконавчої служби Запорізького міського управління юстиції.

Товариством з обмеженою відповідальністю «Трансфер» внесені зміни до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України щодо місцезнаходження юридичної особи, зокрема адресу: 03124, м. Київ, вул. Миколи Василенка,15. кв. 303-Б змінено на адресу: 69063, м. Запоріжжя, пр. Леніна, 145, оф. 21, про що свідчить витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, наданий Міністерством юстиції України.

Управлінням Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м. Києва у зв'язку зі зміною юридичної адреси та взяттям на облік в ДПІ в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя Головного управління Міндоходів відповідно до п. 2.1, п. 2.6 Постанови правління Пенсійного фонду України від 05.10.2012 №18-1 «Про затвердження Змін до Порядку взяття на облік в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» 08.09.2014 знято з обліку товариство з обмеженою відповідальністю «Трансфер» (Код ЄДРПОУ 24317397) та передано борги зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у розмір 972,58 грн. та по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій за віком, призначеної на пільгових умовах за списком №2 у розмірі 334 579,99 грн. до Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя, про що свідчить акт прийому - передачі від 08.09.2014 №11863/03-164.

У відповідності до п. 2.6. Постанови правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 №21-6 «Про затвердження Порядку взяття на облік та зняття з обліку в органах Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» при взятті на облік юридичної особи - платника єдиного внеску або фізичної особи - підприємця у зв'язку зі зміною місцезнаходження або місця проживання орган Пенсійного фонду за новим місцезнаходженням або місцем проживання платника не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від державного реєстратора відомостей реєстраційної картки про внесення змін до відомостей про юридичну особу або про фізичну особу-підприємця направляє запит на переведення до органу Пенсійного фонду, де він перебував на обліку. Орган Пенсійного фонду за попереднім місцезнаходженням або місцем проживання платника протягом п'яти робочих днів передає пакет документів (картки особових рахунків платника єдиного внеску, акт перевірки у разі її проведення та інші наявні документи про платника єдиного внеску), знімає з обліку платника єдиного внеску з підстав «Переведення в інший територіальний орган Пенсійного фонду» та зазначає у справі платника назву органу Пенсійного фонду, куди здійснюється переведення платника.

Таким чином до управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя згідно з карткою особового рахунку підприємства перейшла заборгованість по платежам до фонду.

У відповідності до абз.2 п. 4. Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах, районах у містах, а також у містах та районах, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 22.12.2014 №28-2 управління відповідно до покладених на нього завдань забезпечує надходження від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, інших коштів, ведення обліку їх надходжень та платників здійснює управління Пенсійного фонду на обліку якого перебуває платник.

На підставі вищевикладеного права та обов'язки щодо стягнення заборгованості з товариства з обмеженою відповідальністю «Трансфер» перейшли до управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя.

У зв'язку з тим, що стороною у справі № 808/1368/14 виступало управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м. Києва, управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі не має прав стягувача у виконавчому провадженні при примусовому виконанні виконавчого листа від 02.06.2014 №808/1368/14.

У відповідності до ч.5 ст. 8 Закону України «Про виконавче провадження» від 21.04.1999 №606 у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Управління Пенсійного фонду в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/1368/14.

Керуючись статтями 160, 165, 264 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя про заміну сторони виконавчого провадження у справі №808/1368/14, - задовольнити.

Замінити стягувача по справі №808/1368/14, а саме - Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м.Києва ( ЄДРПОУ 26063727) на Управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Запоріжжя (ЄДРПОУ 24317397).

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.В. Садовий

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.07.2015
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48382354
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1368/14

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Лазаренко Максим Сергійович

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 30.07.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 25.03.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

Постанова від 15.04.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Мінаєва Катерина Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні