Ухвала
від 30.01.2015 по справі 127/1317/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/1317/15-к

Провадження 1-кс/127/462/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2015 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ УМВС України у Вінницькій області капітан міліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування кримінального правопорушення, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань, № 12014020010001066 від 22.04.2014. за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 191. ч.4 ст. 190 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що 16.11.2012 арбітражному керуючому - ліквідатору ОСОБА_4 передано на відповідальне зберігання цілісний майновий комплекс за адресою : АДРЕСА_1 . Після чого останній, у період з 16.11.2012 по 15.01.2014, умисно, з корисливих мотивів вчинив розтрату товарно-матеріальних цінностей, які знаходились на території вказаного комплексу, чим спричинив ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » матеріальної шкоди.

Крім цього, ОСОБА_4 , будучи арбітражним керуючим - ліквідатором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » і ТОВ ТД « ІНФОРМАЦІЯ_3 », достовірно знаючи, що земельна ділянка кадастровий № 0520681000:03:001:0013, загальною площею 0,5402 га за адресою: АДРЕСА_1 , забудована, а об`єкти нерухомості що знаходяться на ній належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », умисно надав до Товарної біржі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » завідомо недостовірну інформацію про те, що вказана земельна ділянка вільна, на підставі чого оголошено аукціон з її продажу.

Допитаний у ході розслідування ОСОБА_4 повідомив, що майно яке знаходилось на території зазначеного майнового комплексу належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » і ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », які визнані банкрутами і він являється ліквідатором даних підприємств.

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримшального правопорушення, необхідно перевірити правомірність дій ОСОБА_4 при формуванні ліквідаційної маси ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » за рахунок майна, яке знаходилось на території цілісного майнового комплекс}' за адресою: АДРЕСА_1 , і встановити яким чином останній розпорядився вказаним майном та чи відповідають його дії вимогам ЗУ «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Що є можливим лише при здійсненні тимчасового доступу до документів справи про банкрутство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Приймаючи до уваги вищевикладене, а також те що вказані документи мають важливе значення для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тому просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин, викладених у ньому.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_6 в судове засідання не з`явився.

Суд вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності особи у володінні якої знаходиться речі та документи, відповідно до вимог ч. 4 ст. 163 КПК України.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження дійшов висновку, що клопотання є необґрунтованим, а тому задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Частиною 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ч. 4 ст. 132 КПК України для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Приймаючи до уваги викладене, та зважаючи на те, що слідчий не довів неможливості витребування зазначених у клопотанні документів шляхом звернення до ІНФОРМАЦІЯ_6 із запитом. Також враховуючи, що справа № 5/49-09 на даний момент не розглянута та перебуває в провадженні ІНФОРМАЦІЯ_6 , що унеможливлює надання тимчасового доступу до справи , а тому в задоволені клопотання слід відмовити.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161,162,163,164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_6 - відмовити.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення30.01.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48405613
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —127/1317/15-к

Ухвала від 30.01.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні