Ухвала
від 25.07.2013 по справі 759/11176/13-к
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 1-кс/759/953/13

ун. № 759/11176/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 липня 2013 року слідчий суддя Святошинського району міста Києва Борденюк В.В. при секретарі Трегубенку М.В., розглянувши внесене у кримінальному провадженні № 32013110080000091 від 03.07.2013 старшим слідчим СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві Домбай М.М. і погоджене старшим прокурором Паламарчук Я.А. клопотання про тимчасовий доступ до юридичної справи та реєстраційних документів та додані до клопотання матеріали, і перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора,

В С Т А Н О В И В :

25 липня 2013 року до Святошинського районного суду міста Києва звернувся старший слідчий СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві Домбай М.М. за згодою старшого прокурора Паламарчук Я.А. із клопотанням про тимчасовий доступ до юридичної справи та реєстраційних документів.

Вивчивши клопотання із долученими додатками до нього, заслухавши учасників розгляду клопотання встановлено, що що невстановлена слідством особа в період 2013 року, створила суб'єкт підприємницької діяльності ТОВ "Гермес Інвест - Продакт" (код ЄРДПОУ 38590440) з метою прикриття незаконної діяльності.

Так, допитаний в якості свідка засновник та директор ТОВ "Гермес Інвест - Продакт" (код ЄРДПОУ 38590440) ОСОБА_4 дав покази, що до реєстрації та ведення фінансово-господарської діяльності підприємства він ніякого відношення не має. Також він повідомив, що в березні 2013 року при пошуку постійної роботи, йому було запропоновано чоловіком на ім'я Олександр роботу бригадиром будівельної компанія, на що він погодився та надав йому оригінали документів: особистий паспорт та ін. Зі слів ОСОБА_4, через чотири дні чоловік на ім'я Олександр повернув йому документи та пообіцяв зателефонувати пізніше, але не зателефонував.

Аналізом фінансово-господарської діяльності встановлено, що ТОВ "Гермес Інвест - Продакт" (код ЄРДПОУ 38590440) мало взаємовідносини з ТОВ "Булавка" (код ЄДРПОУ 35919954), а саме під час ведення бухгалтерського обліку та складання податкової звітності службові особи використовували первинні документи складені від імені службових осіб даного підприємства, яке фактично будь-яких товарів (робіт, послуг) не продавало, документи не підписували, в зв'язку з чим зазначені взаємовідносини викликають сумнів та підлягають перевірки.

Проведеним аналізом фінансово-господарської діяльності ТОВ "Булавка" (код ЄДРПОУ 35919954) встановлено проведення сумнівних фінансово-господарських операцій з підприємством ТОВ "Опт-трейдінг" (код ЄДРПОУ 38506097).

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, вислухавши думку слідчого та прокурора, суд дійшов висновку про необхідність часткового задоволення зазначеного клопотання, виходячи із такого.

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України передбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до статті 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.. 161 цього кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (частина 7 статті 163 КПК України).

За змістом пункту 5 частини 1 статті 162 КПК України вказана інформація має ознаки банківської таємниці і є охоронюваною законом таємницею.

Відповідно до пункту 6 частини 2 статті 160 КПК України У клопотанні зазначається можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У даному випадку зазначені у клопотанні документи мають істотне значення для всебічного і повного розслідування у межах даного кримінального провадження і можуть у подальшому бути використані як докази у межах стадії судового розгляду вказаних дій.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159 - 164, 309, 369-372 КПК України, суд,

УХВАЛИВ:

1. Клопотання старшого слідчого СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві Домбай М.М. задовольнити частково.

2. Надати старшому слідчому С СВ ДПІ у Святошинському районі м. Києві Домбай М.М. тимчасовий доступ до юридичної справи та реєстраційних документів ТОВ "ЗЛАТОХАТА КО" (код 34645417), (тобто можливість ознайомитись з ними та зняти з них копії), які знаходяться в відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Святошинського району реєстраційної служби ГУ Юстиції у м. Києві (м. Київ, пр. Перемоги, 97), та можливість їх вилучити.

3. Ухвала слідчого судді діє 1 місяць до 25 серпня 2013 року.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на дану ухвалу може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Святошинського районного суду

міста Києва

Дата ухвалення рішення25.07.2013
Оприлюднено19.08.2015
Номер документу48441266
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до юридичної справи та реєстраційних документів та додані до клопотання матеріали, і

Судовий реєстр по справі —759/11176/13-к

Ухвала від 25.07.2013

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Борденюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні