Рішення
від 11.08.2015 по справі 203/1334/15-ц
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 203/1334/15-ц

2/0203/630/2015

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2015 року Кіровський районний суд м.Дніпропетровська у складі:

головуючого судді - Казака С.Ю.

при секретарі - Місюра К.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпропетровську цивільну справу за позовом Комунального підприємства Дніпропетровської міської ради «Жилсервіс-3» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг та оплаті за користування житловим приміщенням,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувсь до суду з вищезазначеним позовом, в обґрунтування якого посилався на те, що гуртожиток по вул.Героїв Сталінграду,14 в м.Дніпропетровську перебуває у комунальній власності територіальної громади м.Дніпропетровська та на балансі позивача. ОСОБА_1 є мешканцем гуртожитку та проживає у кімнатах №№529-531 та отримує житлово-комунальні послуги, зобов'язаний сплачувати останні та плату за користування житловим приміщенням. Проте, відповідач своєчасно та в повному обсязі оплату не здійснює. В зв'язку з чим, станом на 31.12.2012 року мав заборгованість в сумі 1764 грн. 46 коп., яку позивач і просив стягнути з відповідача.

В наданій заяві представник позивача зазначив про підтримання позовних вимог та просив провести розгляд справи за його відсутності, не заперечуючи проти заочного розгляду справи.

Відповідач в судове засідання повторно не з'явився. Про причини неявки не повідомив.

З урахуванням повторної неявки відповідача та поданої представником позивача заяви, судом у відповідності до ст.ст.158,169,197,224 ЦПК України, судом було ухвалено про розгляд справи в заочному порядку у відсутності сторін та без фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Перевіривши викладені в позовній заяві доводи, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що гуртожиток по вул.Героїв Сталінграду,14 в м.Дніпропетровську перебуває у комунальній власності територіальної громади м.Дніпропетровська та на балансі Комунального підприємства Дніпропетровської міської ради «Жилсервіс-3».

Відповідач ОСОБА_1 зареєстрований та мешкає у кімнатах №№529-531 вказаного гуртожитку.

Відповідно до ч.1 ст.66 Житлового кодексу України плата за користування житлом (квартирна плата) обчислюється виходячи із загальної площі квартири (одноквартирного будинку).

Відповідно до ст.67 Житлового кодексу України плата за комунальні послуги (водопостачання, газ, теплова

енергія та інші послуги) береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами.

Відповідно до ст.68 Житлового кодексу України наймач зобов'язаний своєчасно вносити квартирну плату та плату за комунальні послуги.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» залежно від функціонального призначення житлово-комунальні послуги поділяються, зокрема, на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, санітарно-технічне обслуговування, обслуговування внутрішньобудинкових мереж, утримання ліфтів, освітлення місць загального користування, поточний ремонт, вивезення побутових відходів тощо).

Відповідно до ч.2 ст.14 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ціни/тарифи на комунальні послуги та послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій формуються і затверджуються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до їхніх повноважень, визначених законом.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.16 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» порядок надання житлово-комунальних послуг, їх якісні та кількісні показники мають відповідати умовам договору та вимогам законодавства.

Перелік житлово-комунальних послуг, що надаються споживачу, залежить від рівня благоустрою відповідного будинку (споруди).

Відповідно до ч.1 ст.19 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах.

Відповідно до п.5 ч.3 ст.20 вказаного закону споживач зобов'язаний оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ст.32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» плата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору.

Як встановлено судом нарахування оплати здійснюється позивачем відповідно до тарифів, затверджених відповідними рішеннями виконавчого комітету Дніпропетровської міської, тобто у відповідності до вимог ч.2 ст.14 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Згідно виписки з особистого рахунку та довідки, наданих позивачем, станом на 09.06.2015 року відповідач має заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг та оплаті за користування житловим приміщенням в сумі 1764 грн. 16 коп., з яких: заборгованість по квартплаті 815 грн. 18 коп. за період з лютого по серпень 2012 року включно та заборгованість по опаленню в сумі 948 грн. 98 коп. за період з жовтня 2009 року по квітень 2010 року включно.

З урахуванням зазначених вище обставин та положень закону, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими, підтверджені належними доказами і підлягають задоволенню в повному обсязі та з відповідача на користь позивача слід стягнути заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг та оплаті за користування житловим приміщенням - кімнатами №№529-531 в гуртожитку по вул.Героїв Сталінграду,14 в м.Дніпропетровську, в сумі 1764 грн. 46 коп.

Відповідно до ст.88 ЦПК України з відповідача на користь позивача слід стягнути судовий збір в сумі 243 грн. 60 коп.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.66,67,68 Житлового кодексу України, ст.ст.13,14,16,19,20,32 Закону України «Про житлово-комунальні послуги, ст.ст.3,10,11,27,31,58-61,88,158,169,197,212-215,224-226 ЦПК України, суд,-

ВИРІШИВ:

Позов Комунального підприємства Дніпропетровської міської ради «Жилсервіс-3» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по оплаті житлово-комунальних послуг та оплаті за користування житловим приміщенням - задовольнити повністю.

Стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства Дніпропетровської міської ради «Жилсервіс-3» заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг та оплаті за користування житловим приміщенням - кімнатами №№529-531 в гуртожитку по вул.Героїв Сталінграду,14 в м.Дніпропетровську, в сумі 1764 грн. 46 коп.

Стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства Дніпропетровської міської ради «Жилсервіс-3» судовий збір в сумі 243 грн. 60 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку на подачу апеляційної скарги.

Рішення суду може бути оскаржено до апеляційного суду Дніпропетровської області через Кіровський районний суд м.Дніпропетровська шляхом подачі протягом десяти днів з дня проголошення рішення апеляційної скарги. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя С.Ю.Казак

СудКіровський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено20.08.2015
Номер документу48499376
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —203/1334/15-ц

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 16.06.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 02.06.2023

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Рішення від 11.08.2015

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 10.03.2015

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні