Ухвала
від 21.07.2014 по справі 127/15600/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/15600/14-к

Провадження 1-кс/127/5046/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 липня 2014 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ УМВС України у Вінницькій області майор міліції ОСОБА_3 21.07.2014 року, звернувся до суду з клопотанням погодженим з прокурором відділу прокуратури Вінницької області. Клопотання мотивовано тим, що протягом 2012 - 2014 років, службовими особами приватних будівельних організацій було укладено низку договорів, на виконання будівельних та ремонтних робіт приміщення Вінницького апеляційного адміністративного суду розташованого на розі вулиць Козицького - Соборна 34/48 м. Вінниці, та в подальшому без фактичного виконання зазначеного об`єму виконаних робіт, підписано акти із завищеними об`ємами виконаних робіт по виконанню ремонту покрівлі, фасаду та внутрішніх робіт, в наслідок чого ними було привласнено кошти Державного бюджету України.

Згідно отриманої інформації з Реєстраційної служби Вінницького міського управління юстиції Вінницької області №23203090, будівля за адресою: Вінницька область, м. Вінниця вулиця Соборна, будинок 48/ вулиця Козицького, будинок, 34 належить на праві власності територіальним громадам Вінницької області.

Моніторингом інформаційного порталу державних закупівель отримано інформацію, про те що Вінницьким апеляційним адміністративним судом проводились закупівлі робіт по ремонту будівлі за адресою: Вінницька область, м. Вінниця вулиця Соборна, будинок 48/ вулиця Козицького, будинок,34, а саме:

-21.12.2011 закупівля робіт на відкритих торгах в ТОВ «Мур» - капітальний ремонт будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м.Вінниця, вул.Соборна, 48 на суму 970 000 грн.

-25.12.2012 закупівля робіт на відкритих торгах в МКП «Рембудгазмонтаж» - код 45.21.1 - будівництво будівель (ремонтно-реставраційні роботи (капітальний ремонт, реконструкція та реставрація) на пам`ятці архітектури місцевого значення готель Савой м. Вінниця, вул.Козицького/Соборна, буд.№ 34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд) на суму 29 910400 грн.

На підставі ухвали Вінницького міського суду Вінницької області, 19.06.2014 слідчим проведено огляд приміщень будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду, за адресою: м. Вінниця вулиця Соборна, 48/ вулиця Козицького,34. Під час огляду приміщень вказаної будівлі виявлені працівники, які не мають жодного відношення до товариств підрядників. Ремонтно-реставраційні роботи виконуються неналежним чином.

Відповідно до ухвали про тимчасовий доступ до документів Вінницького міського суду Вінницької області від 24.06.2014, працівниками ГУ Міндоходів у Вінницькій області 08.07.2014 проведено виїмку зазначених в ухвалі документів в МКП «Рембудгазмонтаж» (код ЄДРПОУ 25081620) юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна, 3, а саме договору з Вінницьким апеляційним адміністративним судом, актів виконаних робіт, довідок про вартість виконаних робіт.

Однак, службовими особами у ході виїмки не було надано всі документи щодо участі МКП «Рембудгазмонтаж» в державних закупівлях у Вінницького Апеляційного адміністративного суду у 2010-2014 роках; проектно-кошторисну документацію, щодо капітального ремонту, реконструкції та реставрації на пам`ятці архітектури місцевого значення «Готель Савой» по вул. Козицького/Соборна, буд №34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд, журнали обліку робіт, де зазначені роботи, що відображені в актах виконаних робіт, первинні бухгалтерські документи, які відображають надходження та подальше використання коштів отриманих за договором (договорами) укладеними за результатами державних закупівель з Вінницьким Апеляційним адміністративним судом, щодо виконання робіт з капітального ремонту будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 48, а також виконання вказаних робіт (накладні, податкові накладні, рахунки , матеріальні звіти, тощо). Ненадання вказаних документів дає підстави відповідно до ст.166 КПК України внести клопотання про проведення обшуку в офісному приміщенні Малого колективного підприємства (МКП) «Рембудгазмонтаж» (код ЄДРПОУ 25081620) юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3 , з метою виявлення та вилучення всіх оригіналів документів фінансово-господарської діяльності за 2012-2014 р.р. даного підприємства щодо укладення та виконання договору з Вінницьким апеляційним адміністративним судом.

Відповідно до довідки реєстраційної служби Вінницького районного управління юстиції Вінницької області №24453154 від 18.07.2014, будівля за адресою: Чернівецька область , м. Хотин, вул. Колгоспна, 3 належить на праві приватної власності Малому колективному підприємству «Рембудгазмонтаж ».

Вказані документи, їх подальший ретельний огляд і аналіз дозволить при проведенні досудового розслідування призначити товарознавчу, економічну та будівельну експертизи, провести ревізію та виконати інші слідчі дії спрямовані на встановлення осіб підозрюваних у вчиненні даного кримінального правопорушення. На підставі викладеного слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, за викладених в ньому обставин, просив клопотання задовольнити.

Відповідно до ст. 107 ч.1 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим.

Враховуючи те, що від учасника процесуальної дії не надійшло клопотання про застосування технічних засобів фіксування розгляду клопотання про проведення обшуку, тому суд вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Судом встановлено, що 24.06.2014 року ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області надано дозвіл слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ з можливістю ознайомлення та вилучення документів, які знаходяться у володінні Малого колективного підприємстві (МКП) Рембудгазмонтаж (код ЄДРПОУ 25081620) юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3, а саме: всіх документів наданих щодо участі МКП Рембудгазмонтаж у державних закупівлях у Вінницького Апеляційного адміністративного суду у 2010-2014 роках; відповідних договорів та всіх додатків до них, укладених ТОВ МУР за результатами державних закупівель з Вінницьким Апеляційним адміністративним судом, щодо виконання робіт з капітального ремонту будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 48, проектно-кошторисної документації, щодо капітального ремонту, реконструкції та реставрації на пам`ятці архітектури місцевого значення Готель Савой по вул. Козицького/Соборна, буд №34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд, договорів субпідряду, всіх актів виконаних робіт за вказаними договорами, журналів обліку робіт, де зазначені роботи, що відображені в актах виконаних робіт, довідок про вартість виконаних підрядних робіт; первинних бухгалтерських документів, які відображають надходження та подальше використання коштів отриманих за договором (договорами) укладеними за результатами державних закупівель з Вінницьким Апеляційним адміністративним судом, щодо виконання робіт з капітального ремонту будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 48, а також виконання вказаних робіт (накладні, податкові накладні, рахунки , матеріальні звіти).

З опису речей і документів, які були вилучені на підставі ухвали слідчого судді 08.07.2014 року вбачається, що вищевказана ухвала суду виконана не в повному обсязі.

Відповідно до ст. 166 ч. 1 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно положень КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Суд, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для встановлення істини в кримінальному проваджені необхідно надати слідчому дозвіл на проведення обшуку Малого колективного підприємства (МКП) «Рембудгазмонтаж» (код ЄДРПОУ 25081620) юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3 , з метою виявлення та вилучення всіх оригіналів документів фінансово-господарської діяльності за 2012-2014 р.р. даного підприємства щодо укладення та виконання договору з Вінницьким апеляційним адміністративним судом, пов`язаних з ним договорів субпідряду, документів про прийняття на роботу та звільнення працівників у зазначений період, всі документи надані щодо участі МКП «Рембудгазмонтаж» в державних закупівлях у Вінницького Апеляційного адміністративного суду у 2010-2014 роках ; проектно-кошторисної документації, щодо капітального ремонту, реконструкції та реставрації на пам`ятці архітектури місцевого значення «Готель Савой» по вул. Козицького/Соборна, буд №34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд, журналів обліку робіт, де зазначені роботи, що відображені в актах виконаних робіт, первинних бухгалтерських документів, які відображають надходження та подальше використання коштів отриманих за договором (договорами) укладеними за результатами державних закупівель з Вінницьким Апеляційним адміністративним судом, щодо виконання робіт з капітального ремонту будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м.Вінниця, вул.Соборна, 48, а також виконання вказаних робіт (накладні, податкові накладні, рахунки , матеріальні звіти, тощо).

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку Малого колективного підприємства (МКП) «Рембудгазмонтаж» (код ЄДРПОУ 25081620) юридична адреса: Чернівецька область, м. Хотин, вул. Колгоспна,3 , з метою виявлення та вилучення всіх оригіналів документів фінансово-господарської діяльності за 2012-2014 р.р. даного підприємства щодо укладення та виконання договору з Вінницьким апеляційним адміністративним судом, пов`язаних з ним договорів субпідряду, документів про прийняття на роботу та звільнення працівників у зазначений період, всі документи надані щодо участі МКП «Рембудгазмонтаж» в державних закупівлях у Вінницького Апеляційного адміністративного суду у 2010-2014 роках ; проектно-кошторисної документації, щодо капітального ремонту, реконструкції та реставрації на пам`ятці архітектури місцевого значення «Готель Савой» по вул. Козицького/Соборна, буд №34/48 під Вінницький апеляційний адміністративний суд, журналів обліку робіт, де зазначені роботи, що відображені в актах виконаних робіт, первинних бухгалтерських документів, які відображають надходження та подальше використання коштів отриманих за договором (договорами) укладеними за результатами державних закупівель з Вінницьким Апеляційним адміністративним судом, щодо виконання робіт з капітального ремонту будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 48, а також виконання вказаних робіт (накладні, податкові накладні, рахунки , матеріальні звіти, тощо)Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення та надає право проникнути до приміщення лише один раз.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення21.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48462374
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/15600/14-к

Ухвала від 21.07.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні