Постанова
від 14.08.2015 по справі 803/1891/15
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 серпня 2015 року м. Луцьк Справа № 803/1891/15

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

судді Смокович В.І.,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Луцьку адміністративну справу за позовом Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області до Сільськогосподарського приватного підприємства «Лаврів» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Волинській області (далі - позивач, Луцька ОДПІ) звернулася в суд з адміністративним позовом до Сільськогосподарського приватного підприємства «Лаврів» (далі – відповідач) про припинення юридичної особи.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що відповідач є платником податків та більше одного року не подає податкової звітності, що у відповідності до частини другої статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” є підставою для припинення юридичної особи.

Представник позивача у судове засідання не прибув, однак у письмовому клопотанні просить суд розглядати справу за його відсутності.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, хоча був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового розгляду повісткою, яка вручена поштою 30 липня 2015 року.

Згідно з частиною шостою статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні.

Оскільки в судове засідання сторони не прибули (при цьому, позивач просить суд розглядати справу за відсутності представника інспекції, що є його правом), зазначене не перешкоджає судовому розгляду, а дану справу можливо розглянути і вирішити на основі наявних матеріалів, судовий розгляд справи здійснено в порядку письмового провадження без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд дійшов висновку, що адміністративний позов слід задовольнити повністю, з наступних підстав.

Матеріалами справи підтверджується, що Сільськогосподарське приватне підприємство «Лаврів» 01 лютого 2002 року зареєстроване як юридична особа Луцькою районною державною адміністрацією Волинської області, що підтверджуються інформацією з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с.5).

Як слідує з довідки Луцької ОДПІ від 02 червня 2015 року №277, підприємство протягом останніх трьох років не звітується, податковий борг відсутній (а.с.6).

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Оскільки Сільськогосподарське приватне підприємство «Лаврів» більше як протягом одного року не подає органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності, відповідач письмових заперечень проти адміністративного позову не подав, тому суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню шляхом прийняття постанови про припинення юридичної особи Сільськогосподарського приватного підприємства «Лаврів» та направлення копії постанови в день набрання нею законної сили державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції для вчинення дій, передбачених статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Керуючись частиною шостою статті 128, статтями 162-163 Кодексу адміністративного судочинства України, на підставі статті 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців ”, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області до Сільськогосподарського приватного підприємства «Лаврів» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу – Сільськогосподарське приватне підприємство «Лаврів» (45607, Волинська область, Луцький район, с. Лаврів, ідентифікаційний код юридичної особи 31890565).

Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Реєстраційної служби Луцького районного управління юстиції для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Сільськогосподарського приватного підприємства «Лаврів» та вчинення інших дій, передбачених статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на постанову подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя В.І.Смокович

Дата ухвалення рішення14.08.2015
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48387173
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —803/1891/15

Постанова від 14.08.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні