Ухвала
від 02.10.2013 по справі 127/23192/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/23192/13-к

Провадження 1-кс/127/5364/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.10.2013 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді Михайленка А.В.,

при секретарі Наконечній А.В.,

за участю слідчого Череваня Д.А.,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області Череваня Д.А. про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ УМВС України у Вінницькій області капітан міліції ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що СУ УМВС України у Вінницькій області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12013010100000894 від 20.05.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 197-1 КК України.

08.07.2013 з метою повного, всебічного, неупередженого проведення подальшого слідства створено групу слідчих, до складу якої включено старшого слідчого СВ Вінницького РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_2 та старшого слідчого відділу СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1

В ході слідства встановлено, що ОСОБА_3 будучи директором ТОВ «Малі Крушлинці», навесні 2013 року самовільно захопив та засіяв земельні ділянки на території Малокрушлинецької сільської ради Вінницького району, Вінницької області загальною площею 66,256 га, які згідно розпорядження Вінницької районної Державної адміністрації Вінницької області №1522 від 04.12.2012 року передані в оренду ТОВ «Ольга» (ЄДРПОУ 32811950) відповідно до укладених договорів оренди землі з Вінницької районної Державної адміністрації Вінницької області від 05.12.2012.

Розмір заподіяної шкоди, згідно розрахунку наданого Державною інспекцією сільського господарства у Вінницькій області становить 75 939,71 гривень.

Під час проведення досудового розслідування неодноразово надавались запити на адресу ТОВ «Малі Крушлинці» з метою надання копій документів, якими підтверджується право використання земельних ділянок на території Малокрушлинецької сільської ради за межами населеного пункту.

По даний час ТОВ «Малі Крушлинці» відповіді, щодо запитуваної інформації та документів не надали.

В ході досудового розслідування встановлено, що за місцем знаходження ТОВ «СТОВ «Малі Крушлинці», знаходяться документи такі як: накази про призначення, звільнення директора, головного агроному, їх посадові обов’язки, документи, які підтверджують право використання земельних ділянок на території Малокрушлинецької сільської ради Вінницького району за межами населеного пункту, накази, розпорядження щодо здійснення посіву, обробітку, збору урожаю на вказаних земельних ділянках, статистична звітності товариства подана до Головного управління статистики у Вінницькій області та РДА Вінницького району, викопіювання з плану землекористування сільради, відомості, щодо засіяних культур, тощо за період з 01.01.2012 року по даний час.

Враховуючи, що зазначені вище документи мають важливе значення для об’єктивного провадження досудового розслідування, тому як відомості, що в них містяться необхідні для розкриття кримінального правопорушення і виявлення винних у його вчиненні осіб, а також за їх допомогою можна встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Представник ТОВ «Малі Крушлинці» в судове засідання не з'явився, однак повідомлявся своєчасно та належним чином.

Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представника відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ «Малі Крушлинці».

На підставі наведеного, керуючись 60,62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області капітану міліції ОСОБА_1 тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у ТОВ «СТОВ «Малі Крушлинці» (ЄДРПОУ 3734323), а саме: накази про призначення, звільнення директора, головного агроному, їх посадові обов’язки, документи, які підтверджують право використання земельних ділянок на території Малокрушлинецької сільської ради Вінницького району за межами населеного пункту, накази, розпорядження щодо здійснення посіву, обробітку, збору урожаю на вказаних земельних ділянках, відомості щодо засіяних культур, статистична звітності товариства подана до Головного управління статистики у Вінницькій області та РДА Вінницького району, викопіювання з плану землекористування сільради, тощо за період з 01.01.2013 по день винесення ухвали, за адресою: Вінницька область, Вінницький район, с. Малі Крушлинці, вул. Незалежності, 1,

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області протягом 5 днів з дня її оголошення, однак її оскарження не зупиняє її виконання.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення02.10.2013
Оприлюднено20.08.2015

Судовий реєстр по справі —127/23192/13-к

Ухвала від 02.10.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні