Ухвала
від 23.02.2010 по справі 2-163/10
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 2-163/10

23.02.2010 с. Васильківка

Суддя Васильківського районного суда Дніпропетровської області Чорнобук В.І. розглянувши заяву Позивача ОСОБА_1 (вул. Героїв Сталінграду, 23а. м Дніпропетровськ. 49000) про забезпечення позову у справі за його позовом до Голови Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України (опф за КОПФГ - політична партія; форма власності - приватна: ікюо за СДРЮОФОПУ(ЄДРПОУ) 33668559), АДРЕСА_1. м. Дніпропетровськ. 49040) ОСОБА_2 (смт. Васильківка Дніпропетровської області. вул. Мічуріна. 212). Головного управління юстиції у Дніпропетровській області (Пр. Карла Маркса, 21-А. м. Дніпропетровськ. 49000). Дніпропетровського міського управління юстиції (Пр. Карла Маркса, 21-А, м. Дніпропетровськ. 49000) про заборону здійснювати дії та приймати рішення, виконувати рішення,

ВСТАНОВИВ:

22 лютого 2010 року до Васильківського районного суду Дніпропетровської області з позовною заявою звернувся ОСОБА_1 до Голови Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України ОСОБА_3, Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, Дніпропетровського міського управління юстиції про заборону здійснювати дії та приймати рішення, виконувати рішення.

Одночасно з подачею вказаного позову Позивач ОСОБА_1 звернувся з заявою про забезпечення його позову забороною до розгляду цього позову по суті здійснювати будь-які дії та приймати будь-які рішення Відповідачами щодо реєстрації Дніпропетровської обласної партійної організації Політичної Партії «Сильна Україна» та будь-яких інших в Дніпропетровській області структурних утворень Політичної Партії «Сильна Україна», їх регіональних, місцевих організацій в районах, районах в містах, міських, селищних та сільських організаціях, де діють, зареєстровані(легалізовані) первинні організації Політичної Партії «ТРУДОВА ПАРТІЯ УКРАЇНИ», а Голові Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України(опф за КОПФГ -політична партія; форма власності - приватна; ікюо за СДРЮОФОПУ (ЄДРПОУ) 33668559), вул. Запорізьке шосе, буд.60. кв.63, м. Дніпропетровськ, 49040) ОСОБА_3 (смт. Васильківка Дніпропетровської області, вул. Мічуріна, 212) передавати будь-кому майно, документи, печатки Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України та інших структурних утворень партії в Дніпропетровській області, та ГУ МВС України в Дніпропетровській області, ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області. Бабушкінським РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області видавати дозвіл на виготовлення печатки на підставі вказаної реєстрації (легалізації).

Свою заяву про забезпечення свого цивільного позову Позивач обґрунтував наступним.

За рішенням №4 від 20 січня 2010 року Голови ПП «Сильна Україна» ТІППКО С.Л. на підставі п.4.16.14, 6.2.4., 6.2.5 та Перехідних положень (розділ 11, п.11.3-11.5) Статуту Партії звільнено від виконання обов'язків керівника Дніпропетровської обласної партійної організації ОСОБА_3 і призначено виконуючим обов'язки Голови Бюро Дніпропетровської обласної партійної організації Політичної Партії «Сильна Україна» ОСОБА_4.

За рішенням №7 від 28 січня 2010 року Голови ПП «Сильна Україна» ТІППКО С.Л. на підставі п.11.5 Статуту Партії уповноважено ОСОБА_4 (Дніпропетровська обласна організація політичної партії «Сильна Україна») здійснити дії пов'язані з перереєстрацією регіональних парторганізацій, який на цей час організував з порушенням Статуту Партії та її членів проведення зборів та конференцій Партії зі створенням незаконних документів задля виконання цих двох вказаних рішень Голови Партії.

Позивач вважає, що виконанням цих двох рішень Голови Партії в Дніпропетровській області буде порушено його права та законні інтереси, як за Конституцією України так і за Статутом Партії, а перереєстрація Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України в Дніпропетровську обласну партійну організацію Політичної Партії «Сильна Україна» та будь-які дії та рішення будь-кого на підставі двох вказаних рішень Голови ПП «Сильна Україна» ТІППКО С.Л. з їх виконанням неможливі через їх очевидну незаконність.

Позивач вважає, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам Позивача до ухвалення рішення в цивільній справі, а захист прав, свобод та інтересів Позивача стане неможливим без заборони Відповідачам здійснювати дії та приймати рішення щодо вказаної реєстрації Дніпропетровської обласної партійної організації Політичної Партії «Сильна Україна» та будь-яких інших в Дніпропетровській області структурних утворень Політичної Партії «Сильна Україна», їх регіональних, місцевих організацій в районах, районах в містах, міських, селищних та сільських організаціях, де діють первинні організації Політичної Партії «ТРУДОВА ПАРТІЯ УКРАЇНИ», а Голові Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України ОСОБА_5 (смт. Васильківка Дніпропетровської області, вул. Мічуріна, 212) передавати будь-кому майно, документи, печатки Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України та інших структурних утворень партії в Дніпропетровській області. ГУ МВС України в Дніпропетровській області, ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, Бабушкінському РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області надавати дозвіл щодо виготовлення печатки на підставі вказаної реєстрації(легалізації, перереєстрації).

Вказане обґрунтування заслуговує уваги суду, оскільки виконання оскаржуваних рішень може заподіяти шкоди правам та законним інтересам Позивача до ухвалення рішення в цивільній справі за вказаним позовом і зробити неможливим виконання рішення суду по суті, що відповідає вимогам ст.ст. 151. 152 ЦПК України, на підставі чого суд дійшов до висновку про те, що заява Позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст. 151, 152, 153 ЦПК України, до вирішення справи по суті суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 (вул. Героїв Сталінграду, 23а. м Дніпропетровськ. 49000) про забезпечення позову задовольнити.

Заборонити голові Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України ОСОБА_3 (смт. Васильківка Дніпропетровської області, вул. Мічуріна. 212). Головному управлінню юстиції у Дніпропетровській області (пр. Карла Маркса, 21-А, м. Дніпропетровськ. 49000). Дніпропетровському міському управлінню юстиції (пр. Карла Маркса, 21-А, м. Дніпропетровськ. 49000) здійснювати дії щодо реєстрації Дніпропетровської обласної партійної організації Політичної Партії «Сильна Україна» та будь-яких інших в Дніпропетровській області структурних утворень Політичної Партії «Сильна Україна». їх регіональних, місцевих організацій в районах, районах в містах, міських, селищних та сільських організаціях, де діють, зареєстровані(легалізовані) первинні організації Політичної Партії «ТРУДОВА ПАРТІЯ УКРАЇНИ», а Голові Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України (опф за КОПФГ -політична партія: форма власності - приватна; ікюо за СДРЮОФОПУ (СДРПОУ) 33668559), АДРЕСА_2. м. Дніпропетровськ, 49040) ОСОБА_3 (смт. Васильківка Дніпропетровської області, вул. Мічуріна, 212) передавати будь-кому майно, документи, печатки Дніпропетровської обласної організації Трудової партії України та інших структурних утворень Політичної Партії «ТРУДОВА ПАРТІЯ УКРАЇНИ» в Дніпропетровській області;

Заборонити Головному управлінню МВС України в Дніпропетровській області (вул. Червона. 20-А, м. Дніпропетровськ. 49101). Дніпропетровському міському управлінню ГУ МВС України в Дніпропетровській області (вул. Червона площа, 2-А, м. Дніпропетровськ, 49000), Бабушкінському РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області (пр. Ілліча, 1-А, м. Дніпропетровськ, 49000) здійснювати дії щодо видачі дозволу на виготовлення печатки на підставі вказаної реєстрації(легалізації) Дніпропетровської обласної партійної організації Політичної Партії «Сильна Україна» та будь-яких інших в Дніпропетровській області структурних утворень Політичної Партії «Сильна Україна», їх регіональних, місцевих організацій в районах, районах в містах, міських, селищних та сільських організаціях, де діють, зареєстровані (легалізовані) первинні організації Політичної Партії «ТРУДОВА ПАРТІЯ УКРАЇНИ».

Ухвала набирає законної сили негайно після її постановлення та підлягає негайному виконанню, але може бути пред’явлена у строк не більше трьох років.

Ухвала про забезпечення позову адміністративного позову може бути оскаржена в строки та в порядку передбаченому ст.ст.294. 295. 296 ЦПК України до Дніпропетровського апеляційного суду через Васильківський районний суд Дніпропетровської області з поданням заяви про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали і з наступним поданням апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

У випадку постановлення ухвали суду без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання нею заяви обчислюється з дня отримання нею копії ухвали суду першої інстанції.

Оскарження ухвали суду про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає

подальшому розгляду справи.

Копію ухвали надіслати заявнику та заінтересованим особам негайно після її постановлення, а особам щодо яких вжито заходи забезпечення позову без їх повідомлення, негайно після її виконання.

Суддя Чорнобук В.І.

Дата ухвалення рішення23.02.2010
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу48392053
СудочинствоЦивільне
Сутьзаборону здійснювати дії та приймати рішення, виконувати рішення

Судовий реєстр по справі —2-163/10

Рішення від 18.01.2010

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва Н. Г.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області

Середа Л. В.

Постанова від 17.06.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Постанова від 17.06.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 28.05.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 19.05.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Владичан А. І.

Ухвала від 18.05.2020

Цивільне

Білозерський районний суд Херсонської області

Сокирко Л. М.

Ухвала від 24.04.2020

Цивільне

Кельменецький районний суд Чернівецької області

Туржанський В. В.

Постанова від 02.04.2020

Цивільне

Чернівецький апеляційний суд

Половінкіна Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні