Ухвала
від 04.07.2013 по справі 711/5792/13-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкас

номер справи 711/5792/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про тимчасовий доступ до речей і документів

« 04» липня 2013 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Позарецька С.М., за участю: секретаря судових засідань - ОСОБА_1

прокурора - Журба В.В.

слідчого - Коротич В.П.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого СУ УМВС України в Черкаській області Коротича В.П . , винесеного у кримінальному провадженні №12013250020000426 від 06.06.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України, погоджене процесуальним прокурором прокуратури Черкаської області ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, в провадженні якого знаходиться кримінальна справа за погодженням з прокурором прокуратури Черкаської області, звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у службових осіб ТОВ «Ресурс» (код 31269862), зареєстрованого у Володарському районі Київської області, а саме: оригіналів товарно-транспортних накладних, актів здачі-приймання робіт (надання послуг), договорів на перевезення вантажу, шляхових листів, цифрових даних GPS навігаторів щодо маршруту руху автомобілів, а також інших письмових документів чи цифрових даних, котрі стосуються факту перевезення вугільної продукції марки «АМ» із Тальнівського вугільного складу Черкаської області в період лютого-березня 20013 року та можливість її вилучити, посилаючись на те, що 05 лютого 2013 року між комунальним підприємством «Облпаливо» Черкаської обласної ради в особі генерального директора ОСОБА_3, та ТОВ «ЕльВік-Тур» в особі директора ОСОБА_4, було укладено договір №7 «Комісії на продаж», відповідно до якого КП «Облпаливо» зобов'язувалося за дорученням ТОВ «ЕльВік-Тур» реалізовувати вугільну продукцію, а саме вугілля марки «АМ», по ціні не нижчій 1 166,67 грн. за одну тону, а виручені кошти за продаж вугільної продукції перераховувати не пізніше 2-х денного терміну на рахунок ТОВ «ЕльВік-Тур».

На підставі підписання договору №7 «Комісії на продаж», ТОВ «ЕльВік-Тур» в період лютого 2013 року відвантажило до Тальнівського паливного складу вугільну продукцію, а саме вугілля марки «АМ» в загальній кількості 1 115 тон., на суму (з урахуванням ПДВ) 1 561 004 грн.

В подальшому службові особи КП «Облпаливо», умисно, усвідомлюючи протиправність власних дій, з особистих корисливих спонукань, без відома власників вугільної продукції - ТОВ «ЕльВік-Тур», таємно вивезли вугілля марки «АМ» в кількості близько 1000 тон, до складів в м. Новоархангельськ Кіровоградської області, після чого розрахунок з ТОВ «ЕльВік-Тур» за поставлену продукцію не провели, завдавши матеріальних збитків.

За вказаним фактом 06.06.2013 року СУ УМВС України в Черкаській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013250020000426, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

В ході проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні, стало відомо, що частину вугілля із Тальнівського паливного складу, в період лютого-березня 2013 року, за замовленням КП «Облпаливо» ЧОР, було перевезено перевізником - ТОВ «Ресурс» (код 31269862), зареєстрованого в ІНФОРМАЦІЯ_1.

Будучи допитаним в якості свідка, завідуючий складом, на території якого було виявлено вивезене з Тальнівського вугільного складу вугілля, - ОСОБА_5 показав, що в період лютого - березня 2013 року на територію паливного складу, розташованого за адресою: смт.Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Поронівська, 51 було завезено вантажними автомобілями ТОВ «Ресурс» вугілля марки АМ в кількості близько 1000 тон.

На думку слідчого, виникла необхідність у вилучення оригіналів товарно-транспортних накладних, договорів на перевезення вантажу, а також шляхових листів та інших документів чи цифрових даних, котрі стосуються факту перевезення вугільної продукції марки «АМ» із Тальнівського вугільного складу, вантажівками ТОВ «Ресурс».

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали внесене клопотання та просили його задовольнити.

Заслухавши пояснення осіб, що беруть участь у розгляді справи, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, суд вважає, що є всі підстави для задоволення такого клопотання, оскільки воно є законним та належним чином обґрунтоване.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 147, 163-165, 309, 372, 395 КПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання ст. слідчого СУ УМВС України в Черкаській області Коротича В.П . та надати тимчасовий доступ з можливістю подальшого вилучення оригіналів товарно-транспортних накладних, актів здачі-приймання робіт (надання послуг), договорів на перевезення вантажу, шляхових листів, цифрових даних GPS навігаторів щодо маршруту руху автомобілів, а також інших письмових документів чи цифрових даних, котрі стосуються факту перевезення вугільної продукції марки «АМ» із Тальнівського вугільного складу Черкаської області в період лютого-березня 20013 року, у службових осіб ТОВ «Ресурс» (код 31269862), зареєстрованого в ІНФОРМАЦІЯ_2.

Зобов'язати відповідальну особу за збереження вище вказаних документів видати їх ст. слідчому СУ УМВС України в Черкаській області Коротичу В.П . , або іншій уповноваженій ним згідно доручення слідчого процесуальній особі, роз'яснивши, що в разі невиконання покладених на неї процесуальних обов'язків, без поважних причини, на неї може бути накладене грошове стягнення.

Копію ухвали надати слідчому в провадженні якого знаходиться справа - для виконання та вручення її відповідальній особі, на яку покладено обов'язок по її виконанню.

Ухвала не оскаржується та підлягає до виконання на протязі одного місяця з дня її постановлення.

Головуючий: ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення04.07.2013
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48431549
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —711/5792/13-к

Ухвала від 04.07.2013

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні