Ухвала
від 27.03.2014 по справі 127/5973/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/5973/14-к

Провадження 1-кс/127/2065/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 березня 2014 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області лейтенант міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 42012010010000318 від 24 травня 2013 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження було встановлено, що невстановлені слідством особи, з метою імітування фінансово-господарської діяльності, 29.01.2010 року зареєстрували у виконавчому комітеті Вінницької міської ради приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (реєстраційний номер НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), після чого, з метою конвертації грошових коштів, невстановлені особи, в період часу з жовтня 2011 року по теперішній час, штучно формували податковий кредит суб`єктам господарювання різних регіонів за рахунок відображення неіснуючих операцій, чим заподіяли державі матеріальних збитків.

В ході аналізу фінансово-господарської діяльності фіктивного ПП « ОСОБА_4 » встановлено, що дане підприємство входить до складу міжрегіонального конвертаційного центру», що діє на території Вінницької, Хмельницької та Київської області.

Під час відпрацювання даної групи суб`єктів з явними ознаками «фіктивності» встановлено, що до її складу входять наступні СГД, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_11 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_12 ), ПП БФ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), в ході аналізу фінансово-господарської діяльності яких, встановлено ряд інших СГД з ознаками фіктивності.

Серед СГД користувачів послуг даної групи, встановлено ряд підприємств, які в період з 2011 року отримали державні кошти та в подальшому переховували їх на рахунки фіктивних фірм мотивуючи це придбанням ТМЦ або послуг.

З вказаними підприємствами мало взаємовідносини ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 , м. Вінниця).

З метою встановлення всіх обставин вчиненого правопорушення та на виконання окремого доручення, на ім`я директора ОСОБА_10 , було підготовлено письмовий лист з метою отримання фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » по взаємовідносинам з підприємствами із ознаками «фіктивності», після чого його наручно під підпис було вручено директору підприємства.

Як наслідок, посадові особи підприємства не надали фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та відмовились надавати свідчення щодо проведених фінансово-господарських операцій підприємства з підприємствами із ознаками «фіктивності».

Враховуючи вищевикладене, з метою попередження знищення посадовими особами підприємства оригіналів фінансово-господарської документації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та забезпечення проведення позапланової документальної перевірки підприємства, виникла необхідність проведення тимчасового доступу до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » по взаєморозрахунках із: ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_10 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_12 ), ПП „ ОСОБА_11 (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ПП „ ОСОБА_12 (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_10 (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ) за період із 01.01.2011 року по тепірішній час, а також всіх документів за період 2011 - 2013 років, які підтверджують подальшу реалізацію, придбаних у вищезазначених підприємств, товарів (робіт, послуг), тому просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представника відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » ( АДРЕСА_1 ) по взаєморозрахунках із: ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_10 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_12 ), ПП „ ОСОБА_11 (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ПП „ ОСОБА_12 (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_9 (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ) та ТОВ „ ІНФОРМАЦІЯ_10 (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ) за період із 01.01.2011 року по день винесення ухвали, а також всіх документів за період 2011 - 2013 років, які підтверджують подальшу реалізацію, придбаних у вищезазначених підприємств, товарів (робіт, послуг).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області протягом 5 днів з дня її оголошення, однак її оскарження не зупиняє її виконання.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.03.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —127/5973/14-к

Ухвала від 27.03.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні