Ухвала
від 08.09.2009 по справі 22/65б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22/65б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ91000, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

08.09.09                                                                                 Справа № 22/65б.

Суддя  Ковалінас М.Ю., при секретарі Добродзій Є.В.,

розглянувши матеріали справи за заявою

кредитора     - Акціонерний комерційний банк соціального розвитку «Укрсоцбанк»в

                      особі Луганської обласної філії АКБ СР «Укрсоцбанк», м. Луганськ

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «ВОСТОК-УГОЛЬ»,

                    м. Красний Луч Луганської областіПро банкрутство

В присутності представників сторін:

від кредиторів - не прибули;  від банкрута - ліквідатор Рой О.А.

          Обставини  справи: банкрутство, ліквідаційна процедура за нормами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»(далі за текстом - Закон),  розгляд поточного звіту та клопотань ліквідатора.

          Розглянувши матеріали справи та додатково надані,  вислухавши ліквідатора, суд

в с т а н о в и в :

Постановою господарського суду Луганської області від 10.10.08., відсутнього боржника - ТОВ «ВОСТОК-УГОЛЬ», м. Красний Луч Луганської області, визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, в порядку ст. 52 Закону, ліквідатором у справі призначено арбітражного керуючого Роя О.А., якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру, подати до суду звіт, ліквідаційний баланс банкрута та інші матеріали, відповідно до вимог ст. ст. 32,  52 Закону.

У даному засіданні ліквідатор Рой О.А. надав суду  за супровідним листом                       вих. №07/09/09-04 від 07.09.09. поточний звіт про проведену роботу та інші матеріали,  з яких вбачається, що на даний час ліквідатором не завершено ліквідаційну процедуру, оскільки продовжується робота по закриттю рахунків банкрута у банківських установах, яка ускладнюється наявністю арештів на цих рахунках.

З цих підстав ліквідатором заявлено клопотання вих. №07/09/09-03 від 07.09.09. про витребування судом від банківських установ –Луганській філії ЗАТ КБ «ПриватБанк»та Філії «Полтавське ГРУ ЗАТ КБ «ПриватБанк»письмової  інформації  в підтвердження наявності чи відсутності грошових коштів на рахунках банкрута - ТОВ «ВОСТОК-УГОЛЬ»,  оскільки зазначені банківські установи на його запити не відповідають, а також ліквідатор Рой О.А. просить суд про продовження його повноважень в якості ліквідатора у справі №22/65б,  строком на 1 місяць, тобто до 10.11.09.

Приймаючи до уваги, що питання по з'ясуванню залишків грошових коштів на рахунках банкрута безпосередньо стосуються виконання ліквідатором своїх повноважень, визначених Законом, зокрема щодо формування ліквідаційної маси банкрута, суд вважає за необхідне задовольнити його у повному обсязі.

Крім того, ліквідатором Роем О.А.  в порядку п.1 ст. 23 Закону подано до суду клопотання б/н від 08.09.09. про зняття арештів з грошових коштів, які містяться на рахунках банкрута ТОВ «ВОСТОК-УГОЛЬ», у банківських установах – Луганській обласній філії АКБ «Укрсоцбанк», Луганській філії ЗАТ КБ «ПриватБанк»,  Філії Полтавське ГРУ ЗАТ КБ «ПриватБанк»,  накладених Постановами про арешт коштів боржника старшого державного виконавця Черемісової О.І. ДВС у м. Красний Луч Луганської області від 06.03.09. та від 10.04.06., та згідно ухвали від 22.02.06. №п-31/2006рік і постанови від 13.09.07. Краснолуцького міського суду, в обґрунтування цього клопотання  додано завірені копії відповідних документів (постанови про арешт коштів боржника від 06.03.09. та від 10.04.06 ДВС у м. Красний Луч Луганської області, ухвала від 22.02.06. №п-31/2006рік та постанова від 13.09.07. Краснолуцького міського суду).

Таким чином, підтверджено, що до даного часу існують обмеження щодо розпорядження майном банкрута,  що суперечить положенням ч.1 ст. 23 Закону та абз.  4, 15  ст.1 Закону.  

Так,  гідно приписів  п. 1 ст. 23 Закону,  з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом або інші обмеження по розпорядженню майном такого боржника. Накладення нових арештів чи інших обмежень по розпорядженню майном банкрута не припускається.

У абз. 4, 15 ст. 1 Закону зазначено, що  банкрутство це визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність і задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури, та що ліквідація, передбачає      застосування заходів по задоволенню вимог кредиторів, які визнані судом, шляхом продажу майна боржника, визнаного банкрутом, тобто для задоволення вимог кредиторів, майно такого  боржника має бути вільним від будь-яких обмежень по його розпорядженню.  

Згідно  п. 2.1. Рекомендацій президії Вищого господарського суду України від 04.06.04. № 04-5/1193 «Про деякі питання практики застосування Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», цей Закон слід розглядати як законодавчий акт, що містить спеціальні норми, які мають пріоритет стосовно до норм загальних щодо врегулювання порядку провадження у справах про банкрутство, відновлення платоспроможності боржника тощо.

З цих підстав,  суд задовольняє клопотання ліквідатора та скасовує арешти з грошових коштів на рахунках банкрута –ТОВ "ВОСТОК-УГОЛЬ", м. Красний Луч Луганської області, вул. Шевченко, 59/15, ідентифікаційний код 32815503, а також скасовує будь-які інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута, розгляд справи відкладається.

Керуючись ст. ст. 1, 3-1, 22-34, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст. ст. 38, 50, 65, 86, 87 ГПК України, суд

у х в а л и в :

1.Продовжити повноваження арбітражного керуючого Роя О.А. у справі №22/65б в якості  ліквідатора до 10.11.09.

2.Призначити розгляд справи  на  10.11.09., на 10 годин 10 хвилин, каб. №310.  

3.Зобов'язати Луганську філію ЗАТ КБ «ПриватБанк»та Філію «Полтавське ГРУ ЗАТ КБ «ПриватБанк»(м. Полтава, вул. Швецька, 2), -  надати в строк до 01.11.09. суду та ліквідатору  письмову інформацію (у вигляді довідки)  щодо  наявності чи відсутності грошових коштів на рахунках банкрута - ТОВ "ВОСТОК-УГОЛЬ", м. Красний Луч Луганської області, вул. Шевченко, 59/15, ідентифікаційний код 32815503, із зазначення суми залишку (при наявності) або  інформації  щодо закриття рахунків банкрута.

4.Скасувати арешти з грошових коштів на всіх  рахунках банкрута – ТОВ "ВОСТОК-УГОЛЬ", м. Красний Луч Луганської області, вул. Шевченко, 59/15, ідентифікаційний код 32815503, а також скасувати будь-які інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута.

5.Зобов'язати ліквідатора Роя О.А. -  подати до суду звіт за результатами проведення ліквідаційної процедури, ліквідаційний баланс банкрута та іншу документацію, відповідно до вимог ст. ст. 32, 52 Закону, в тому числі реєстр вимог кредиторів; письмові відомості про місцезнаходження документації, печаток та штампів банкрута (при наявності) або щодо публікації про втрату печатки, штампів та документації банкрута; відомості ВДВС щодо наявності або відсутності виконавчого провадження стосовно банкрута; інформацію банківських установ щодо фінансового стану банкрута на даний час - довідки щодо залишку коштів на рахунках банкрута або довідки про закриття рахунків; довідки МРЕВ, БТІ, Управління земельних ресурсів, Інспекції Держтехнагляду, про відсутність у банкрута на праві власності автотранспорту, нерухомого майна, земельних ділянок, сільськогосподарської техніки тощо.

          6.Комітету кредиторів - розглянути звіт про проведену ліквідатором роботу та ліквідаційний баланс банкрута, визначити думку (у вигляді відповідного протоколу засідання комітету кредиторів) щодо можливості їх схвалення та завершення ліквідаційної процедури або щодо продовження її строку.

          Явка у судове засідання ліквідатора Роя О.А., членів комітету кредиторів та представника банкрута обов'язкова.

Суддя                                                                                         М.Ю. Ковалінас

Надр. 11 прим.:

1 - до справи;

2 - 5 - кредиторам:

- АКБ СР "Укрсоцбанк" в особі Луганської обласної філії АКБ "Укрсоцбанк", м. Луганськ;

- Краснолуцькому районному центру зайнятості Луганської області;

- Виконавчій дирекції Луганського обласного відділення Фонду соціального страхування з                               тимчасової втрати працездатності, м. Луганськ;

- Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на                               виробництві та професійних захворювань України в м. Красний Луч Луганської області;

6 - банкруту;

7 - ліквідатору Рою О.А;

8 - ЗАТ КБ "ПриватБанк" в особі Луганської філії (91011, м. Луганськ, вул. Челюскінців, 14);

9 - Філії «Полтавське ГРУ ЗАТ КБ «ПриватБанк»(м. Полтава, вул. Швецька, 2);

10 - ВДВС Краснолуцького міського управління юстиції Луганської області;

          11 - Луганському обласному відділу з питань банкрутства.    

          

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення08.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4844204
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —22/65б

Ухвала від 03.10.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 30.07.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 24.05.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 20.03.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 11.04.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 25.01.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

Ухвала від 09.12.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Банасько О.О.

Ухвала від 18.11.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ковалінас М.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні