Постанова
від 14.08.2009 по справі 7/270-09-3786
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/270-09-3786

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом відсутнього боржника

"14" серпня 2009 р. Справа  № 7/270-09-3786

За заявою кредитора: ДПІ у Приморському районі м.Одеси

до боржника: ТОВ „Карент Транс”, м.Одеса

про визнання банкрутом

                                          Суддя            Лепеха Г.А.

Представники сторін:

від кредитора –Дворянченко І.В., за довіреністю.

від боржника –не з'явився.

СУТЬ СПОРУ: Державна податкова інспекція у Приморському районі м.Одеси звернулась до господарського суду з заявою про визнання ТОВ „Карент Транс” банкрутом в порядку ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, оскільки останнє неспроможне сплатити заборгованість перед бюджетом у сумі 153,07 грн.

          Представник заявника заяву підтримує, наполягає на своїх вимогах.

Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзив на заяву не надав.       

           Розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву та матеріали справи, заслухавши представника кредитора, суд встановив –заява кредитора про наявність і безспірність боргу та неплатоспроможність боржника обгрунтована і підтверджена матеріалами справи. Згідно довідки про суми податкового боргу платника податків (з урахуванням пені, нарахованої на суми несплаченого податкового боргу) та скороченої форми облікової картки платника податків загальна заборгованість ТОВ „Карент Транс” перед бюджетом складає 153,07 грн.

          Кредитором були здійснені заходи по одержанню заборгованості з ТОВ „Карент Транс” у встановленому законодавством порядку –згідно з Законом України „Про погашення зобов'язань платників податків перед бюджетом та державними цільовими фондами” на стягнення суми податкового боргу були виставлені перша та друга податкові вимоги, які залишились без відповіді та задоволення.

          В ході перевірки щодо знаходження ТОВ „Карент Транс” за юридичною адресою було встановлено, що боржник та його керівні органи за юридичною адресою не знаходяться, фактичне місцезнаходження не виявлено, про що було складено відповідний акт.

Враховуючи вищевикладене та приймаючи до уваги, що боржник про господарську діяльність не звітує більше року, податки та платежі до бюджету не сплачує, що свідчить про те, що підприємство фактично припинило свою діяльність, суд вважає за можливе визнати ТОВ „Карент Транс” банкрутом як відсутнього боржника та відкрити ліквідаційну процедуру.

Враховуючи клопотання ініціюючого кредитора про призначення його ліквідатором банкрута, суд вважає, що відповідно до п.2 ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ліквідатором ТОВ „Карент Транс” слід призначити ДПІ у Приморському районі м.Одеси.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” –є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Отже, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

          Керуючись ст.ст. 22-25, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.68 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

           1. Визнати банкрутом ТОВ „Карент Транс” (м.Одеса, вул. Лейтенанта Шмідта, буд. 4.  Код ЄДРПОУ 24534456).

           2. Відкрити відносно ТОВ „Карент Транс” ліквідаційну процедуру.

        3. Ліквідатором банкрута призначити ініціюючого кредитора у справі –державну податкову інспекцію у Приморському районі м.Одеси.

4. Зобов'язати ліквідатора письмово повідомити про визнання ТОВ „Карент Транс” банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, здійснити інші заходи, передбачені ст.52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, та надати суду звіт.

          5. Скасувати арешт, накладений на майно боржника, чи інші обмеження щодо розпорядження його майном. Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном ТОВ „Карент Транс”.

       

          6.  Призначити засідання суду на „24” вересня 2009р. о 09:10. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, каб.515, тел. (0482) 307-965).

       

          7.   Зобов'язати представити:

ліквідатора банкрута –письмові відомості про хід ліквідаційної процедури.

          8.   Визнати явку у судове засідання обов'язковою.

Примірник постанови надіслати: кредитору (ліквідатору банкрута), Першій ДВС Приморського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м.Одеси.

Суддя                                                                                  

 

Дата ухвалення рішення14.08.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4859976
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/270-09-3786

Постанова від 14.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 31.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні