Ухвала
від 23.07.2014 по справі 127/15653/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/15653/14-к

Провадження 1-кс/127/5074/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 липня 2014 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ УМВС України у Вінницькій області майор міліції ОСОБА_3 , 21.07.2014 року, звернувся до суду з клопотанням погодженим з старшим прокурором відділу прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до документів. Клопотання мотивовано тим, що протягом 2012 - 2014 років, службовими особами приватних будівельних організацій було укладено низку договорів, на виконання будівельних та ремонтних робіт приміщення Вінницького апеляційного адміністративного суду розташованого на розі АДРЕСА_1 , та в подальшому без фактичного виконання зазначеного об`єму виконаних робіт, підписано акти із завищеними об`ємами виконаних робіт по виконанню ремонту покрівлі, фасаду та внутрішніх робіт, в наслідок чого ними було привласнено кошти Державного бюджету України.

Згідно отриманої інформації з ІНФОРМАЦІЯ_1 №23203090, будівля за адресою: АДРЕСА_2 належить на праві власності територіальним громадам Вінницької області.

Моніторингом інформаційного порталу державних закупівель отримано інформацію, про те що Вінницьким апеляційним адміністративним судом проводились закупівлі робіт по ремонту будівлі за адресою: АДРЕСА_3 / АДРЕСА_4 , а саме:

-21.12.2011 закупівля робіт на відкритих торгах в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - капітальний ремонт будівлі Вінницького апеляційного адміністративного суду за адресою: АДРЕСА_3 на суму 970 000 грн.

-25.12.2012 закупівля робіт на відкритих торгах в МКП « ІНФОРМАЦІЯ_3 »- код НОМЕР_1 - будівництво будівель (ремонтно-реставраційні роботи (капітальний ремонт, реконструкція та реставрація) на пам`ятці архітектури місцевого значення готель ІНФОРМАЦІЯ_4 АДРЕСА_1 під Вінницький апеляційний адміністративний суд) на суму 29 910400 грн.

На підставі ухвали Вінницького міського суду Вінницької області, 19.06.2014 року слідчим проведено огляд приміщень будівлі Вінницького адміністративного суду, за адресою: АДРЕСА_3 / АДРЕСА_4 . Під час огляду приміщень вказаної будівлі виявлені працівники, які не мають жодного відношення до товариств підрядників. Ремонтно-реставраційні роботи виконуються неналежним чином.

Під час проведення досудового розслідування виникла необхідність у наданні тимчасового доступу та вилученню документів, які знаходяться у володінні Чернівецького обласного управління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою: АДРЕСА_5 , а саме: копій документів справи з юридичного оформлення рахунку № НОМЕР_2 відкритого Малим колективним підприємством (МКП) « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), виписки по рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 25.12.2012 по даний час (з зазначенням призначення платежів, найменування відправника/одержувача, код ЄДРПОУ відправника/одержувача, рахунків і реквізитів відправника/ одержувача, номер і дата документа, дебет і кредит залишку на кінець операційного дня) на паперовому і електронному носіях інформації.

Вилучення вказаних документів та їх подальший ретельний огляд і аналіз дозволить при проведенні досудового розслідування призначити ряд експертиз та виконати інші слідчі дії спрямовані на встановлення осіб підозрюваних у вчиненні даного кримінального правопорушення. Враховуючи, що іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів неможливо. На підставі викладеного слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримав клопотання за обставин викладених у ньому.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду клопотання був повідомлений належним чином, про що свідчить наявна в матеріалах справи телефонограма. Суд вважає можливим розглянути клопотання у відсутності представника відповідно до вимог ст. 163 КПК України.

Відповідно до ст. 107 ч.1 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим.

Враховуючи те, що від учасників процесуальної дії не надійшло клопотання про застосування технічних засобів фіксування розгляду клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, тому суд вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відомості про банківські рахунки клієнтів відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 60 Закону України «Про банки і банківську діяльність» (№ 2121-III від 07.12.2000) є банківською таємницею.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що у Чернівецькому обласному управлінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою: АДРЕСА_5 , відкрито рахунок МКП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № НОМЕР_2 .

Документи про доступ до яких надійшло клопотання, знаходяться в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо стороною кримінального провадження буде доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Судом встановлено, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує факт неможливості отримання вказаних відомостей іншими способами, а в подальшому відомості, що містяться в документах можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області майора міліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області майору міліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ до документів, тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх, які знаходяться у володінні Чернівецького обласного управління ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою: АДРЕСА_5 , а саме: копій документів справи з юридичного оформлення рахунку № НОМЕР_2 відкритого Малим колективним підприємством (МКП) « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), виписки по рахунку № НОМЕР_2 за період часу з 25.12.2012р. по 23.07.2014 р. (з зазначенням призначення платежів, найменування відправника/одержувача, код ЄДРПОУ відправника/одержувача, рахунків і реквізитів відправника/одержувача, номер і дата документа, дебіт і кредит залишку на кінець операційного дня) на паперовому і електронному носіях інформації.

Зобов`язати ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » надати слідчому СУ УМВС України у Вінницькій області майору міліції ОСОБА_3 вищевказані документи.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді є остаточною та оскарженню не підлягає.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення23.07.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48462428
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —127/15653/14-к

Ухвала від 23.07.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Чернюк І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні