Ухвала
від 12.08.2015 по справі 175/3263/15-к
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/3263/15-к

Провадження № 1-кс/175/842/15

Ухвала

Іменем України

12 серпня 2015 року смт. Ювілейне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянув погоджене з прокурором прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області клопотання старшого слідчого СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів в рамках кримінального провадження №12015040440001249, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 червня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,

встановив:

11 серпня 2015року старший слідчий СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області звернувся до суду з погодженим з прокурором прокуратури Дніпропетровського району Дніпропетровської області клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтуванні клопотання зазначається, що 13.06.2015 року звернувся директор ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , фактична адреса: АДРЕСА_1 ) ОСОБА_6 , про те що невстановлені особи шахрайським шляхом, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», під приводом поставки товару: рельси КР70ИКР80 в кількості 23600 т. та КР70ИКР80 в кількості 5580 т., заволоділи грошовими коштами в сумі 391225 грн., які були перераховані з рахунку № НОМЕР_2 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », який належить підприємству на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » м. Харків МФО НОМЕР_4 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса АДРЕСА_2 ), товар в подальшому не доставлено. За даним фактом 13.06.2015 року було розпочато досудове розслідування зареєстроване в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12015040440001249, кваліфікація якого передбачена ч. 1 ст. 190 КК України. В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що 07.06.2015 року для нужд підприємства ПП « ОСОБА_5 » виникла необхідність в покупці рельс КР70ИКР80 в кількості 23600 т. та КР70ИКР80 в кількості 5580 т., для їх придбання директор зазначеного підприємства використав мережу «Інтернет» та на сайті « ІНФОРМАЦІЯ_4 », знайшов повідомлення що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) займається реалізацією метало виробів, а саме: труб, рельс та інш.

По зазначеному на сайті телефону НОМЕР_6 (контактна особа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_7 ) було здійснено дзвінок та оговорено всі питання щодо наявності та доставки товару, а саме про те що зазначений товар коштує 535914 грн. для поставки його необхідно заплатити задаток у сумі 391 225 грн., а різницю після отримання товару. Після згоди про умови поставки товару представником TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було надіслано з електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_5 на електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_6 що належить ПП « ОСОБА_5 », відсканований файл рахунок фактури № СФ-0002255 від 09.06.2015 року, засвідчений печаткою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Відразу після отримання зазначеного рахунку фактури підприємством ПП « ОСОБА_5 » було перераховано на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вищевказані грошові кошти. На даний час товар не доставлено, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за юридичною та фактичною адресою не знаходиться, також мається інформація, що підприємство перепродується.

З метою повного, всебічного і об`єктивного розслідування обставин справи, виявлення та викриття винних, слідчий просить забезпечити тимчасовий доступ до документів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 відкритому в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » м. Харків МФО НОМЕР_4 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса АДРЕСА_2 ) для встановлення осіб, які мали доступ до розпорядження розрахунковим рахунком, та відомостей щодо руху зазначених грошових коштів.

Вислухавши думку прокурора, дослідивши надані докази, суд приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим, та підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ст.159КПКУкраїни, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В судовому засіданні встановлено, що 13.06.2015 року звернувся директор ПП « ОСОБА_5 » ОСОБА_6 , про те що невстановлені особи шахрайським шляхом, використовуючи всесвітню мережу «Інтернет», під приводом поставки товару: рельси КР70ИКР80 в кількості 23600 т. та КР70ИКР80 в кількості 5580т., заволоділи грошовими коштами в сумі 391225 грн., які були перераховані з рахунку № НОМЕР_2 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та належить підприємству на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » м. Харків МФО НОМЕР_4 , та належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса АДРЕСА_2 ), товар в подальшому не доставлено. За даним фактом 13.06.2015 року було розпочато досудове розслідування зареєстроване в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12015040440001249, кваліфікація якого передбачена ч. 1 ст. 190 КК України. В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що по зазначеному на сайті телефону НОМЕР_6 (контактна особа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_7 ) було здійснено дзвінок та оговорено всі питання щодо наявності та доставки товару, а саме про те що зазначений товар коштує 535914 грн. для поставки його необхідно заплатити задаток у сумі 391 225 грн., а різницю після отримання товару. Після згоди про умови поставки товару представником TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » було надіслано з електронної поштової скриньки ІНФОРМАЦІЯ_5 на електронну поштову скриньку ІНФОРМАЦІЯ_6 що належить ПП « ОСОБА_5 », відсканований файл рахунок фактури № СФ-0002255 від 09.06.2015 року, засвідчений печаткою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ». Відразу після отримання зазначеного рахунку фактури підприємством ПП « ОСОБА_5 » було перераховано на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » вищевказані грошові кошти. На даний час товар не доставлено, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за юридичною та фактичною адресою не знаходиться, також мається інформація, що підприємство перепродується.

Відповідно до ч.2ст.163КПКУкраїни, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Наявні у кримінальному провадженні матеріали дають достатні підстави вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і без їх відкриття сторона обвинувачення іншим чином не зможе довести обставини вчинення правопорушення, необхідно отримати тимчасовий доступ (виїмки) до документів.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З метою повного, всебічного і об`єктивного розслідування обставин справи, виявлення та викриття винних, необхідно забезпечити тимчасовий доступ до документів по розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 відкритий в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » м. Харків МФО НОМЕР_4 , та належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 , юридична адреса АДРЕСА_2 ) для встановлення осіб, які мали доступ до розпорядження розрахунковим рахунком, та відомостей щодо руху зазначених грошових коштів.

З огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначеної інформації, суд вважає за необхідне розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, а саме представників ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 132, 159-166 КПК України,

постановив:

Клопотання старшого слідчого СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати слідчому СВ Дніпропетровського РВ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ (виїмки) до наступних документів, які містять інформацію, що становить банківську таємницю, і перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (МФО НОМЕР_4 ), розташованого за адресою: АДРЕСА_3 :

-довідки-інформації про рух грошових коштів на розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), із зазначенням повних даних про контрагентів і призначення платежів, за період з 01.05.2015 року та по теперішній час;

-первинних банківських документів (грошових чеків, платіжних доручень), що обґрунтовують перерахування та отримання готівкових грошових коштів за цим розрахунковим рахунком за аналогічний період;

-повний пакет документів на відкриття зазначеного розрахункового рахунку, що належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (договорів по банківському обслуговуванні карток із зразками підписів, статут підприємства, довіреності на право розпорядження коштами на рахунку, тощо);

-даних систем відеоспостереження і фотофіксації в паперовому вигляді і на електронному носії при оформленні та одержанні грошових коштів за розрахунковим рахунком № НОМЕР_3 , а також інформацію про послугу «Клієнт-банкінг» (віддалений доступ керування рахунком) рахунку (з наданням інформації про синхронізації з банком за аналогічний період).

-Ухвала діє протягом 1 (одного) місяця з дня її постановлення, тобто, до 12 вересня 2015року.

Відповідно до ст.166КПКУкраїни, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчоу, прокурору або органу внутрішніх справ за місцем проведення цих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Відповідно до ч.3ст.309КПКУкраїни, ухвала слідчого судді про задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу48393607
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів в рамках кримінального провадження №12015040440001249, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 червня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України

Судовий реєстр по справі —175/3263/15-к

Ухвала від 12.08.2015

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні