Ухвала
від 10.12.2012 по справі 62/68
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98 УХВАЛА

Справа № 62/68 10.12.12

за позовом: Релігійної громади Римсько-Католицької Церкви парафії Святого Антонія у Личаківському районі міста Львова, м.Львів

до відповідача 1: Львівської обласної ради, м.Львів

до відповідача 2: Львівської міської ради, м.Львів

до відповідача 3: Регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській області, м.Львів

за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1 Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, м.Львів

за участю третьої особи 2 без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 Львівської державної музичної школи №4, м.Львів

про визнання права власності

Суддя Любченко М.О.

Представники:

від позивача:

від відповідача 1:

від відповідача 2:

від відповідача 3:

від третьої особи 1:

від третьої особи 2:

Позивач, Релігійна громада Римсько-Католицької Церкви парафії Святого Антонія у Личаківському районі міста Львова, м.Львів звернувся до господарського суду м.Києва з позовною заявою до відповідача 1, Львівської обласної ради, м.Львів, до відповідача 2, Львівської міської ради, м.Львів, до відповідача 3, Регіонального відділення Фонду державного майна України у Львівській області, м.Львів про визнання права власності на будівлю №53 по вул.Личаківській у місті Львові.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 14.09.2011р. було залучено до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1 Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, м.Львів та ухвалою від 12.10.2011р. залучено до участі у справі в якості третьої особи 2 без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 2 Львівську державну музичну школу №4.

Ухвалою від 05.09.2012р. господарським судом було призначено по справі судову експертизу, проведення якої було доручено Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз, у зв'язку з чим провадження по справі зупинено.

07.12.2012р. до господарського суду міста Києва надійшло клопотання б/н від 30.11.2012р. Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз про зобов'язання сторін по справі надати для безперешкодного огляду, який відбудеться 05.01.2013р. о 14 год. 00 хвил., будівлі №53 та №49 «а», що знаходяться по вул.Личаківській у м.Львові.

Відповідно до ст.13 Закону України «Про судову експертизу» судовий експерт має право: 1) ознайомлюватися з матеріалами справи, що стосуються предмета судової експертизи, і подавати клопотання про надання додаткових матеріалів; 2) вказувати у висновку експерта на виявлені в ході проведення судової експертизи факти, які мають значення для справи і з приводу яких йому не були поставлені питання; 3) з дозволу особи або органу, які призначили судову експертизу, бути присутнім під час проведення слідчих чи судових дій і заявляти клопотання, що стосуються предмета судової експертизи; 4) подавати скарги на дії особи, у провадженні якої перебуває справа, якщо ці дії порушують права судового експерта; 5) одержувати винагороду за проведення судової експертизи, якщо її виконання не є службовим завданням; 6) проводити на договірних засадах експертні дослідження з питань, що становлять інтерес для юридичних і фізичних осіб, з урахуванням обмежень, передбачених законом.

За змістом п.1.13 Інструкції про призначення та проведення судових експертиз та експертних досліджень та Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень у випадку невиконання клопотань експерта щодо надання додаткових матеріалів, несплати вартості експертизи в порядку, передбаченому чинним законодавством, незабезпечення доступу до об'єкта дослідження (учинення перешкод з боку сторін, що беруть участь у справі, в обстеженні об'єкта), матеріали справи можуть бути повернуті органу (особі), який призначив експертизу, із зазначенням мотивованих причин неможливості її проведення.

Згідно із п.3.9 вищевказаної Інструкції, якщо необхідно провести експертизу (дослідження) на місці події або огляд об'єкта за його місцезнаходженням, орган або особа, яка призначила експертизу (замовила дослідження), повинна забезпечити прибуття експерта, безперешкодний доступ до об'єкта, а також належні умови його роботи, а в разі потреби викликати учасників процесу або інших осіб. У разі неявки осіб чи їх законних представників, що викликалися у визначений час на місце події або огляду об'єкта, дослідження (огляд) проводиться без їх участі, про що зазначається у висновку.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення належних умов для проведення судової експертизи, суд дійшов висновку, що клопотання Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз про зобов'язання сторін по справі надати для безперешкодного огляду, який відбудеться 05.01.2013р. о 14 год. 00 хвил., будівлі №53 та №49 «а», що знаходяться по вул.Личаківській у м.Львові, є правомірним та підлягає задоволенню.

Приймаючи до уваги вищевикладене, керуючись ст.ст.41, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

У Х В А Л И В:

Зобов'язати сторін та третіх осіб 1, 2 надати Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз для безперешкодного огляду, який відбудеться 05.01.2013р. о 14 год. 00 хвил., будівлі №53 та №49 «а», що знаходяться по вул.Личаківській у м.Львові

Організаційні питання можливо уточнити у експерта Бобик В.С. за телефоном НОМЕР_1.

Зобов'язати учасників судового процесу не перешкоджати експерту при проведенні судової експертизи.

Суддя М.О. Любченко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.12.2012
Оприлюднено18.08.2015
Номер документу48415921
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —62/68

Ухвала від 21.06.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 10.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 12.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 12.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 21.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 25.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

Ухвала від 07.09.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Любченко М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні