Ухвала
від 17.07.2013 по справі 711/6097/13-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкас

номер справи 711/6097/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 липня 2013 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м.Черкаси Позарецька С.М., при секретарі Семиволос І.М., з участю прокурора - Журби В.В., слідчого Запорожець Д.І., розглянувши в судовому засіданні в залі суду м. Черкаси винесене в кримінальному провадженні №12013250020000381 клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1, погоджене з старшим прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_2 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: документів з можливістю їх вилучення, що підтверджують факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив (карбамід, селітра аміачна та ін.) ТОВ «Хімекобуд», -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_1 за погодженням з прокурором, звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), накладні, рахунки-фактури, специфікації, та інші документи, що відображають факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив в період з 01.01.2011 по 17.05.2013, які зберігаються в ТОВ «Хімекобуд» код ЄРДПОУ 37852860, зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Зазначено, що в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2012 року службові особи товариства «Азот», зловживаючи службовим становищем незаконно заволоділи надлишками готової продукції підприємства (карбамід та селітра) на загальну суму 900 000 грн.

Крім цього встановлено, що викрадена продукція ПАТ «Азот» (карбамід, селітра аміачна) після розвантаження на прилеглій території реалізовувалася через ТОВ «Хімекобуд» код ЄРДПОУ 37852860, зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1. З метою повного, всебічного та об'єктивного встановлення всіх обставин провадження виникла необхідність у тимчасовому доступу з можливістю вилучення до оригіналів документів, що підтверджують факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив (карбамід, селітра аміачна та ін.) ТОВ «Хімекобуд», а саме договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), накладних, рахунків-фактур, специфікацій та інших документів, що відображають факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив в період з 01.01.2011 по 17.05.2013.

На думку слідчого, в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та те, що неможливо іншими способами встановити всі обставини правопорушення, які передбачається довести за допомогою вказаних вище документів.

В судовому засіданні прокурор та слідчий клопотання підтримали, просили його задовольнити та наполягали на розгляді клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться вищевказані документи, оскільки мається достатньо підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни або знищення.

Заслухавши пояснення прокурора та слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження та клопотання, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволення з наступних підстав:

встановлено, що в СУ УМВС України в Черкаській області у слідчого Запорожця Д.І. перебуває кримінальне провадження № 12013250020000381, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

З урахуванням викладеного вище, а також тяжкість злочину і неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно надати тимчасовий доступ до оригіналів договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), накладні, рахунки-фактури, специфікації, та інші документи, що відображають факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив в період з 01.01.2011 по 17.05.2013, які зберігаються в ТОВ «Хімекобуд» код ЄРДПОУ 37852860, зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, а також надати можливість тимчасового вилучення цих документів для прийняття подальшого рішення.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей та документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

За таких обставин клопотання слідчого підлягає до задоволення.

На підставі викладеного та, керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Черкаській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1, про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, а саме: оригіналів договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), накладні, рахунки-фактури, специфікації, та інші документи, що відображають факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив в період з 01.01.2011 по 17.05.2013, які зберігаються в ТОВ «Хімекобуд» код ЄРДПОУ 37852860, зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів, а саме: оригіналів договорів з усіма змінами, доповненнями (додатками), накладні, рахунки-фактури, специфікації, та інші документи, що відображають факт придбання та подальшої реалізації мінеральних добрив в період з 01.01.2011 по 17.05.2013, які зберігаються в ТОВ «Хімекобуд» код ЄРДПОУ 37852860, зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 з можливістю їх вилучення.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Дві копії ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала не оскаржується та підлягає до виконання протягом одного місяця з дня її постановлення.

Головуючий: ОСОБА_3

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення17.07.2013
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48431577
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/6097/13-к

Ухвала від 17.07.2013

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні