Ухвала
від 24.12.2013 по справі 127/30923/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/30923/13-к

Провадження 1-кс/127/7241/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 грудня 2013 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді Михайленка А.В.,

при секретарі Наконечній А.В.,

за участю слідчого Мельника А.О.,

розглянувши клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області Мельника А.О. про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ УМВС України у Вінницькій області старший лейтенант міліції ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 42013010010000220 від 27.03.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на податковому обліку в Вінницькій ОДПІ ГУ Міндоходів у Вінницькій області перебуває ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» (код ЄДРПОУ 20090844, відповідно реєстраційної картки АІС ГУ Міндоходів України «Податковий блок» податкова адреса: Вінницький район, с. Широка Гребля, вулиця Леніна, 116/Б, статутний фонд 375 грн., директор, головний бухгалтер та засновник - ОСОБА_2, ідентифікаційний код НОМЕР_1, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1).

Відповідно декларацій з податку на додану вартість, ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» протягом вересня - грудня 2012 року здійснено реалізацію товарів (робіт, послуг) на суму 100 151 998 грн. підприємствам - зернортейдерам України без права формування податкового кредиту останніми.

Так, у вересні 2012 року ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» реалізовано ПАТ «Рамбурс», ТОВ «ОСОБА_3 Топфер Інтернешенал», ТОВ «Кернел Трейд», ТОВ «Біоіл Універсал Україна» товарів (робіт, послуг) на загальну суму 3 993 742 грн. У жовтні 2012 року ПАТ «Рамбурс», ТОВ «ОСОБА_3 Топфер Інтернешенал», ТОВ «Кернел Трейд», ТОВ «Біоіл Універсал Україна», ТОВ «Ін Агро», ТОВ «Гавілон Україна», ФОП ОСОБА_4, ТОВ «ОСОБА_5 Комодітіз Україна ЛТД», ПАТ «Деражнянське ХПП»,ТОВ «Агротрейд Експорт», ТОВ «РТС Україна», ТОВ «Зовнішагропродукт», ТОВ «Фалькон Україна» придбали у ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» товарів (робіт, послуг) на суму 38 744 172 грн. У листопаді 2012 року ПАТ «Рамбурс», ТОВ «ОСОБА_3 Топфер Інтернешенал», ТОВ «Кернел Трейд», ТОВ «Біоіл Універсал Україна» ТОВ «Ін Агро», ТОВ «Гавілон Україна», ФОП ОСОБА_4 ОСОБА_6, ТОВ «ОСОБА_5 Комодітіз Україна ЛТД», СФГ «Гай», ТОВ «Росток Трейд», СФГ «Діамант», ПАТ «Деражнянське ХПП», ТОВ «К- В-С», ТОВ «Агротрейд Експорт», ТОВ «РТС Україна»,ТОВ «Зовніагропродукт» придбали у ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» товарів (робіт, послуг) на суму 38 693 591 грн. У грудні 2012 року ПАТ «Рамбурс», ТОВ «ОСОБА_3 Топфер Інтернешенал», ТОВ «Кернел Трейд», ТОВ «Біоіл Універсал Україна», ТОВ «Ін Агро», ТОВ «Гавілон Україна», ФОП ОСОБА_4, ПП «Укрєвроекспорт», ТОВ «ОСОБА_5 Комодітіз Україна ЛТД», СФГ «Гай» придбали у ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» товарів (робіт, послуг) на суму 18 720 491 грн.

Крім цього встановлено, що придбання товаро - матеріальних цінностей ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» впродовж вересня - грудня 2012 року (без права формування податкового кредиту) здійснювалось у ТОВ «Смартторгцентр» (код ЄДРПОУ 37280677).

В свою чергу, ТОВ «Смартторгцентр» впродовж 2012 року не придбавало сільськогосподарську продукцію з її подальшою реалізацією на території України, а здійснювало імпорт товарів іншої групи.

Таким чином є всі підстави вважати, що господарська діяльність ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» спрямована на здійснення незаконної фінансово - господарської діяльність, пов'язаної з наданням неправомірної вигоди, а саме незаконного формування валових витрат підприємствам реального сектору економіки.

У ході досудового розслідування, з метою з'ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, виникла необхідність у вилученні оригіналів документів (накладних, податкових накладних, угод, доручень, актів виконаних робіт, товарно - транспортних накладних, платіжних доручень (банківських виписок), якими підтверджується проведення фінансово - господарських операцій між ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» та селянським (фермерським) господарством «Діамант» (код ЄДРПОУ 25033035, перебуває на податковому обліку в ДПІ у Комінтернівському районі ГУ Міндоходів у Одеській області) впродовж вересня - грудня 2012 року.

Враховуючи, що зазначені вище документи мають важливе значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, можуть бути об'єктами ряду криміналістичних та почеркознавчих експертиз, а також необхідні при проведенні позапланових перевірок з питань дотримання вимог податкового та валютного законодавства, тому просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представника відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів СФГ «Діамант».

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів якими підтверджується проведення фінансово - господарських операцій між ТОВ «Фірма «ОСОБА_1 ЛТД» (код ЄДРПОУ 20090844) та селянським (фермерським) господарством «Діамант» (код ЄДРПОУ 25033035) впродовж вересня - грудня 2012 року (накладних, податкових накладних, угод, доручень, актів виконаних робіт, товарно - транспортних накладних, платіжних доручень, банківських виписок), які зберігаються у службових осіб селянського (фермерського) господарства «Діамант» (код ЄДРПОУ 25033035, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, можливість ознайомитися з ними та вилучити їх (провести виїмку).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області протягом 5 днів з дня її оголошення, однак її оскарження не зупиняє її виконання.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення24.12.2013
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48395993
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/30923/13-к

Ухвала від 24.12.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні