Ухвала
від 07.02.2014 по справі 127/2233/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/2233/14-к

Провадження 1-кс/127/833/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 лютого 2014 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області майор міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, № 42013010010000498 від 14.11.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено: невстановлені особи зареєстрували АЕС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ - НОМЕР_1 ), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , які здійснювали діяльність, що спрямована на здійснення операцій, пов`язаних з формуванням «фіктивного» податкового кредиту з метою надання податкової вигоди іншим суб`єктам господарювання.

Відповідно до звітних документів у період часу 2010-2013рр. АЕС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » сформовано податковий кредит, на суму близько 1 816 000 грн. із ПП « ОСОБА_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ПП « ОСОБА_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПП «Видавництво « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ». Згідно автоматичної системи співставлення податкового кредиту та податкових зобов`язань вказані підприємства віднесені до «вигодоформуючих» та «вигодотраспортуючих» суб`єктів господарювання, що створені з метою надання податкового вигоди реальному сектору економіки та мають відповідні ознаки фіктивності.

За наданими відомостями з інформаційної бази даних підприємств, організацій ІНФОРМАЦІЯ_8 «АІС податки» стосовно АЕС « ІНФОРМАЦІЯ_1 »: керівником являється ОСОБА_6 ; засновники: 1). МП « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (керівники - ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , засновники ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ), 2). « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (керівник ОСОБА_11 ).

З метою повноти досудового слідства та встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до реєстраційної справи АЕС « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться у ІНФОРМАЦІЯ_11 ( АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_2 ), адже є підстави вважати, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетні посадові особи вказаного підприємства, тому просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Представник реєстраційної служби ІНФОРМАЦІЯ_12 в судове засідання не з`явився.

Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представників, які не з`явились згідно ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів реєстраційної служби ІНФОРМАЦІЯ_12 .

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області майору міліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів (тобто можливість ознайомитись із ними та виготовити їх копії), які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_11 ( АДРЕСА_2 , тел. НОМЕР_2 ), а саме реєстраційної справи АЕС « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( юридична адреса - АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення07.02.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —127/2233/14-к

Ухвала від 07.02.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні