Ухвала
від 14.08.2015 по справі 927/1052/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд Чернігівської області

Пр-т. Миру, 20, м. Чернігів, 14000 , тел. 676-311, факс 77-44-62, e-mail: inbox@cn.arbitr.gov.ua

========================================================================================================================================================================

УХВАЛА

про порушення справи про банкрутство

"14" серпня 2015 р. Справа № 927/1052/15

За заявою голови ліквідаційної комісії Боржника: ОСОБА_1 підприємства "ФАРБА-КОЛОРИТ", код ЄДРПОУ 39721958, пр. Перемоги,62, м. Чернігів, 14000

про порушення справи про банкрутство

Суддя С.М.Івченко

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

боржника: голова ліквідкомісії ОСОБА_2

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Головою комісії з припинення боржника, визначеним засновником, подана заява про порушення справи про банкрутство на підставі ст. ст. 11, 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» . В її обґрунтуванні зазначається, що під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість задовольнити вимоги кредитора на загальну суму 5 000 000,00 грн., що стало підставою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Чернігівської області від 06.08.2015р. вказана вище заява прийнята до розгляду з призначенням підготовчого судового засідання на14.08.2015р.

Дослідивши в судовому засіданні матеріали справи, вислухавши пояснення ліквідатора боржника , господарський суд ВСТАНОВИВ:

Державна реєстрація боржника ОСОБА_1 підприємства " ФАРБА-КОЛОРИТ" здійснена 31.03.2015р., про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис за № 1 064 136 0000 011892.

Як свідчить надана до матеріалів справи копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, боржник взятий на облік ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області як платник податків та платник єдиного внеску.

Власником ПП "ФАРБА-КОЛОРИТ" 18.05.2015р. прийнято рішення про припинення діяльності юридичної особи шляхом ліквідації, головою ліквідкомісії призначено ОСОБА_2. До Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців внесено запис щодо припинення діяльності товариства шляхом ліквідації, оголошення про прийняття боржником рішення щодо припинення юридичної особи опубліковано в В«Бюлетені державної реєстраціїВ» № 319 (14) за 2015р.. ОСОБА_2 прийняття заяв кредиторів встановлено до 30.07.2015р..

Згідно ч. 1 ст. 59 Господарського кодексу України, припинення діяльності суб'єкта господарювання здійснюється, зокрема, шляхом його ліквідації - за рішенням власника (власників) чи уповноважених ним органів, а у випадках, передбачених законами, - за рішенням суду. Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин:

- задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами ;

- під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі;

- в інших випадках, передбачених цим Законом.

Ч. 1 ст. 95 Закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

За змістом ч. ч. 1 - 3 ст. 60 Господарського кодексу України, ліквідація суб'єкта господарювання здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником (власниками) майна суб'єкта господарювання чи його (їх) представниками (органами), або іншим органом, визначеним законом, якщо інший порядок її утворення не передбачений цим Кодексом. Орган (особа), який прийняв рішення про ліквідацію суб'єкта господарювання, встановлює порядок та визначає строки проведення ліквідації, а також строк для заяви претензій кредиторами. Ліквідаційна комісія або інший орган, який проводить ліквідацію суб'єкта господарювання, вміщує в друкованих органах відповідно до закону повідомлення про його ліквідацію та про порядок і строки заяви кредиторами претензій, а явних (відомих) кредиторів повідомляє персонально у письмовій формі у встановлені цим Кодексом чи спеціальним законом строки.

Повідомлення про внесення запису до Єдиного державного реєстру щодо прийняття рішення засновників (учасників) юридичної особи, суду або уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи публікується у спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, що включає відомості про склад майна юридичної особи, що ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується учасниками юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи (ч. 8 ст. 111 Цивільного кодексу України).

Як свідчать надані суду матеріали справи рішення про припинення боржника шляхом ліквідації прийнято власником підприємства, відомості про таке рішення внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, оголошення про прийняття рішення щодо припинення юридичної особи вміщено в В«Бюлетені державної реєстраціїВ» .

Комісією з припинення боржника розглянуто вимоги, заявлені ТОВ „ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ГРІНЕМВ» у сумі 5 000 000,00 грн. та визнано їх у повному обсязі.

По завершенні строку на заявлення кредиторами претензій ліквідатором складено проміжний ліквідбаланс станом на 03.08.2015р. , до якого включено визнані вимоги та зазначено про відсутність активів. Проміжний ліквідаційний баланс затверджено рішенням власника підприємства від 03.08.2015р..

Зважаючи на неможливість із-за відсутності активів задовольнити кредиторські вимоги в повному обсязі, власником підприємства 03.08.2015р. прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

З огляду на вищевикладене, існують ознаки неплатоспроможності боржника, у зв'язку з чим господарський суд доходить висновку про те, що за таких обставин, наявні підстави для порушення провадження у справі про банкрутство боржника. У відповідності з ч. 3 ст. 7 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , залежно від категорії боржника, виду його діяльності та наявності у нього майна господарський суд застосовує загальний, спеціальний або спрощений порядок провадження у справі про банкрутство. Спрощений порядок застосовується під час ліквідації банкрута без застосування процедур розпорядження майном та санації. Провадження у цій справі має здійснюватись за спрощеним порядком, визначеним ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Керуючись ст. ст. 7, 11, 16, 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1.Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 підприємства "ФАРБА-КОЛОРИТ" (код ЄДРПОУ 39721958, пр. Перемоги,62, м. Чернігів, 14000)

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Розгляд питання щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури призначити в судовому засіданні 20 серпня 2015р. о 10 год. 40 хв. в приміщенні господарського суду за адресою: м. Чернігів, проспект Миру, 20, зал засідань № 34.

4. Копії цієї ухвали надіслати :ліквідатору ( голові комісії з припинення боржника) ОСОБА_2 (пр. Нахімова,50, м.Чернігів), Новозаводському відділу ДВС Чернігівського міського управління юстиції (14000,м. Чернігів, вул.Шевченка,118), ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул.Кирпоноса,28), зазначеному ліквідатором кредитору: ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ГРІНЕМ" (вул.Робоча,20, м. Дніпропетровськ, 49006)

5. Оприлюднити на офіційному веб-порталі Вищого господарського суду України оголошення про порушення цієї справи про банкрутство.

Суддя Iвченко С.М.

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення14.08.2015
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48424454
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/1052/15

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 30.09.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Постанова від 20.08.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 14.08.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

Ухвала від 06.08.2015

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Iвченко С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні