Ухвала
від 23.04.2014 по справі 127/8178/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/8178/14-к

Провадження 1-кс/127/2739/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 квітня 2014 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області старший лейтенант міліції ОСОБА_3 , 23.04.2014 року, звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором прокуратури Вінницької області про проведення обшуку. Клопотання мотивовано тим, що у ході досудового розслідування встановлено, що СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014020010001766, розпочатому за заявою ОСОБА_4 , щодо вчинення службовими особами Хмільницької міської ради заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

22.10.2013 між Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради в особі в.о. начальника управління ОСОБА_5 (далі-Замовник) та ПП «БК ПРОМІНЬ» в особі директора ОСОБА_6 (далі-Підрядник), укладено договори підряду №22/10/2013/2 та №22/10/2013/1, відповідно до яких Підрядник зобов`язується у жовтні-грудні 2013 року на свій ризик, своїми силами та засобами, із своїх матеріалів виконати роботи з реконструкції дороги по вулиці Пирогова та реконструкції частини дороги (ПК0+00-ПК12+33) по вулиці Івана Богуна в м. Хмільник Вінницької області та здати ці об`єкти Замовнику у встановлений строк, а Замовник зобов`язується здійснити оплату за виконання вказаних робіт. Ціна договорів відповідно до умов пропозиції конкурентних торгів становить 2 613 082 грн. 80 коп. та 2 984 112 грн. 00 коп., відповідно.

30.12.2013 Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради та ПП «БК ПРОМІНЬ» підписані акти приймання виконаних будівельних робіт по вулицях Пирогова та Івана Богуна у

м. Хмільник, в зв`язку з чим, у відповідності до укладених договорів, на рахунок

ПП «БК ПРОМІНЬ» перераховані бюджетні кошти, на загальну суму 950 004 грн.

Оглядом доріг по вулицях Пирогова та Івана Богуна в м. Хмільник Вінницької області встановлено, що будь-які роботи по реконструкції не виконувалися.

До вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_6 , який являється директором ПП «БК ПРОМІНЬ» (код ЄДРПОУ 35996997) та проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, встановлено, що грошові кошти, які надійшли на рахунок ПП «БК ПРОМІНЬ», в якості оплати за реконструкцію доріг по вулицях Пирогова та Івана Богуна у м. Хмільник перераховані на рахунок ПП «Еліта-Індустріал», з призначенням платежів за реконструкцію доріг по вулицях Пирогова та АДРЕСА_2 .

Договорами підряду укладеними між Управлінням житлово-комунального господарства та комунальної власності Хмільницької міської ради та ПП «БК ПРОМІНЬ», визначено, що Виконавець зобов`язується своїми силами та засобами виконати будівельні роботи.

Вище наведене свідчить, що ПП «БК ПРОМІНЬ» здійснює свою діяльність з метою заволодіння бюджетними коштами.

Крім того, в ході проведення слідчих (розшукових) дій було отримано інформацію про те, що ОСОБА_6 має намір знищити всі документи, що стосуються підприємницької діяльності ПП «БК ПРОМІНЬ», з метою уникнення відповідальності.

Враховуючи викладене а також приймаючи до уваги, що за місцем проживання ОСОБА_6 , а саме АДРЕСА_1 можуть знаходитись цінні речі, в тому числі (кошти-державні грошові знаки, кошти в іноземній валюті, коштовності які здобутті злочинним шляхом), а також документи, які стосуються підприємницької діяльності ПП «БК ПРОМІНЬ» у 2012-2014 роках: договори укладені з державними та приватними підприємствами, установами та організаціями, акти виконаних робіт, платіжні доручення та інші документи, записники, нотатки, як на паперових так і на електронних носіях, тобто на жорсткому диску персонального комп`ютера чи ноутбука, флеш носіях, компакт-дисках та дискетах. На підставі викладеного слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, за викладених в ньому обставин, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ст. 107 ч.1 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим.

Враховуючи те, що від учасника процесуальної дії не надійшло клопотання про застосування технічних засобів фіксування розгляду клопотання про проведення обшуку, тому суд вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

До вчинення вказаного кримінального правопорушення причетний ОСОБА_6 , який являється директором ПП «БК ПРОМІНЬ» (код ЄДРПОУ 35996997) та проживає за адресою: АДРЕСА_1 . Факт проживання останнього за вищевказаною адресою підтверджується протоколом допиту свідка від 16.04.2014 року.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню частково, оскільки для встановлення істини в кримінальному проваджені необхідно надати слідчому дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення документів які стосуються ПП «БК ПРОМІНЬ» та інших суб`єктів господарювання за 2012-2014 роки: договорів укладених з державними підприємствами, установами та організаціями, акти виконаних робіт, платіжні доручення, інші документи, записники, нотатки, як на паперових так і на електронних носіях, в тому числі системний блок персонального комп`ютера, ноутбук, флеш носії, компакт-диски.

Однак, вимоги слідчого в частині вилучення під час обшуку коштів державних грошових знаків, коштів в іноземної валюті, коштовностей, які здобутті злочинним шляхом задоволенню не підлягають, оскільки дане клопотання в цій частині є недоведеним.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів лінії карного розшуку СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання та вилучення документів які стосуються ПП «БК ПРОМІНЬ» та інших суб`єктів господарювання за 2012-2014 роки: договорів укладених з державними підприємствами, установами та організаціями, акти виконаних робіт, платіжні доручення, інші документи, записники, нотатки, як на паперових так і на електронних носіях, в тому числі системний блок персонального комп`ютера, ноутбук, флеш носії, компакт-диски.

В іншій частині відмовити.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення та надає право проникнути до приміщень лише один раз.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення23.04.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48461254
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/8178/14-к

Ухвала від 23.04.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні