Ухвала
від 08.08.2014 по справі 127/17001/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/17001/14-к

Провадження 1-кс/127/5549/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 серпня 2014 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого відділення розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області лейтенанта міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділення розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області лейтенант міліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, № 12014020010004950 від 10.07.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 15 ч. 1 ст. 185 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_4 перебуваючи біля ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » близько 20 год. 50 хв., в стані алкогольного сп`яніння побачив велосипед марки «Фокус», який був прикріплений до заборчику біля головного входу в ТЦ. Після чого в ОСОБА_4 раптово виник злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна. Діючи з корисливого мотиву, скориставшись тим що за ним, на його думку, ніхто не спостерігає, діставши з карману брюк щіпці підійшов до вище вказаного велосипеду та почав перерізати трос на який був причіплений велосипед. Але проходячи повз гр. ОСОБА_5 замітивши, що він робить зробила зауваження та повідомила працівників фаст-фуду « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про те що невідомий чоловік робить спроби викрасти велосипед. Працівники фаст-фуду повідомили працівників міліції, які в той час перебували на території закладу, які в свою чергу затримали ОСОБА_4 який вже відходив від місця вчинення злочину.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що по даному кримінальному провадженню виникла необхідність тимчасового доступу , а саме вилучення відеозаписів з камер спостереження, що розташовані ззовні ТСК « ІНФОРМАЦІЯ_1 », щоб в подальшому визнати їх речовим доказом та приєднати до матеріалів кримінального провадження, тому просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Представник ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився.

Суд вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності представника особи у володінні якої знаходиться речі та документи, відповідно до вимог ч. 4 ст. 163 КПК України.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів ТЦ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », оскільки отримання даної інформації може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділення розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області лейтенанту міліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до відеозапису з камер спостереження, що розташовані ззовні ТСК « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за 09.07.2014р.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення08.08.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48399306
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/17001/14-к

Ухвала від 08.08.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні