Постанова
від 17.02.2011 по справі 2а-38/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" лютого 2011 р. Справа № 2a-38/11/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Кафарського В.В.

за участю секретаря Вилки О.С.

представників:

від позивача: не з"явився.

від відповідача: не з"явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу

за позовом: Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів

до відповідача: Приватного підприємства "Андрес"

про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в сумі 5378,00 грн.,-

ВСТАНОВИВ:

05.01.2011 року Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звернулось з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Андрес" про стягнення заборгованості. Позовні вимоги мотивовано тим, що за відповідачем рахується заборгованість по сплаті адміністративно-господарських санкцій та пені.

Позовні вимоги мотивовані тим, що згідно чинного законодавства відповідач до 16.04.2010 року був зобов’язаний сплатити 5000грн. адміністративного-господарських санкцій та 378,00грн. пені.

Представник позивача в судове засідання не з"явився, однак надав на адресу суду клопотання про розгляд справи за його відсутності, позовні вимоги підтримав в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з’явився, судом неодноразово направлялись повістки про виклик відповідача в судове засідання за адресою, яка зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. Повідомлення повернулось до суду з відміткою відділення поштового зв'язку "за закінченням терміну зберігання".

Відповідно до ст. 40 КАС України, особи, які беруть участь у справі, зобов'язані під час провадження у справі повідомляти суд про зміну місця проживання (перебування, знаходження), роботи, служби. У разі неповідомлення про зміну адреси повістка надсилається їм за останньою адресою і вважається врученою.

З огляду на зазначене, суд вважає, що відповідач повідомлений належним чином, отже не прибуття в судове засідання відповідача не є перешкодою для розгляду справи.

Розглянувши адміністративний позов, вислухавши представника позивача, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, суд прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних мотивів.

Згідно ст.19 ЗУ "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" для підприємств, установ, організацій, у тому числі підприємств, організацій громадських організацій інвалідів, фізичних осіб, які використовують найману працю, установлюється норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб, - у кількості одного робочого місця.

В судовому засіданні встановлено, що за результатами проведеної позивачем планової перевірки ПП "Андрес" щодо реєстрації у обласному відділенні Фонду соціального захисту інвалідів, подачі звітів про зайнятість та працевлаштування інвалідів, виконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування інвалідів, та сплати адміністративно-господарських санкцій складено акт перевірки за № 423 від 17.11.2010 року. З даного акту та розрахунку до нього вбачається, що у 2009 році середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу ПП "Андрес" становила 12 осіб, середньорічна заробітна плата працівників складала 120000 грн.

Судом встановлено, що примірник вищевказаного акту вручено уповноваженій особі відповідача, а саме, головному бухгалтеру ОСОБА_1. Як вбачається з поданого адміністративного позову застосовані адміністративно-господарські санкції та пеня залишились несплачені, а дії позивача щодо проведення перевірки відповідачем не оскаржувалися.

У відповідності до ЗУ "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні" кількість робочих місць, призначених для забезпечення працевлаштування інвалідів, для відповідача повинна становити 8 осіб, однак згідно розрахунку, фактична кількість становить 7 осіб. Таким чином ПП "Андрес" не виконало норматив по працевлаштуванню 1 інваліда.

Згідно ст.20 вищевказаного Закону підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій інвалідів, фізичні особи, які використовують найману працю, де середньооблікова чисельність працюючих інвалідів менша, ніж установлено нормативом, передбаченим статтею 19 цього Закону, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів адміністративно-господарські санкції, сума яких визначається в розмірі середньої річної заробітної плати на відповідному підприємстві, установі, організації, у тому числі підприємстві, організації громадських організацій інвалідів, фізичної особи, яка використовує найману працю, за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте інвалідом.

Крім того згідно ч.2 ст.20 Закону порушення термінів сплати адміністративно-господарських санкцій тягне за собою нарахування пені. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків річних облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки за весь її строк. За таких обставин відповідачу було нараховано пеню в сумі 378,00 грн.

Наявність заборгованості відповідача по сплаті адміністративно-господарських санкцій та пені за незайняті робочі місця для працевлаштування інвалідів підтверджується актом перевірки за № 423 від 17.11.2010 року, розрахунком суми позову та іншими матеріалами справи.

Доказів сплати заборгованості відповідач суду не представив. Обставин, які б були підставою для звільнення відповідача від сплати вищевказаних коштів, в судовому засіданні не встановлено.

За таких обставин позов підлягає до задоволення в повному обсязі.

На підставі ст. 124 Конституції України, керуючись ст. ст. 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Приватного підприємства "Андрес", вул. Пасічна, 20/84, м.Івано-Франківськ, код ЄДРПОУ 13662978 на користь Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, вул. Гуцульська, 9, м.Івано-Франківськ заборгованість в сумі 5378 (п"ять тисяч триста сімдесят вісім) грн.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб’єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбаченому частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова набирає законної сили в порядку та строки встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя: Кафарський В.В.

Постанова складена в повному обсязі 22.02.2011 року.

Дата ухвалення рішення17.02.2011
Оприлюднено19.08.2015
Номер документу48382597
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-38/11/0970

Постанова від 17.02.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

Ухвала від 06.01.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Кафарський В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні