Ухвала
від 29.08.2013 по справі 295/13650/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/13650/13-к

1-кс/295/5626/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29.08.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира Семенцова Л.М., при секретарі - Андрушко І.Я., за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області - ОСОБА_1, розглянувши винесене слідчим з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2, та погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_3, клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення, та додані до клопотання матеріали кримінального провадження №42013060000000026,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення посилаючись на те, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Житомирській області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню № 42013060000000026, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2, ст. 205, ч.2 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на протязі 2008-2013 років, невстановлені слідством особи організували створення/придбання фіктивних суб'єктів господарювання ТОВ В«ЛатонаВ» (ЄДР 31466776), ТОВ В«БК В«ЯнтарьВ» (ЄДР 35626992), ТОВ В«ЕдельвейсВ» (ЄДР 19361137), ТОВ В«Колос МВ» (ЄДР 36427862), ТОВ В«Омега стильВ» (ЄДР 36270118), ТОВ В«ТД АяксВ» (ЄДР 36188474), ТОВ В«Консоль-ультраВ» (ЄДР 35410287), з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягала у створенні умов для реально діючих підприємств в умисному ухиленні від сплати податків.

Крім того встановлено, що ТОВ В«АПТ ДніпроВ» (код ЄДР 30113644) за рахунок проведення безтоварних операцій з перерахованими підприємствами незаконно формували податковий кредит з податку на додану вартість, в результаті чого ухилилися від сплати податків до державного бюджету.

Також, проведеним аналізом податкової звітності ТОВ В«АПТ ДніпроВ» встановлено, що дане підприємство мало взаємовідносини з ТОВ В«СКОРВ» (код ЄДР 31811682).

Документи, що свідчать про проведені фінансово-господарські операції з ТОВ В«АПТ ДніпроВ» з знаходяться у ТОВ В«СКОРВ» (код ЄДР 31811682)).

Згідно п. 3 ст. 44 Податкового Кодексу України (із змінами та доповненнями) платники податків зобов'язані забезпечити зберігання первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, а також документів, пов'язаних із виконанням вимог законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, не менш, як 1095 днів з дня подання податкової звітності.

У ТОВ В«СКОРВ» зберігаються оригінали бухгалтерських документів по взаємовідносинах з ТОВ В«АПТ ДніпроВ» , а саме: договори (угоди), додаткові договори (угоди), журнали реєстрації договорів, накладні та податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі виконаних робіт, рахунки-фактури, журнали реєстрації в'їзду та виїзду автотранспорту.

Слідчий у клопотанні просить надати тимчасовий доступ та розпорядження про їх вилучення (виїмку) у ТОВ В«СКОРВ» оригінали документів по взаємовідносинах з ТОВ В«АПТ ДніпроВ» за період з 01.01.2010 по 01.07.2013.

Заслухавши учасника кримінального провадження, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з уточненням періоду часу, за який необхідно надати тимчасовий доступ слідчому до вказаних ним документів, а саме з 01.01.2008 року по час надання документів на виконання ухвали.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно до положень п.2.3 ч.5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У вище зазначених документах, які знаходяться у ТОВ В«СКОРВ» наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а саме: інформація щодо сум, які були включені до складу податкового кредиту ТОВ В«СКОРВ» на перепродажну підготовку товару, період проведення фінансово-господарських операцій, інформація щодо переходу права власності на реалізований товар.

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення речі.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 132, 159, 160, 163 та 164 КПК України слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_2, тимчасовий доступ та можливість вилучення (виїмки) у ТОВ В«СКОРВ» (код ЄДР 31811682), оригіналів первинних бухгалтерських документів, які фіксують факти здійснення господарських операцій з ТОВ В«АПТ ДніпроВ» (код ЄДР 30113644) за період часу з 01.01.2008 року по час надання документів на виконання ухвали, у тому числі:

- договори (угоди) укладені між ТОВ В«АПТ ДніпроВ» та ТОВ В«СКОРВ» ;

- додаткові договори (угоди) укладені між ТОВ В«АТП ДніпроВ» та ТОВ В«СКОРВ» ;

- журнал реєстрації договорів в яких міститься інформація щодо реєстрації договорів з ТОВ В«АТП ДніпроВ» ;

- накладні та податкові накладні, що свідчать про придбання товарів, робіт (послуг) ТОВ В«СКОРВ» у ТОВ В«АТП ДніпроВ» ;

- товарно-транспортні накладні про перевезення, придбаних у ТОВ В«АТП ДніпроВ» товарно-матеріальних цінностей;

- акти приймання-передачі виконаних робіт, наданих товарів (послуг) складених між ТОВ В«АТП ДніпроВ» та ТОВ В«СКОРВ» ;

- рахунки-фактури на оплату ТОВ В«СКОРВ» , за придбані у ТОВ В«АТП ДніпроВ» товари (роботи) послуги;

- журналу ордеру по бухгалтерському рахунку №63 В«Розрахунки з вітчизняними постачальникамиВ» ТОВ В«СКОРВ» .

- реєстру виданих та отриманих податкових накладних ТОВ В«СКОРВ» ;

- журнал реєстрації довіреностей ТОВ В«СКОРВ» ;

- журнал реєстрації в'їзду та виїзду автотранспорту, яким на ТОВ В«СКОРВ» доставлялися товари придбані у ТОВ В«АТП ДніпроВ» .

Встановити строк дії ухвали до 28.09.2013 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48396489
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення, та додані до клопотання матеріали кримінального провадження №42013060000000026

Судовий реєстр по справі —295/13650/13-к

Ухвала від 29.08.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Семенцова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні