Ухвала
від 16.12.2014 по справі 922/199/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"16" грудня 2014 р. Справа № 922/199/13-г

вх. № 199/13

Суддя господарського суду Дзюба О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалов О.В.

Ліквідатор - не з’явився

Розглянувши справу за заявою

ФОП ОСОБА_1, м. Харків

до Дочірне підприємство "Деснел Трейд", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 07 жовтня 2014 року відкладено розгляд справи на 12 листопада 2014 року; зобов'язано ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі , докази представити суду.

Згідно повідомлення суду, у зв'язку з відпусткою судді Дзюби О.А., засідання суду у даній справі перенесено на 16 грудня 2014 року.

В судове засідання ліквідатор не з'явився, документів витребуваних судом не надав, до канцелярії суду подав клопотання (вх№ 39997) про відкладення розгляду справи, у зв'язку з неможливість бути присутнім у засіданні суду.

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", в редакції станом на момент порушення справи, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин вона не може бути вирішена в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу; неподання витребуваних доказів; необхідність витребування нових доказів та інше.

Приймаючи до уваги неявку у засідання суду ліквідатора та враховуючи те, що суду не надано доказів завершення ліквідаційної процедури, які мають суттєве значення для всебічного та повного розгляду справи, суд вважає доцільним розгляд справи відкласти, зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі, докази представити суду та попередити ліквідатора про відповідальність за невиконання вимог суду.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 22-32, 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи на "10" лютого 2015 р. о(об) 10:15 м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, к. 107.

2. Зобов'язати ліквідатора виконати ліквідаційну процедуру в повному обсязі, докази представити суду.

3. Попередити ліквідатора, що згідно п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Відповідно до ст. 90 Господарського процесуального кодексу України господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі, в порядку та розмірі, передбачених частиною першою статті 119 цього Кодексу.

Якщо при вирішенні господарського спору господарський суд виявить у діяльності працівників підприємств та організацій порушення законності, що містять ознаки дії, переслідуваної у кримінальному порядку, господарський суд надсилає про цей факт повідомлення органам внутрішніх справ чи прокуратури.

Також, суд звертає увагу, що згідно статті 382 Кримінального кодексу України (Невиконання судового рішення):

Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі дії, вчинені службовою особою, - караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

4. Дану ухвалу направити ліквідатору, кредиторам.

Явку ліквідатора у засідання господарського суду визнати обов’язковою.

Суддя Дзюба О.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення16.12.2014
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48424025
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/199/13-г

Постанова від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 24.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 25.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 05.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 19.01.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 13.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 07.10.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні