Ухвала
від 24.04.2013 по справі 127/9110/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/9110/13-к

Провадження 1-кс/127/2312/13

УХВАЛА

24.04.2013 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області Ковальчук О.В., за відсутності клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів фіксування, розглянувши клопотання заступника начальника ВРКС СУ ДПС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_1 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ В«Форум БудсервісВ» та здійснення їх виїмки в ПАТ В«РАДИКАЛБАНК,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло вказане клопотання, яке погоджене з прокурором Сапригою В.А., мотивоване тим, що службові особи ТОВ «Форум-Будсервіс», в період з травня 2010 року по червень 2012 року шляхом безпідставного завищення податкового кредиту умисно ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 633716 грн.

Згідно актів №2078/22/36392919 від 10.09.2012 р. № 543 /2202/36392919 від 20.02.2013 р. про результати позапланових невиїзних документальних перевірок ТОВ «Форум- Будсервіс» (код ЄДРПОУ - 36392919) з питань достовірності нарахування податкового кредиту з податку на додану вартість, складених податковими ревізорами - інспекторами Вінницької ОДПІ Вінницької області Державної податкової служби, а також відомостей Єдиного державного реєстру щодо юридичних осіб, ТОВ «Форум - Будсервіс» має банківські рахунки № 26003001001390 (гривня), відкритий 01.11.2010 року та №26047001001390 (гривня), відкритий 09.06.2011 року у ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" (МФО 319111), через які проводило фінансові операції.

З метою вжиття заходів щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законних процесуальних рішень в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, а також з метою проведення аналізу інформації про рух грошових коштів по банківським рахункам, слідчий вважає, що необхідно здійснити виїмку роздруківки руху грошових коштів по вказаним банківським рахункам, а також оригіналів документів, наданих підприємством для їх відкриття та використання, які зберігаються у ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" (МФО 319111) та які необхідні для проведення судово-почеркознавчих експертиз документів та в подальшому можуть виступати в якості джерела доказів по кримінальному провадженню.

Представник ПАТ "РАДИКАЛБАНК" до судового засідання не з’явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Дослідивши матеріали клопотання, оглянувши кримінальне провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до часткового задоволення з наступних підстав.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких та вилучення клопоче останній перебувають в ПАТ "РАДИКАЛ БАНК", оскільки це документи, що пов’язані з банківським обслуговуванням ТОВ «Форум - Будсервіс» вказаною банківською установою. Крім того, під час розгляду клопотання знайшов своє підтвердження факт того, що документи, про вилучення яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити банківську таємницю належать до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Судом встановлено, що документи ТОВ «Форум - Будсервіс», про доступ до яких надійшло клопотання, перебувають в ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" та містять банківську таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо стороною кримінального провадження буде доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Судом встановлено, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчою підтверджує факт неможливості отримання вказаних відомостей іншими способами, а в подальшому відомості, що містяться в документах можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Разом з тим, клопотання в частині вилучення вказаних документів задоволенню не підлягає, оскільки стороною кримінального провадження не доведено наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення документів банківською установою.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 165 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати заступнику начальника ВРКС СУ ДПС у Вінницькій області підполковнику податкової міліції ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ до документів ТОВ «Форум - Будсервіс» (код ЄДОПОУ 36392919, податкова адреса: м. Вінниця, вул. Нансена, 7), які знаходяться у ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" (МФО 319111) за адресою: Київська область, Києво - Святошинський район, с. Петропавлівська Борщагівка, вул. Леніна, буд. 2в, а саме: відомостей про рух грошових коштів по банківським рахункам 26003001001390 (гривня), та №26047001001390 (гривня), який належить ТОВ «Форум-Будсервіс» (код ЄДОПОУ 36392919), в прибутковій і видатковій частині із зазначенням дати, повною розшифровкою контрагентів і призначення платежів з моменту їх відкриття до 01.09.2012 року; документів, які стосуються відкриття та обслуговування банківських рахунків 26003001001390 (гривня) та №26047001001390 (гривня), які належить ТОВ «Форум-Будсервіс», а саме: документів обліково-реєстраційної справи; статуту (установчого договору); карточок із зразками підписів і відбитком печатки встановленого зразка; заяв на відкриття рахунків; договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта; копії свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, завіреного нотаріально; ксерокопій паспортів уповноважених осіб; оригіналів довіреностей на право вчинення юридичних дій від імені службових осіб ТОВ «Форум-Будсервіс»; договорів найму, наказів чи інших документів про призначення на посади та звільнення службових осіб ТОВ «Форум-Будсервіс»; оригіналів довіреностей завірених нотаріально на ім'я осіб, які мали та мають право на відкриття і розпорядження рахунком; заяв на видачу чекових книжок; документів, які засвідчують видачу і отримання чекових книжок із зазначенням серійного номера першого і останнього чеку кожної чекової книги, які отримувались підприємством за період з 01.05.2010 року до 01.07.2012 року; заяв клієнта на встановлення системи "Клієнт-Банк"; договору на обслуговування системи "Клієнт-Банк"; акту про введення системи "Клієнт-Банк" в експлуатацію; документів, які засвідчують встановлення системи "Клієнт-Банк"; документів, які засвідчують генерацію та повторну генерацію електронного ключа і електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі вказаних електронних ключів; інших документів, які знаходяться в справі з юридичного оформлення рахунків клієнта банку; платіжних доручень на перерахування грошових коштів та чеків на отримання готівки з моменту відкриття рахунків до 01.09.2012 року,а також всіх інших документів, що стали підставою для відкриття та використання вказаних рахунків.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення24.04.2013
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48631737
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до документів ТОВ В«Форум БудсервісВ» та здійснення їх виїмки в ПАТ В«РАДИКАЛБАНК

Судовий реєстр по справі —127/9110/13-к

Ухвала від 24.04.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковальчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні