Ухвала
від 11.12.2014 по справі 711/13453/14-к
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/13453/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення обшуку

11 грудня 2014 року м. Черкаси

Слідчий суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 ,

за участю:

секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання старшого слідчого в ОВС ВРЗСГД СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором відділу прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , винесеного у кримінальному провадженні №1201425000000416 від 24.09.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку, -

в с т а н о в и в:

Старший слідчий в ОВС ВРЗСГД СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку в комплексі будівель та споруд майнового комплексу, розташованого за адресою: м. Черкаси вул. Смілянська, 135, який належить ТОВ «Екструдер-Продукт» (ЄРДПОУ 30599184), з метою виявлення та вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, а саме: алкогольних напоїв, водно-спиртової суміші, спирту етилового денатурованого, спирту етилового чи інших спиртових дистиляторів, тютюнових виробів, інших підакцизних товарів, сировини, тари, упакування та обладнання для виготовлення підакцизних товарів, акцизних марок, бухгалтерської документації, носіїв інформації (комп`ютерної техніки, жорстких дисків, мобільних телефонів, сім-карток, тощо), грошових коштів, а також інших речей та документів, добутих злочинним шляхом чи незаконно зберігаємих.

Клопотання мотивовано тим, що 24.09.2014 до СУ УМВС України в Черкаській області надійшла заява від громадянина ОСОБА_5 щодо шахрайських дій невстановлених осіб, які на території м. Черкаси, під виглядом елітних лікеро-горілчаних виробів, займаються реалізацією фальсифікованої продукції.

За даним фактом було розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню № 12014250000000416, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24.09.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.190 КК України.

Будучи допитаним в якості свідка, ОСОБА_5 показав, що йому стало відомо про те, що на території бази ОПС, що по вул. Смілянській в м. Черкаси невідомі особи, вводячи в оману покупців, шляхом шахрайства, займаються реалізацією фальсифікованої лікеро-горілчаної продукції під виглядом елітних спиртних напоїв, зокрема до вчинення даного кримінального правопорушення причетні:

- ОСОБА_6 , прож.: АДРЕСА_1 ,

- ОСОБА_7 , прож.: АДРЕСА_2 ,

- ОСОБА_8 , прож.: АДРЕСА_3 .

Будучи допитаним в якості свідка ОСОБА_9 показав, що знайомі йому повідомили, що ОСОБА_8 продає алкогольні напої за ціною, нижчою від ринкової. Так 01.12.2014 він придбав у ОСОБА_10 горілку в кількості 10 літрів вартістю 240 грн., якість якої викликала у нього підозру.

За отриманими у ході досудового розслідування даними, до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Топилівка Чигиринського району, Черкаської області, зареєстрований: АДРЕСА_3 , який проживає за адресою: АДРЕСА_4 , який фальсифіковану алкогольну продукцію зберігає в складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_5 .

Згідно даних реєстраційної служби Черкаського районного управління юстиції, майновий комплекс, розташований за адресою: м. Черкаси вул. Смілянська, 135, належить ТОВ «Екструдер-Продукт» (ЄРДПОУ 30599184).

Слідчий вважає, що з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 3 КК України, встановлення осіб, причетних до його скоєння, встановлення та вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, а саме: алкогольних напоїв, водно-спиртової суміші, спирту етилового денатурованого, спирту етилового чи інших спиртових дистиляторів, тютюнових виробів, інших підакцизних товарів, сировини, тари, упакування та обладнання для виготовлення підакцизних товарів, акцизних марок, бухгалтерської документації, носіїв інформації (комп`ютерної техніки, жорстких дисків, мобільних телефонів, сім-карток, тощо), грошових коштів, а також інших речей та документів, добутих злочинним шляхом чи незаконно зберігаємих, необхідно провести обшук в комплексі будівель та споруд майнового комплексу, розташованого за адресою: м. Черкаси вул. Смілянська, 135, який належить ТОВ «Екструдер-Продукт» (ЄРДПОУ 30599184).

В судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання та просив його задовольнити.

Заслухавши доводи слідчого, який наполягав на задоволенні клопотання вивчивши матеріали кримінального провадження та поданого клопотання, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 3 КК України, встановлення осіб, причетних до його скоєння, встановлення та вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, враховуючи неможливість отримати необхідні відомості в інший спосіб, враховуючи, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя вважає, що клопотання, як обґрунтоване підлягає до задоволення.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно із ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 93, 166, 233-235, 372 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Задовольнити клопотання старшого слідчого в ОВС ВРЗСГД СУ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_3 .

Надати дозвіл на проведення обшуку в комплексі будівель та споруд майнового комплексу, розташованого за адресою: м. Черкаси вул. Смілянська, 135, який належить ТОВ «Екструдер-Продукт» (ЄРДПОУ 30599184), з метою виявлення та вилучення знарядь скоєння кримінального правопорушення, а саме: алкогольних напоїв, водно-спиртової суміші, спирту етилового денатурованого, спирту етилового чи інших спиртових дистиляторів, тютюнових виробів, інших підакцизних товарів, сировини, тари, упакування та обладнання для виготовлення підакцизних товарів, акцизних марок, бухгалтерської документації, носіїв інформації (комп`ютерної техніки, жорстких дисків, мобільних телефонів, сім-карток, тощо), грошових коштів, а також інших речей та документів, добутих злочинним шляхом чи незаконно зберігаємих.

Копію ухвали надати слідчому, в провадженні якого знаходиться справа, для виконання.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала дозволяє проникнути до приміщення один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення11.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48431926
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —711/13453/14-к

Ухвала від 11.12.2014

Кримінальне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні