Ухвала
від 28.01.2015 по справі 668/977/15-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №668/977/15-к

28.01.2015 року слідчий суддя Суворовського районного суду м. Херсона ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області майора податкової міліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку автомобіля, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №320142300000000188 від 03.12.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 та ч.1 ст.212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Херсонській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у автомобілі марки OPEL INSIGNIA, 2009 року випуску, чорного кольору, держ. номерний знак НОМЕР_1 , з метою відшукання та вилучення оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку та податкової звітності підприємства ТОВ «Феррум-Люкссервіс» (код ЄДРПОУ 36235775) по придбанню та реалізації ТМЦ за період діяльності 2014 року, магнітних та електронних засобів зберігання і передачі інформації, чорнових записів, печаток підприємства та інших підконтрольних та фіктивних підприємств, які використовувались у діяльності вказаного суб`єкту господарювання та можуть підтверджувати причетність до протиправної діяльності по ухиленню від сплати податків.

Клопотання мотивоване тим, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32014230000000188 за фактом пособництва в ухиленні від сплати податків вчиненого службовими особами ТОВ «Феррум-Люкссервіс» (код ЄДРПОУ 36235775), які протягом січня-липня 2014 року надавали суб`єктам господарювання реального сектору економіки України послуги з незаконного формування податкового кредиту з ПДВ та відповідно мінімізації податкових зобов`язань, шляхом документального оформлення безтоварних операцій, у результаті чого вчинили пособництво в ухиленні від сплати ПДВ останніми на суму понад 1 млн. грн. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч.5 ст.27 та ч.1 ст.212 КК України.

Документальне оформлення операцій по взаємовідносинах з TOB «Ерідан - Сістем» (код ЄДР 38998854, м. Київ), TOB «Галеон ЛТД» (код ЄДР 39155263, м. Київ), TOB «Промтех - Україна» (код ЄДР 39187798, м. Київ) та TOB «Нексус-Україна» (код ЄДР 37464659, м. Херсон) відображених у податковій звітності з ПДВ, в тому числі у розшифровках податкових зобов`язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів, TOB «Феррум- Люкссервіс» (код ЄДР 36235775) не мало на меті реальної поставки товарів по ланцюгу купівлі-продажу, а оформлені з метою незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки з порушенням норм чинного законодавства.

Проведеною податковою перевіркою діяльності ТОВ «Феррум-Люкссервіс» від 09.09.14, встановлено відсутність будь-якої інформації про наявні складські приміщення, наявність автомобільного чи іншого транспорту, а також устаткування, що необхідне для здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства. Відсутні необхідні умови для досягнення результатів відповідної підприємницької, економічної діяльності в силу відсутності управлінського або технічного персоналу, основних коштів, виробничих активів, складських приміщень, транспортних засобів, відсутній кваліфікований штат працівників, а у наявності у штаті тільки одні керівні посади (директор та бухгалтер у одній особі); неможливість здійснення операцій з відповідною кількістю певного товару у відповідні строки.

Таким чином, ТОВ «Феррум-Люкссервіс» не мало можливості здійснювати операції з оприбуткування, приймання товарів від контрагентів постачальників у тих обсягах, які ними декларувалися у податковій звітності та документах бухгалтерського обліку.

З метою установлення усіх обставин учинення злочину, здобуття доказів та прийняття законного рішення у кримінальному провадженні, необхідно дослідити документи бухгалтерського та податкового обліку, які фіксують документальне оформлення фінансово-господарських операцій від ТОВ «Феррум-Люкссервіс» (код ЄДРПОУ 36235775) по ланцюгу купівлі-продажу ТМЦ з контрагентами за період січень-липень 2014 року. Дані документи первинного бухгалтерського обліку та податкової звітності ТОВ «Феррум-Люкссервіс» в подальшому будуть використані при дослідженні в ході проведення почеркознавчої та економічної експертиз, податкових перевірок здійснення фінансово-господарських операцій та встановлення завданих Державі збитків по ухиленню від сплати податків та будуть використані як докази у кримінальному провадженні. Іншим способом, ніж вилучення зазначених документів, неможливо забезпечити їх дослідження під час проведення експертиз та перевірок.

Первинні бухгалтерські документи, документи податкової звітності та чорнові записи діяльності ТОВ «Феррум-Люкссервіс», а також печатки інших підконтрольних та фіктивних підприємств, можуть зберігатися у автомобілі марки OPEL INSIGNIA, 2009 року випуску, чорного кольору, держ. номерний знак НОМЕР_1 , зареєстрований на ОСОБА_4 , який використовується службовими особами ТОВ «Феррум-Люкссервіс» у діяльності підприємства.

Враховуючи вище викладене, є достатні підстави вважати, що у автомобілі марки OPEL INSIGNIA, чорного кольору, держ. номерний знак НОМЕР_1 , можуть знаходяться первинні бухгалтерські документи, документи податкової звітності та чорнові записи діяльності ТОВ «Феррум-Люкссервіс», печатки різних підконтрольних та фіктивних підприємств, які використовувались у діяльності вказаного суб`єкту господарювання та можуть підтверджувати причетність до протиправної діяльності по ухиленню від сплати податків.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст. 236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснений особами тієї ж статі.

Керуючись ст.ст. 110, 234, 236 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання старшого слідчого з ОВС відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області майора податкової міліції ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

2. Надати дозвіл на проведення обшуку у автомобілі марки OPEL INSIGNIA, 2009 року випуску, чорного кольору, держ. номерний знак НОМЕР_1 , з метою відшукання та вилучення оригіналів документів первинного бухгалтерського обліку та податкової звітності підприємства ТОВ «Феррум-Люкссервіс» (код ЄДРПОУ 36235775) по придбанню та реалізації ТМЦ за період діяльності 2014 року, магнітних та електронних засобів зберігання і передачі інформації, чорнових записів, печаток підприємства та інших підконтрольних та фіктивних підприємств, які використовувались у діяльності вказаного суб`єкту господарювання та можуть підтверджувати причетність до протиправної діяльності по ухиленню від сплати податків.

3. Строк дії цієї ухвали один місяць.

4. Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.01.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48532966
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку автомобіля, по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №320142300000000188 від 03.12.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27 та ч.1 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —668/977/15-к

Ухвала від 28.01.2015

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Рябцева М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні