Ухвала
від 12.08.2015 по справі 808/4633/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ СКОРОЧЕНОГО ПРОВАДЖЕННЯ

12 серпня 2015 рокуСправа № 808/4633/15

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Максименко Лілії Яковлівни, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою:Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області, м.Запоріжжя

до:Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙФЕКС-УКРАЇНА", м.Запоріжжя

про:припинення юридичної особи,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

11.08.2015 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Запоріжжя Головного управління Державної Фіскальної служби у Запорізькій області (далі – позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙФЕКС-УКРАЇНА" (далі – відповідач), в якому позивач просить припинити підприємницьку діяльність відповідача (реєстраційний номер облікової картки платника податків 32260923).

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених Конституцією та законами України.

Згідно з пп. 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

          Спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно зі ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

          Судом встановлено, що позивачем був дотриманий строк звернення до суду, передбачений ст. 99 КАС України.

За правилами п. 3 ч. 1 ст. 183-2 КАС України справи щодо припинення за зверненням суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи підприємницької діяльності фізичних осіб – підприємців у випадках, передбачених законом розглядаються судом в порядку скороченого провадження.

Таким чином, підстави для залишення позовної заяви без розгляду, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 160, 165, 183-2 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Відкрити скорочене провадження у справі № 808/4633/15 за позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі м.Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЙФЕКС-УКРАЇНА" про припинення юридичної особи.

2. Справа розглядатиметься одноособово суддею Максименко Лілією Яковлівною без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

3. Товариству з обмеженою відповідальністю "АЙФЕКС-УКРАЇНА" необхідно у десятиденний строк з дня одержання цієї ухвали подати суду заперечення проти позову та докази на їх обґрунтування, або заяву про визнання позову. Заперечення проти позову або заява про визнання позову мають бути подані безпосередньо до канцелярії суду або надіслані поштою.

4. У разі неподання у встановлений строк заперечень проти позову, справа буде розглянута на підставі наявних у ній матеріалів не пізніше трьох днів з дня закінчення строку для подання заперечень.

5. Копію цієї ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                     Л.Я.Максименко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.08.2015
Оприлюднено19.08.2015
Номер документу48382476
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4633/15

Постанова від 01.09.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 12.08.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні