Рішення
від 14.08.2009 по справі 29/165-09-3955
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

29/165-09-3955

          

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"14" серпня 2009 р.Справа  № 29/165-09-3955

За позовом   Товариство з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ";  

     

до відповідача   Акціонерний комерційний банк "ІМЕКСБАНК"   

про визнання договору купівлі-продажу укладеним та зобов'язання виконати обов'язок в натурі  

Суддя   

Представники:

від позивача: Новікова Т.О. - за довіреністю від 22.07.2009р.

від відповідача: Чебан О. В. за довіреністю  № 040609 від 04.06.2009р.

          СУТЬ СПОРУ: Позивач, товариство з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ", звернулось до господарського суду Одеської області з позовною заявою до відповідача, Акціонерного комерційного банку “ІМЕКСБАНК” про визнання Договору купівлі-продажу цінних паперів (простих іменних відсоткових облігацій в бездокументарній формі, серії А, емітованих Товариством з обмеженою відповідальністю “Агропродукт”(код ЄДРПОУ 32509307), в загальній кількості 2 825 (дві тисячі вісімсот двадцять) штук укладеним та зобов'язання виконати обов'язок в натурі, а саме: своє зобов'язання за укладеним договором купівлі-продажу цінних паперів шляхом перерахування на поточний рахунок позивача грошових коштів у сумі 2 853 250, 00 (два мільйона вісімсот п'ятдесят три тисячі двісті п'ятдесят) гривень.

Позивач на позовних вимогах наполягає та просить суд задовольнити їх в повному об'ємі.

Відповідач проти позовних вимог заперечує, про що зазначив у наданому до суду відзиві на позовну заяву за № вих. 6721 від  13.08.09р.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, суд встановив наступне:

“05”грудня 2008 р. між  позивачем та відповідачем був укладений Попередній договір купівлі –продажу цінних паперів № 04/05-12/ЦБ  (надалі “попередній договір”).

          Відповідно до п. 1 попереднього договору сторони зобов'язалися в строк не пізніше “06”липня 2009 р. укласти договір купівлі - продажу цінних паперів (надалі –“основний договір”), відповідно до якого позивач зобов'язується на умовах, викладених в попередньому договорі передати у власність відповідача, а відповідач зобов'язується прийняти та оплатити цінні папери, а саме: облігації прості іменні відсоткові в бездокументарній формі, емітовані ТОВ “Агропродукт”(код ЄДРПОУ 32509307), в загальній кількості 2 825 (дві тисячі вісімсот двадцять) штук, за договірною ціною придбання (п. 4 попереднього договору) 2 853 250, 00 (два мільйона вісімсот п'ятдесят три тисячі двісті п"ятдесят) гривень (надалі –“цінні папери”).

На момент укладання попереднього договору з відповідачем, позивач був пов'язаний зобов'язаннями з викупу цих цінних паперів з емітентом цінних паперів ТОВ “Агропродукт”, згідно з попереднім договором купівлі-продажу цінних паперів №04/02-12/ЦБ від “02”грудня 2008 р., а таким чином мав право укласти з Відповідачем правочин, направлений на укладання майбутнього договору купівлі-продажу.

Цінні папери знаходяться у власності позивача на підставі договору купівлі-продажу цінних паперів № А-06; вБ-120-09 від “30”березня 2009 р.  

Відповідно до п. 2 попереднього договору, умови та порядок виконання позивачем обов'язку з відчуження цінних паперів відповідачеві встановлюється в основному договорі, проект якого викладений в додатку № 1 до попереднього договору.

Сторони попереднього договору встановили наступний порядок укладання основного договору. Згідно з умовами п. 11 попереднього договору, не пізніше “01”липня 2009 р. позивач направляє в адресу відповідача лист –оферту з пропозицією укладання основного договору згідно з узгодженим сторонами проектом (додаток № 1 до попереднього договору), а також безпосередньо сам основний договір підписаний уповноваженою особою позивача та скріплений печаткою, у необхідній кількості примірників.

Згідно з п. 12 попереднього договору відповідач повинен укласти основний договір (підпис уповноваженої особи, скріплений печаткою) не пізніше кінцевої дати його укладання згідно з п. 1 попереднього договору, тобто не пізніше “06”липня 2009 р.

На виконання умов п. 11 попереднього договору, “08”червня 2009 р. позивач направив в адресу відповідача лист-оферту № 58 з пропозицією укласти основний договір, з доданням до листа-оферти оформленого зі своєї сторони, в належній кількості екземплярів основного договору, який за змістом відповідає тексту додатка № 1 до попереднього договору.

Відповідач листом № 6210 від 22.07.2009 р. відмовив позивачеві в укладанні основного договору та практичного виконання –оплати вартості цінних паперів, посилаючись застосування до відповідача Національним Банком України певних заходів впливу, в зв'язку з чим відповідачеві заборонено придбати цінні папери, окрім державних цінних паперів та депозитних сертифікатів НБУ.

Відповідно до ч.1 ст. 635 ЦК України попереднім є договір, сторони якого зобов'язуються протягом певного строку (у певний термін) укласти договір в майбутньому (основний договір) на умовах, встановлених попереднім договором.

Законом може бути встановлено обмеження щодо строку (терміну), в який має бути укладений основний договір на підставі попереднього договору.

Істотні умови основного договору, що не встановлені попереднім договором, погоджуються у порядку, встановленому сторонами у попередньому договорі, якщо такий порядок не встановлений актами цивільного законодавства.

Попередній договір укладається у формі, встановленій для основного договору, а якщо форма основного договору не встановлена, - у письмовій формі.

В відповідно до ч. 1 ст. 182 ГК України основний договір повинен бути укладеним не пізніше одного року з моменту укладання попереднього договору.

Згідно з умовами п. 1 попереднього договору, сторони встановили кінцевий строк для укладання основного договору - “06”липня 2009 р. Тобто при укладання попереднього договору сторонами виконана умова закону щодо обмеження строку укладання основного договору.

Відповідно до ч. 1 ст. 208 ЦК України у письмовій формі належить вчиняти правочини між юридичними особами.

Відповідно до ч. 1 ст. 209 ЦК України правочин, який вчинений у письмовій формі, підлягає нотаріальному посвідченню лише у випадках, встановлених законом або домовленістю сторін.

Чинним законодавством України не встановлено вимог щодо нотаріальної форми договору відносно укладання правочинів з відчуження цінних паперів.

Таким чином, Попередній договір укладений Сторонами –юридичними особами в належній формі: в простій письмовій.  

Відповідно до ч. 2 ст. 182 ГК України попередній договір повинен містити умови, що дозволяють визначити предмет, а також інші істотні умови основного договору.

Відповідно до абз. 2 ч. 1 ст. 638 ЦК України істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.

Згідно з ч. 3,4 ст. 180 ГК України при укладенні господарського договору сторони зобов'язані у будь-якому разі погодити предмет, ціну та строк дії договору. Умови про предмет у господарському договорі повинні визначати найменування (номенклатуру, асортимент) та кількість продукції (робіт, послуг), а також вимоги до їх якості.

Відповідно до п. 1 попереднього договору, сторони визначили предмет основного договору, об'єкт купівлі-продажу –цінні папери.

          Згідно п. 4 попереднього договору, сторони визначили, що договірна ціна придбання цінних паперів становить 2 853 250, 00 (два мільйона вісімсот п'ятдесят три тисячі двісті п'ятдесят) гривень. Відповідно до пп. 5, 6 попереднього договору оплата вартості цінних паперів повинна здійснюватися в безготівковій формі протягом 2-х (двох) робочих днів з моменту укладання Основного договору на поточний рахунок позивача, а перехід права власності на цінні папери здійснюється шляхом перерахування цінних паперів на рахунок відповідача в цінних паперах, встановлений в проекті Основного договору, протягом 3-х (трьох) робочих днів з моменту оплати 100% вартості цінних паперів.

Згідно з п. 14 попереднього договору сторони визначилися зі строком дії основного договору, так основний договір набуває чинності з дати його підписання сторонами та діє до повного виконання сторонами прийнятих на себе за основним договором зобов'язань).

Окремо сторони визначилися безпосередньо зі змістом основного договору, згідно з п. 2 попереднього договору, виклавши основний договір у вигляді проекту –додаток № 1 до попереднього договору. Зміст істотних умов майбутнього договору  купівлі-продажу цінних паперів, що узгоджений сторонами в попередньому договорі повністю кореспондує зі змістом істотних умов, викладених в проекті основного договору.

Відповідно до абз. 2 п. 2 попереднього договору, сторони зобов'язалися не змінювати та не відступатися від істотних умов основного договору (умови щодо предмету, ціни, порядку розрахунків, порядку переоформлення права власності на цінні папери, строку дії основного договору), викладених в проекті основного договору.

Суд вважає, що відповідно до ст. 635 ЦК України та ст. 182 ГК України попередній договір від  “05”грудня 2008 р. щодо укладання договору купівлі-продажу цінних паперів, укладений поміж позивачем та відповідачем в належній формі (простий письмовій), зміст договору, в тому числі відносно відображення істотних умов договору, відповідає чинному законодавству, строк укладання основного договору сторонами визначений та не перевищує календарних рік зі дня укладання попереднього договору, попередній договір укладений належними сторонами, що мають достатній об'єм дієздатності.

Відповідно до ст. ст. 525 - 526 ЦК України зобов'язання повинні виконуватися належним чином і в установлений строк відповідно до вказівок закону, акта планування, договору, а при відсутності таких вказівок - відповідно до вимог, що звичайно ставляться; одностороння відмова від виконання і одностороння зміна умов договору не допускаються, за винятком випадків, передбачених законом.

Згідно з ч. 1 ст. 193 ГК України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Згідно з ч. 3 ст. 193 ГК України, кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов'язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов'язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Відповідно до ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Згідно ст. 629 ЦК України, договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Ст. 610, ст. 612 ЦК України передбачено, що порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне зобов'язання); боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Відповідно до п. 5 ст. 193 ЦК України, зобов'язана сторона має право відмовитися від виконання зобов'язання у разі неналежного виконання другою стороною обов'язків, що є необхідною умовою виконання.

Відповідно до п. 6 ст. 193 ГК України, не допускаються одностороння відмова від виконання зобов'язань, крім випадків, передбачених законом, а також відмова від виконання або відстрочка виконання з мотиву, що зобов'язання другої сторони за іншим договором не було виконано належним чином.

Відповідно до п. 12 попереднього договору відповідач мав наступне зобов'язання: укласти основний договір (підпис уповноваженої особи, скріплений печаткою) не пізніше кінцевої дати його укладання згідно з п. 1 попереднього договору, тобто не пізніше “06”липня 2009 р.

В матеріалах справи міститься наданий позивачем до суду лист № 58  від 08.06.2009 р. з вимогою термінового виконання відповідачем свого обов'язку з укладання основного договору та виконання укладеного договору купівлі-продажу.

У відповідь відповідач направив позивачеві лист № 6210 від 22.07.2009 р., яким відмовив позивачеві в укладанні основного договору та практичного виконання –оплати вартості цінних паперів, посилаючись застосування до відповідача Національним Банком України певних заходів впливу, в зв'язку з чим відповідачеві заборонено придбати цінні папери, окрім державних цінних паперів та депозитних сертифікатів НБУ.

Суд не погоджується із доводами відповідача про неможливість виконання свого обов'язку з укладання основного договору та його виконання, в зв'язку з застосуванням до відповідача Національним Банком України певних заходів впливу, в зв'язку з чим відповідачеві заборонено придбати цінні папери, окрім державних цінних паперів та депозитних сертифікатів НБУ.

Виходячи із матеріалів справи відповідачем не надано доказів застосування заходів впливу та накладання певних заборон НБУ, порушення проти нього процедури банкрутства, введення тимчасової адміністрації, застосування мораторію на задоволення вимог кредиторів відповідно до Закону України “Про банки та банківську діяльність”, та не має інших обставин, які свідчать про те, що відповідач звільняється від виконання своїх зобов'язань.

Відповідно до ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень.

Тобто, у відповідача, відповідно до норм чинного законодавства не має жодних підстав для відмови позивачеві в задоволенні його вимог. А невиконання Відповідачем свого обов'язку з укладання договору купівлі-продажу цінних паперів та його практичної реалізації: оплати вартості цінних паперів, є порушенням як умов Договору купівлі-продажу, так і норм чинного законодавства України.

Відповідно до п. 3 ст. 182 ГК України у разі якщо сторона, яка уклала попередній договір, одержавши проект договору від іншої сторони, ухиляється від укладання основного договору, друга сторона має право вимагати укладання такого договору в судовому порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 58 ГПК в одній позовній заяві  може  бути  об'єднано  кілька  вимог, зв'язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами.

Відповідно до п. 1 ст. 15 ЦК України, кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання

Відповідно до п. 1 ст. 16 ЦК України, кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Відповідно до ч. 2 ст.16 ЦК України, ч. 2 ст. 20 ГКУ одним із способів захисту права є примусове виконання обов'язку в натурі (присудження до виконання обов'язку в натурі).

Відповідно до ч. 1 ст. 58 ГПК в одній позовній заяві  може  бути  об'єднано  кілька  вимог, зв'язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами.

Суд погоджується з думкою позивача, про те, що позивач маже одночасно вимагати визнання договору купівлі-продажу укладеним в судовому порядку та зобов'язання відповідача здійснити передбачені договором купівлі-продажу цінних паперів дії відносно придбання цінних паперів Позивача, а саме:

- дії щодо здійснення оплати за цінні папери на умовах та в строк, визначені основним договором;

оскільки визнання основного договору укладеним безпосередньо не тягне за собою та не гарантує належне виконання відповідачем своїх зобов'язань за таким договором, а дії відповідача з оплати цінних паперів слідують з основного договору (пп. 5, 6 попереднього договору) та безпосередньо направлені на його практичну реалізацію. При цьому однорідні вимоги позивача підтверджуються одніми доказами та аргументацією.

З огляду на зазначене, на підставі ст.ст. 15, 16, 209, 209, 525, 526, 530, 610, 612, 635, 638, 629 ЦК України, ст. 180, 182, 193 ГК України, позовні вимоги  підлягають задоволенню в повному обсязі з віднесенням витрат по сплаті державного мита та ІТЗ судового процесу на рахунок відповідача, відповідно до вимог ст.ст. 33, 44, 49, 58 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 44,49, ст.ст. 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов  задовольнити у повному обсязі.

2. Вважати укладеним, з дня набуття даним рішенням законної сили, договір купівлі-продажу цінних паперів, а саме: простих іменних відсоткових облігацій в бездокументарній формі, серії А, емітованих Товариством з обмеженою відповідальністю “Агропродукт” (код ЄДРПОУ 32509307), в загальній кількості 2 825 (дві тисячі вісімсот двадцять) штук, між Товариством з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ"та Акціонерним комерційним банком “ІМЕКСБАНК” в редакції, яка підписана Товариством з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ" (код ЄДРПОУ 32224870), а саме:

ДОГОВІР КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ ЦІННИХ ПАПЕРІВ

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ" (код ЄДРПОУ 32224870), в особі Генерального директора Якименко Ігоря Володимировича, який діє на підставі Статуту, в подальшому “Продавець”, з однієї сторони,

та АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК “ІМЕКСБАНК” (код ЄДРПОУ 20971504), в особі Голови Правління Герасімової Олени Валентинівни, яка діє на підставі Статуту, в подальшому “Покупець”, з іншої сторони, разом в подальшому іменовані “Сторони”, уклали цей договір про нижченаведене:

1.  ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. В порядку та на умовах, передбачених даним Договором та чинним законодавством України, Продавець зобов'язується передати у власність Покупця цінні папери (надалі “ЦП”), а Покупець зобов'язується прийняти та оплатити наступні ЦП:

                          Вид ЦПОблігації підприємств, відсоткові, звичайні

Найменування емітента ЦПТОВ “АГРОПРОДУКТ"

Код ЄДРПОУ емітента32509307

                     Код ISINISIN  UA4000048557

                        СеріяА

Форма випускуІменні

Форма існуванняБездокументарна  

Номінальна вартість 1 (одного) ЦП, гривень1000,00 (тисяча) гривень

Продажна вартість 1 (одного) ЦП, гривень1010,00 (тисяча десять) гривень

Загальна кількість ЦП, штук2 825 (дві тисячі вісімсот двадцять) штук

Загальна ціна  ЦП, гривень2 853 250, 00 (два мільйона вісімсот п'ятдесят три тисячі двісті п'ятдесят) гривень.

1.2. Продавець свідчить та гарантує, що на момент укладання цього Договору Цінні папери належать йому на законних підставах і є його власністю, на ЦП не звернуто стягнення згідно з чинним законодавством України, ЦП не підлягають вилученню і вільні від зобов'язань, до Продавця не пред'явлені претензії чи позови, пов'язані з ЦП, на момент укладення цього Договору ЦП не перебувають під забороною відчуження.

1.3. Сторони рівною мірою відповідають за перереєстрацію прав власності на ЦП: кожна в частіші тих дій, які вона має вчинити з цією метою згідно з цим Договором.

2.   ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН: ПОРЯДОК РОЗРАХУНКІВ

2.1. Покупець зобов'язується сплатити ЦП протягом 2-х (двох) робочих днів з моменту укладання цього Договору.

2.2. Продажна вартість ЦП сплачується Покупцем у безготівковій формі в національній валюті  на рахунок на поточний рахунок Продавця, зазначений в цьому Договорі.

3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН: ПОРЯДОК ПЕРЕОФОРМЛЕННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ЦІННІ ПАПЕРИ

3.1. Перехід права власності на ЦП здійснюється шляхом перерахування ЦП на рахунок Покупця  в цінних паперах № 300541-UA40001072, відкритий у зберігача АКБ “ІМЕКСБАНК”, протягом 3-х (трьох) робочих днів з моменту зарахування оплати 100% вартості ЦП (Продавець зобов'язується підписати та надати Зберігачу ЦП розпорядження на виконання облікової операції (переказ) про перехід права власності на ЦП).

3.2. Підтвердженням факту переходу прав власності на ЦП є виписка з рахунку у цінних паперах  Покупця, видана зберігачем.

3.3. Витрати по перереєстрації прав власності на ЦП в межах своїх депозитарних установ кожна Сторона несе окремо.

3.4. Передача ЦП за цим Договором здійснюється в межах депозитарної системи України.

4. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

4.1. У випадку невиконання або неналежного виконання своїх обов'язків, передбачених цим Договором, Сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

4.2. У випадку невиконання або неналежного виконання своїх обов'язків, передбачених цим Договором, винна Сторона відшкодовує завдані цим збитки.

4.3. У разі прострочення виконання Продавцем обов'язку з передання Покупцю права власності на ЦП (за умови виконання Покупцем обов'язку зі сплати ЦП), Продавець зобов'язаний сплатити Покупцю штраф у розмірі 5% від вартості ЦП.

4.4. У разі прострочення виконання Покупцем обов'язку зі сплати вартості Цінних паперів, Покупець зобов'язаний сплатні Продавцю пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ, яка діє в період прострочки, від суми заборгованості за кожний день прострочки.

4.5. Сплата неустойки не звільняє винну Сторону від виконання зобов'язань за цим Договором.

5. ФОРС-МАЖОР

5.1. Під форс-мажором Сторони розуміють ситуації настання обставин непереборної сили, як-то: пожежа, повінь, землетрус або інші стихійні лиха, військові дії будь-якого виду, дії органів державної влади і управління, у тому числі прийняття закону чи іншого нормативного акту України, що забороняє або обмежує будь-які дії Сторін, передбачені цим Договором; які знаходяться поза контролем Сторін, виникли після укладення Договору в результаті настання подій надзвичайного характеру, які ні одна з Сторін не могла передбачити, яким не могла запобігти і за виникнення яких не несе відповідальності.

5.2. Сторона, що опинилася під впливом таких обставин, повинна негайно в письмовій формі повідомити іншу Сторону про настання подібних обставин і приймати всі можливі заходи для зменшення негативного впливу форс-мажору на результати виконання Договору.

5.3. Факт виникнення форс-мажорних обставин підтверджуються довідкою Торгово-промислової палати України.

6. УМОВИ КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

6.1. Кожна із Сторін повинна зберігати конфіденційність умов цього Договору та інформації, одержаної при виконанні умов цього Договору, а також будь-яких інших даних, наданих Сторонами одна одній.

6.2. Сторони вживають всі необхідні заходи для запобігання можливого розголошення конфіденційної інформації за цим Договором.

6.3. Передача конфіденційної інформації третім особам, опублікування або будь-яке інше її поширення може здійснюватись лише за взаємною письмовою згодою Сторін.

6.4. Умови щодо конфіденційності не поширюються на інформацію, шо є загальнодоступною (такою, що має бути надана чи отримана від органів влади або місцевого самоврядування), а також на інформацію, яка згідно чинного законодавства України не є конфіденційною.

7. ПОРЯДОК РОЗГЛЯДУ СПОРІВ

7.1. Усі спори та суперечки, що виникають у ході виконання даного Договору Сторони вирішують шляхом переговорів, а якщо шляхом переговорів спор вирішити неможливо –відповідно до чинного законодавства України.

8. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

8.1. Даний Договір набуває чинності з дати його підписання Сторонами та діє до повного виконання Сторонами прийнятих на себе за Договором зобов`язань.

8.2. Умови даного Договору можуть бути змінені виключно за взаємною згодою Сторін. Всі зміни і доповнення до даного Договору мають юридичну силу і є невід'ємною частиною цього Договору, якщо вони вчинені в письмовій формі і підписані уповноваженими представниками Сторін.

8.3. Дострокове розірвання цього Договору або зміна його умов здійснюється виклично за узгодженням Сторін, шляхом підписання відповідної додаткової угоди до договору.

8.4. Будь-які повідомлення, попередження та інший обмін інформацією між Сторонами, що стосуються цього Договору, незалежно від того, передбачені вони цим Договором або ні, мають юридичну силу, якщо вони викладені письмово і доведені до відома іншої сторони кур'єром під розписку, рекомендованим або цінним листом (телеграмою).

8.5. Цей Договір укладено в 4 (чотирьох) примірниках, що мають однакову юридичну силу –по одному примірнику для Покупця, Продавця, Зберігача Покупця та один примірник для Зберігача Продавця.

Продавець –ТОВ "Чорноморець-Трейдінг"

Покупець - АКБ  “ІМЕКСБАНК”

          3. Зобов'язати Акціонерний комерційний банк “ІМЕКСБАНК”(65039, м. Одеса, пр-т Гагаріна, 12а, код ЄДРПОУ 20971504) виконати своє зобов'язання за укладеним в судовому порядку договором купівлі-продажу цінних паперів шляхом перерахування на банківський рахунок Товариства з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ" (65058, м. Одеса, пр-т Шевченка, 8-А, п/р 26008009077001 в філії АКБ “ІМЕКСБАНК”м. Одеси, МФО 388584, код ЄДРПОУ 32224870) грошових коштів у сумі       2 853 250, 00 (два мільйона вісімсот п'ятдесят три тисячі двісті п"ятдесят) гривень, у якості оплати за цінні папери.

4. Стягнути з Акціонерного комерційного банку “ІМЕКСБАНК” (65039, м. Одеса,  пр-т Гагаріна, 12а, код ЄДРПОУ 20971504) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ЧОРНОМОРЕЦЬ-ТРЕЙДИНГ" (65058, м. Одеса, пр-т Шевченка, 8-А, п/р 26008009077001 в філії АКБ “ІМЕКСБАНК” м. Одеси, МФО 388584, код ЄДРПОУ 32224870)  суму сплаченого державного мита 85,00 (вісімдесят п'ять грн. 00 коп.) гривень та суму витрат на інформаційно-технічне забезпечення процесу у розмірі 118 (сто вісімнадцять грн. 00 коп.).

          Рішення суду набуває законної сили в порядку ст.85 ГПК України.

                    Наказ видати в порядку ст. 116 ГПК.

          Суддя                                                                                        

Дата ухвалення рішення14.08.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4861017
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/165-09-3955

Ухвала від 06.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

Рішення від 14.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Аленін О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні