Ухвала
від 20.02.2015 по справі 274/799/15-к
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №274/799/15-к Провадження №1-кс/0274/155/15

У Х В А Л А

іменем України

про проведення ревізії

м. Бердичів 20.02.2015 року.

Слідчий суддя Бердичівського міськрайонного суду - ОСОБА_1 , при секретарі: ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого відділу Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Бердичівської міжрайонної прокуратури ОСОБА_4 про призначення позапланової ревізії по кримінальному провадженню №12015060050000038 від 06.01.2015 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України.

Перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, -

в с т а н о в и в :

Згідно клопотання слідчого в проваджені СВ Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області знаходиться кримінальне провадження № 12015060050000038 від 06.01.2015 по факту зловживання службовим становищем службовими особами комунального підприємства «Комбінат комунальних послуг міста Бердичева» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що протягом 2014 року службові особи КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева», зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди від мешканців м. Бердичева та Бердичівського району, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, за грошову винагороду приймали рішення про резервування місць на міському кладовищі під поховання на живих осіб та підпоховання до існуючої могили без достатніх на те підстав, чим завдали істотної шкоди громадським інтересам, підірвавши авторитет органів місцевого самоврядування.

Також встановлено, що всупереч ст. ст. 9, 10 Закону України «Про поховання та похоронну справу» службові особи КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» надавали ритуальні послуги, передбачені необхідним мінімальним переліком окремих видів ритуальних послуг, вартість яких не погоджена з виконавчим комітетом Бердичівської міської ради.

Окрім того, без погоджених тарифів з виконавчим комітетом Бердичівської міської ради службовими особами КП «Комбінат комунальних послуг міста Бердичева» надавались ритуальні послуги, не передбачені вищевказаним переліком, а також реалізовувались предмети ритуальної належності.

Також, вході розслідування встановлено, що заявниками на резервування місць на кладовищі під поховання надавались грошові кошти, які не передбачені тарифами та законодавчими актами, які зі слів колишнього директора КП «Комбінат комунальних підприємств» надавались у якості добровільної допомоги.

Комунальне підприємство «Комбінат комунальних підприємств м. Бердичева» (код ЄДРПОУ 13554310) знаходиться у комунальній власності і розташоване за адресою: Житомирська область, м. Бердичів, вул. Красіна, 3.

Відповідно до п.5 ч.5 ст.11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», позаплановою виїзною ревізією вважається ревізія, яка не передбачена в планах роботи органу державного фінансового контролю і проводиться за наявності хоча б однієї з таких обставин, зокрема, у разі надходження доручення щодо проведення ревізій у підконтрольних установах від Кабінету Міністрів України, органів прокуратури, державної податкової служби, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, перевірку додержання яких віднесено законом до компетенції органів державного фінансового контролю.

Згідно ч.6, 7 ст.11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні" позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Позапланова ревізія підконтрольної установи не може проводитися частіше одного разу на квартал. Позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

У відповідності до ч. 6 ст. 9 КПК України у випадках, коли положення цього кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження, застосовуються загальні засади кримінального провадження, визначені частиною першою ст. 7 цього Кодексу.

Враховуючи вищевикладене та з метою вирішення питань, що цікавлять слідство, перевірки показань свідків, встановлення розміру завданої шкоди, а також документального її підтвердження виникла необхідність у проведенні документальної позапланової виїзної ревізії фінансового-господарської діяльності КП «Комбінат комунальних підприємств м.Бердичева», суд вважає подане клопотання підставним та підлягаючим задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, у разі неприбуття у судове засідання всіх осіб, які беруть у часть у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

На підставі Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 12.01.2005 року № 2322-4, Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю; керуючись ст.40 КПК України, суд,-

у х в а л и в :

Призначити позапланову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева», що розташоване за адресою: Житомирська область, м. Бердичів, вул. Красіна, 3, проведення якої доручити спеціалістам Державної фінансової інспекції в Житомирській області в період з 27.02.2015 по 19.03.2015 строком 15 робочих днів.

На вирішення спеціалістам поставити такі запитання:

Які ритуальні послуги (перелік) та на підставі яких нормативних документів надавались КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» у період з 01.01.2013 по 01.01.2015? Чи підтверджуються документально наявність тарифів на дані ритуальні послуги?

Чи дотримано КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» відповідно до діючого законодавства порядку та вартості надання ритуальних послуг (в тому числі за резервування місць на кладовищі), виготовлення та реалізації предметів ритуальної належності у період з 01.01.2013 по 01.01.2015?

Які суми коштів обліковані за даними бухгалтерського обліку КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» за надання всіх видів ритуальних послуг (по кожному виду ритуальної послуги окремо) та яким шляхом проведені розрахунки за надання даних ритуальних послуг за період з 01.01.2013 по 01.01.2015?

Яка кількість випадків у КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» проведення підпоховання в існуючу могилу в період з 01.01.2013 по 01.01.2015?

Перевірити повноту відображення проведених господарських операцій та наданих ритуальних послуг у бухгалтерському обліку КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» за період з 01.01.2013 по 01.01.2015, нестач та надлишків грошових коштів та інших товарно-матеріальних цінностей? Хто матеріально-відповідальна особа за нестачу товарно-матеріальних цінностей, виявлену в ході ревізії? Чи містяться порушення ведення бухгалтерського обліку, касових операцій за вказаний період? Чи рахується дебіторська та кредиторська заборгованість та провести зустрічні звірки з контрагентами підприємства?

Чи отримувало КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» добровільну матеріальну допомогу та іншу допомогу у вигляді товарів, виконаних робіт, наданих послуг від фізичних та юридичних осіб у період з 01.01.2013 по 01.01.2015 та яким чином це відображено у бухгалтерському обліку? Чи дотримано законодавчого порядку отримання даної допомоги?

Перевірити повноту відображення у бухгалтерському обліку КП «Комбінат комунальних підприємств міста Бердичева» робіт по благоустрою міських кладовищ м. Бердичева та міста у період з 01.01.2013 по 01.01.2015? Яка техніка та робоча сила для цього залучалась?

Копію даної ухвали направити слідчому СВ Бердичівського МВ УМВС України в Житомирській області ОСОБА_3 , начальнику Державної фінансової інспекції в Житомирській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.02.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48628142
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення позапланової ревізії по кримінальному провадженню №12015060050000038 від 06.01.2015 року, розпочатого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України. Перевірив надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах

Судовий реєстр по справі —274/799/15-к

Ухвала від 20.02.2015

Кримінальне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Зайцев А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні