Ухвала
від 28.11.2013 по справі 127/28666/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/28666/13-к

Провадження 1-кс/127/6610/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 листопада 2013 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді Михайленко А.В.,

при секретарі Наконечній А.В.,

за участю слідчого Брояка І.В.,

розглянувши клопотання слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області Брояка І.В. про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області капітан міліції Брояка І.В. звернулась до суду з клопотанням про обшук у приміщенні, де здійснюють господарську діяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42013010010000498 від 14.11.2013р., за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч.1 ст.205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено: невстановлені особи зареєстрували АЕС «ІНФОРМАЦІЯ_3» (ЄДРПОУ - 13308030), зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1, які здійснювали діяльність, що спрямована на здійснення операцій, пов'язаних з формуванням «фіктивного» податкового кредиту з метою надання податкової вигоди іншим суб'єктам господарювання.

Відповідно до звітних документів у період часу 2010-2013рр. АЕС «ІНФОРМАЦІЯ_3» сформовано податковий кредит, на суму близько 1 816 000 грн. із ПП «Офіс - 2000», ТОВ «АТЗ - Сервіс», ПП «Єврофасад - Черкаси», ТОВ «Стройбетонукраїна», ПП «Видавництво «Прессбол - 2008», ТОВ «Агрохімпостач - 2003», ТОВ «Строймак СО», ТОВ «Укркомплекта». Згідно автоматичної системи співставлення податкового кредиту та податкових зобов'язань вказані підприємства віднесені до «вигодоформуючих» та «вигодотраспортуючих» суб'єктів господарювання, що створені з метою надання податкового вигоди реальному сектору економіки та мають відповідні ознаки фіктивності.

За наданими відомостями з інформаційної бази даних підприємств, організацій ГУ Міндоходів у Вінницькій області «АІС податки» стосовно АЕС «ІНФОРМАЦІЯ_3»: керівником являється ОСОБА_2; засновники: 1). ІНФОРМАЦІЯ_1 (керівники - ОСОБА_3, ОСОБА_4, засновники - ОСОБА_5, ОСОБА_6), 2). ІНФОРМАЦІЯ_2 (керівник ОСОБА_7).

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, а саме: 1). Первинні бухгалтерські документи, які стосуються взаєморозрахунків із ПП «Офіс - 2000», ТОВ «АТЗ - Сервіс», ПП «Єврофасад - Черкаси», ТОВ «Стройбетонукраїна», ПП «Видавництво «Прессбол - 2008», ТОВ «Агрохімпостач - 2003», ТОВ «Строймак СО», ТОВ «Укркомплекта» та іншими суб'єктами господарської діяльності, які містять ознаки фіктивності. 2). Печатки, гроші, комп'ютерна техніка, на якій можуть міститься електронні підписи та відбитки печаток фіктивних підприємств, а також приймаючи до уваги що є достатні підстави вважати, що такі відомості та предмети знаходяться у приміщенні де здійснюють господарську діяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2, за адресою: АДРЕСА_2, необхідно провести обшук, просила клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Стаття 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якої метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Ч. 1 ст. 234 КПК України встановлено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку у приміщенні, де здійснюють господарську діяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області капітану міліції Брояка І.В. дозвіл на проведення обшуку у приміщенні де здійснюють господарську діяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2, за адресою: АДРЕСА_2, з метою відшукання та вилучення відшукання знарядь кримінального правопорушення, а саме: 1). Первинні бухгалтерські документи, які стосуються взаєморозрахунків із ПП «Офіс - 2000», ТОВ «АТЗ - Сервіс», ПП «Єврофасад - Черкаси», ТОВ «Стройбетонукраїна», ПП «Видавництво «Прессбол - 2008», ТОВ «Агрохімпостач - 2003», ТОВ «Строймак СО», ТОВ «Укркомплекта» та іншими суб'єктами господарської діяльності, які містять ознаки фіктивності. 2). Печатки, гроші, комп'ютерна техніка, на якій можуть міститься електронні підписи та відбитки печаток фіктивних підприємств, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення28.11.2013
Оприлюднено17.08.2016

Судовий реєстр по справі —127/28666/13-к

Ухвала від 28.11.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні