Ухвала
від 13.08.2015 по справі 805/1145/15-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відстрочення виконання постанови

13 серпня 2015 року Справа № 805/1145/15-а

приміщення суду за адресою: 84112, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 2

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Голубової Л.Б., розглянувши в порядку письмового провадження заяву державного підприємства «Дзержинськвугілля» про відстрочення виконання постанови суду в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області до державного підприємства «Дзержинськвугілля» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №1 та за списком № 2 у сумі 11119988,26 гривень,

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 15 квітня 2015 року позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області до державного підприємства «Дзержинськвугілля» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №1 та списком № 2 у сумі 11119988,26 гривень було повністю задоволено. Вказана постанова суду не оскаржувалася сторонами та набрала законної сили.

Державне підприємство «Дзержинськвугілля» звернулося до суду із заявою від 31 липня 2015 року про відстрочення виконання судового рішення до 31 грудня 2015 року.

Заяву обґрунтовувало скрутним фінансовим становищем через що, відповідач не може своєчасно розрахуватися із позивачем.

Зазначає, що розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 року № 1053-р місто Дзержинськ є територією, де проводилася антитерористична операція. Відповідач не працює з 05 травня 2014 року через проведення на території Донецької області антитерористичної операції. Підприємство працює лише у режимі життєзабезпечення і водовідливу.

Фінансовий стан підприємства не стабільний, фінансово залежний від бюджетного фінансування, яку підприємство в дійсний час не отримує. Кредиторська заборгованість на 01 квітня 2015 року складає 1488756 тис. грн.

Представник відповідача через канцелярію суду надав заяву про розгляд справи в письмовому провадженні.

Управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області через канцелярію суду надало заяву про розгляд заяви відповідача про відстрочення виконання постанови суду в письмовому провадженні та пояснення в яких зазначив, що не заперечує проти надання відстрочення відповідачу.

В доказ зазначеного, відповідач надав баланс (звіт про фінансовий стан) роботи підприємства станом на 30 червня 2015 року із збитковими показниками діяльності.

Також надано сертифікат Торгово-промислової палати про настання обставин непереборної сили № 1914 від 02 грудня 2014 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України за наявності обставин, що ускладнюють виконання судового рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), державний виконавець може звернутися до адміністративного суду, що видав виконавчий лист, із поданням, а сторона виконавчого провадження - із заявою про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Згідно з ч.2 ст. 263 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або сторони виконавчого провадження, що звернулися із поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі, та у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду. У разі прийняття рішення про відстрочення чи розстрочення виконання постанови в адміністративній справі суд змінює строк подання суб'єктом владних повноважень звіту про виконання такої постанови.

Розглянувши заяву та додані до неї матеріали, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви розстрочення виконання судового рішення, оскільки місто Дзержинськ фактично знаходиться в зоні розмежування проведення антитерористичної операції, яка триває на час розгляду заяви відповідача, що є загальновідомою обставиною.

Керуючись статтями 263, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву державного підприємства «Дзержинськвугілля» про відстрочення виконання постанови суду в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області до державного підприємства «Дзержинськвугілля» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №1 та списком № 2 у сумі 11119988,26 гривень строком до 31 грудня 2015 року – задовольнити.

Відстрочити виконання постанови Донецького окружного адміністративного суду від 15 квітня 2012 року в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Дзержинську Донецької області до державного підприємства «Дзержинськвугілля» про стягнення заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №1 та списком № 2 у сумі 11119988,26 гривень до 31 грудня 2015 року.

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Голубова Л.Б.

                                                                      

Дата ухвалення рішення13.08.2015
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48389837
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/1145/15-а

Ухвала від 06.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 26.06.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 16.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голошивець І.О.

Ухвала від 13.08.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Постанова від 15.04.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 02.04.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні