Рішення
від 28.08.2009 по справі 1/75-09-4230
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

1/75-09-4230

          

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"28" серпня 2009 р.Справа  № 1/75-09-4230

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгова компанія „Угода”, м. Одеса

до відповідача: Публічного акціонерного товариства „Імексбанк”, м. Одеса

про визнання договору купівлі-продажу укладеним та зобов'язання вчинити певні дії

            Суддя                                                                                 Найфлейш В.Д.

Представники:

від позивача: Фельдман О.А. (довіреність)  

від відповідача: Ніц А.С. (довіреність)

СУТЬ СПОРУ: про визнання договору купівлі-продажу укладеним та зобов'язання вчинити певні дії

Товариство з обмеженою відповідальністю „Торгова компанія „Угода” звернулось в господарський суд Одеської області з позовом до відповідача Акціонерного комерційного банку „Імексбанк”, який змінив назву на Публічне акціонерне товариство «Імексбанк»відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 № 508641 від 14.08.2009 р., статуту в новій редакції від 14.08.2009 р. про визнання укладеним договору купівлі-продажу цінних паперів, а саме простих іменних акцій в бездокументарній формі, емітованих АКБ «Імексбанк»в загальній кількості 14 065 штук та зобов'язання виконати зобов'язання щодо оплати акцій протягом трьох банківських днів з дати укладення договору шляхом перерахування на банківський рахунок грошових коштів у сумі 1 406 500 грн.

28.08.2009 р. позивач уточнив позовні вимоги в частині зобов'язання відповідача виконати зобов'язання в натурі та просить зобов'язати відповідача вчинити дії щодо придбання (викупу) акцій у акціонера ТОВ „Торгова компанія „Угода” шляхом виконання облікової операції про перехід права власності на власні акції в кількості 14 065 штук на умовах їх оплатності на підставі розпорядження акціонера.

Відповідач надав відзив на позов, згідно якого заперечує на позовні вимоги, посилаючись на неможливість підписання спірного договору та виконання передбачених ним обов'язків у зв'язку з відсутністю потенційного інвестора, якому мають бути реалізовані придбані у акціонерів акції на виконання рішення спостережної ради банку від 10.04.2009 р. Крім того, в обґрунтування неможливості підписання спірного договору відповідач посилається на обмеження Національним банком України в правах щодо викупу акцій власної емісії.

В засіданні суду 26.08.2009 р. оголошено перерву до 28.08.2009 р. в порядку ст. 77 ГПК України.

Розглянув матеріали справи, вислухав представників сторін, суд встановив

Акціонерний комерційний банк „Імексбанк” створений як відкрите акціонерне товариство шляхом реорганізації Комерційного банку „Імексбанк” (створеного як товариство з обмеженою відповідальністю та зареєстрованого Національним банком України від 29 березня 1994 року, реєстраційний номер 241) на підставі рішення установчих зборів учасників від 06 лютого 1998 року (протокол № 1). Банк є правонаступником Комерційного банку „Імексбанк” у формі товариства з обмеженою відповідальністю. Акціонерами банку можуть бути юридичні та фізичні особи, резиденти та нерезиденти.

Акціонерний комерційний банк „Імексбанк” змінив назву на публічне акціонерне товариство «Імексбанк»відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серії А01 № 508641 від 14.08.2009 р., статуту в новій редакції від 14.08.2009 р., згідно розділу 8 якого акція –іменний цінний папір, який посвідчує корпоративні права його власника (акціонера), що стосується банка, включаючи право на отримання частини прибутку банка у вигляді дивідендів та право на отримання частини майна банка у разі його ліквідації, право на управління банком, а також немайнові права, передбачені Цивільним кодексом України та законом, що регулює питання створення, діяльності та припинення акціонерних товариств. Акції банку випускаються виключно у бездокументарній формі у вигляді облікового запису, який здійснюється зберігачем цінних паперів та є підтвердженням права власності на акції. Право власності на цінні папери, випущені в бездокументарній формі, переходить до нового власника з моменту зарахування цінних паперів на рахунок власника у зберігача. Документом, що свідчить про підтвердження права власності на цінні папери є виписка з рахунку у цінних паперах, яку зберігач зобов'язаний надавати власнику цінних паперів.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Торгова компанія „Угода” станом на 12.08.2009 р. є акціонером АКБ «Імексбанк»та власником акцій в кількості 80 022 номінальною вартістю 100 грн. загальною вартістю 8 002 200 грн., що підтверджується випискою про стан рахунку у цінних паперах № 100334 від 19.08.2009 р.

10 квітня 2009 р. спостережною радою АКБ „Імексбанк” з метою залучення додаткових коштів інвесторів для підтримання фінансового стану банку прийнято рішення оформлене протоколом № 58.1 про придбання (викуп) власних акцій банку у акціонерів в кількості 638 550 штук за номінальною вартістю однієї акції 100 грн. загальною номінальною вартістю 63 855 000 грн.

Згідно ст. 39 Закону України „Про банки і банківську діяльність” повноваження і порядок роботи спостережної ради банку визначаються статутом банку чи положенням про раду банку, що затверджуються загальними зборами учасників банку.

Відповідно до розділу 12 Статуту АКБ „Імексбанк” в редакції 30.11.2007 р., яка діяла на момент прийняття рішення від 10.04.2009 р., спостережна рада обирається загальними зборами акціонерів з числа акціонерів банку або їх представників, у складі не менш ніж 3 особи. Спостережна рада банку серед інших повноважень здійснює функцію відносно прийняття рішень про придбання банком власних акцій.

При перевірці наданих витягів з протоколів загальних зборів АКБ „Імексбанк” про обрання членів наглядової ради від 25.04.2001 р., 30.09.2002 р., 21.04.2005 р., 22.08.2007 р.  господарським судом встановлено, що рішення від 10.04.2009 р. прийнято наглядовою радою АКБ „Імексбанк” в законному складі членів та в межах наданих раді законодавством та статутом повноважень, у зв'язку з чим вказане рішення є законним та тягне певні правові наслідки.

Згідно ст. 6 Закону України „Про банки і банківську діяльність” банки в Україні створюються у формі публічного акціонерного товариства або кооперативного банку. Законодавство про господарські товариства поширюється на банки у частині, що не суперечить цьому Закону.

Відповідно до п. 1.1. Положення про придбання, реалізацію та анулювання акціонерним товариством акцій власного випуску, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19.09.2006 р. №954 це положення визначає вимоги до порядку придбання акціонерними товариствами власних акцій та їх реалізації або анулювання відповідно до ст. 32 Закону України „Про господарські товариства”, п. 3 та 4 частини першої, пункту 29 частини другої статті 7 Закону України „Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні”. Пунктами 2.5, 2.6. Положення передбачено, що кожний акціонер товариства, якщо вповноваженим органом товариства прийнято рішення про придбання (викуп) власних акцій, має право продати зазначені акції, а товариство повинно придбати їх. Акціонер, який має намір продати товариству належні йому акції, повинен протягом строку, установленого рішенням про придбання (викуп) акцій, надати товариству письмову заяву про продаж акцій із зазначенням свого прізвища, ім'я та по батькові (найменування), місця проживання (місцезнаходження), кількості, типу та категорії акцій, запропонованих до продажу. Строк, протягом якого здійснюється прийняття товариством заяв акціонерів про продаж акцій, установлюється в рішенні про придбання (викуп) власних акцій. Розрахунки за придбані товариством акції здійснюються на підставі договорів купівлі-продажу акцій, які укладаються за підсумками прийняття заяв від акціонерів про продаж акцій.

Рішенням Спостережної ради АКБ „Імексбанк” від 10.04.2009 р. передбачено, що оплата акцій здійснюється протягом трьох банківських днів з дати укладення з акціонером договору купівлі-продажу акцій, придбання акцій та укладення відповідних договорів купівлі-продажу акцій здійснюється з 28 травня 2009 року по 05 червня 2009р.; строк прийняття відповідних заяв акціонерів: з 9 години 00 хв. 25 травня 2009 р. до 17 години 00 хв. 27 травня 2009 р. за місцезнаходженням правління банку за адресою: 65039, м. Одеса, проспект Гагаріна, 12-а;  строк для виконання всіх необхідних юридичних і фактичних дій для переказу акцій з свого рахунку у цінних паперах на рахунок у цінних паперах банку - протягом одного банківського дня з дати здійснення оплати за придбані акції; уповноважено голову правління АКБ „Імексбанк” здійснити комплекс необхідних юридичних та фактичних дій, в тому числі, забезпечити прийом заяв акціонерів та підписання відповідних договорів щодо практичної реалізації даного рішення.

Відповідно до ст. 626 Цивільного кодексу України договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов'язків.

Згідно ст. 638 ЦК України договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди. Договір укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиції (акцепту) другою стороною.

Статтею 640 ЦК України передбачено, що договір є укладеним з моменту одержання особою, яка направила пропозицію укласти договір, відповіді про прийняття цієї пропозиції.

Згідно п. 1 ст. 641 ЦК України пропозицію укласти договір (оферту) може зробити кожна із сторін майбутнього договору. Пропозиція укласти договір має містити істотні умови договору і виражати намір особи, яка її зробила, вважати себе зобов'язаною у разі її прийняття.

За ст. 642 ЦК України відповідь особи, якій адресована пропозиція укласти договір, про її прийняття (акцепт) повинна бути повною і безумовною. Згідно ст. 643 ЦК України, якщо у пропозиції укласти договір вказаний строк для відповіді, договір є укладеним, коли особа, яка зробила пропозицію, одержала відповідь про прийняття пропозиції протягом цього строку.

АКБ „Імексбанк” зробив пропозицію ТОВ „Торгова компанія „Угода” укласти договір купівлі-продажу акцій, а саме надіслав ТОВ „Торгова  компанія „Угода” лист № 2991 від 13.04.2009 р. з відповідною пропозицією, умовами та порядком звернення з заявою про продаж акцій.

ТОВ „Торгова компанія „Угода” отримало вказаний лист з пропозицією і у відповідь звернулось до АКБ „Імексбанк” з заявою про продаж акцій № 26/05-17 від 26.05.2009 р. та надало на підпис проект договору купівлі-продажу цінних паперів –акцій в кількості 14 065 шт. вартістю 100 грн. на загальну суму 1 406 500 грн., який отриманий АКБ „Імексбанк” 04.06.2009 р., що підтверджується відповідним штампом банку на проекті договору.

Листом № 5269 від 17.06.2009 р. у зв'язку з неможливістю здійснення вагомих інвестиційних програм та обмеженням можливості розпоряджатися значними грошовими коштами АКБ „Імексбанк” відмовив ТОВ „Торгова компанія „Угода” в підписанні договору купівлі-продажу цінних паперів, що зумовило звернення останнього до господарського суду з позовом про визнання договору укладеним та зобов'язанням вчинити певні дії.

Відповідно до ст. 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу. Способом захисту цивільних прав та інтересів можуть бути: визнання права, визнання правочину недійсним, припинення дії, яка порушує право, відновлення становища, яке існувало до порушення, примусове виконання обов'язку в натурі, зміна правовідношення, припинення правовідношення, відшкодування збитків та інші способи відшкодування майнової шкоди, відшкодування моральної (немайнової) шкоди, визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових та службових осіб.

Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

Згідно ст. 187 Господарського кодексу України, спори, що виникають при укладанні господарських договорів за державним замовленням, або договорів, укладення яких є обов'язковим на підставі закону та в інших випадках,  встановлених законом, розглядаються судом. День набрання чинності рішенням суду, яким вирішено питання щодо переддоговірного спору, вважається днем укладення відповідного господарського договору,  якщо рішенням суду не визначено інше.

Відповідно до п. 36 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 07.04.2008 р. № 01-8/211 „Про деякі питання практики застосування норм Цивільного та господарського кодексів України” зазначено, що згідно з частиною другою статті 187 ГК України день набрання чинності рішенням суду, яким вирішено питання щодо переддоговірного спору, вважається днем укладення відповідного господарського договору, якщо рішенням суду не визначено інше. Згідно з частиною третьою статті 84 ГПК України у спорі, що виник при укладенні або зміні договору, в резолютивній частині вказується рішення з кожної спірної умови договору, а у спорі про спонукання укласти договір –умови, на яких сторони зобов'язані укласти договір, з посиланням на поданий позивачем проект договору. Зазначені норми не суперечать одна одній, оскільки суд вправі задовольнити позов про спонукання укласти договір лише в разі, якщо встановить, що існує правовідношення, в силу якого сторони зобов'язані укласти договір, але одна із сторін ухилилася від цього. Тому в резолютивній частині рішення, яким задовольняється позов про спонукання укласти договір, слід вказувати на те, що спірний договір є укладений.

Враховуючи, що АКБ „Імексбанк” відмовився підписати отриманий 04.06.2009 р. від ТОВ „Торгова компанія „Угода” проект договору купівлі-продажу цінних паперів, а також враховуючи досягнення між сторонами усіх істотних умов договору, господарський суд дійшов висновку, що договір купівлі-продажу акцій в кількості 14 065 шт. вартістю 100 грн. на загальну суму 1 406 500 грн. між АКБ „Імексбанк” і ТОВ „Торгова компанія „Угода” є укладеним 04.06.2009 р., у зв'язку з чим позовні вимоги про визнання договору укладеним підлягають задоволенню.

Відповідно до п. 1.1 договору купівлі-продажу цінних паперів ТОВ „Торгова компанія „Угода” (продавець) в порядку та на умовах, передбачених даним договором та чинним законодавством України зобов'язується передати у власність АКБ „Імексбанк” (покупець) цінні папери, а саме акції в кількості 14 065 шт. номінальною вартістю 100 грн. загальною вартістю 1 406 500 грн., а покупець –прийняти цінні папери та здійснити оплату за них. Згідно п. 3.1. договору перехід права власності на цінні папери здійснюється шляхом перерахування цінних паперів на рахунок покупця в цінних паперах № 300046, ВАТ „МФС”, код 0001, протягом одного банківського дня з дня зарахування оплати 100 % вартості цінних паперів ТОВ „Торгова компанія „Угода” зобов'язується підписати та надати зберігачу цінних паперів розпорядження на виконання облікової операції (переказ) про перехід права власності на цінні папери.

Відповідно до ст. 526 ЦК України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог –відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Згідно ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Відповідно до ст. 34 ГПК України господарський суд приймає тільки ті докази, які мають значення для справи. Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Статтею 43 ГПК України передбачено, що господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Відповідач свої зобов'язання відносно вчинення дій щодо придбання (викупу) акцій у акціонера ТОВ „Торгова компанія „Угода” щодо виконання облікової операції про перехід права власності на власні акції в кількості 14 065 штук не виконав, посилаючись на обмеження Національним Банком України в правах щодо викупу акцій власної емісії.

Проте з такими запереченнями відповідача погодитись не можна з огляду на наступне

Постановою Правління Національного банку України № 421 від 22.07.2009 р. заборонено банкам, які мають збитки, здійснювати викуп власних акцій.

Відповідно до ст. 56 Закону України „Про Національний банк України” Національний банк видає нормативно-правові акти з питань, віднесених до його повноважень, які є обов'язковими для органів державної влади і органів місцевого самоврядування, банків, підприємств, організацій та установ незалежно від форм власності, а також для фізичних осіб. Нормативно-правові акти Національного банку видаються у формі постанов Правління Національного банку, а також інструкцій, положень, правил, що затверджуються постановами Правління Національного банку. Вони не можуть суперечити законам України та іншим законодавчим актам України і не мають зворотної сили, крім випадків, коли вони згідно з законом пом'якшують або скасовують відповідальність. Нормативно-правові акти Національного банку підлягають обов'язковій державній реєстрації в Міністерстві юстиції України та набирають чинності відповідно до законодавства України.

Враховуючи, що спостережною радою АКБ „Імексбанк” прийнято рішення про придбання (викуп) власних простих іменних акцій банку у акціонерів 10 квітня 2009 р., договір купівлі-продажу цінних паперів з ТОВ „Торгова компанія „Угода” укладений 04.06.2009 р., що встановлено судом в процесі розгляду справи, і постанова Правління Національного банку України № 421 від 22.07.2009 р. про заборону банкам, які мають збитки, здійснювати викуп власних акцій не має зворотної сили, у зв'язку з чим не поширює свою дію на права та обов'язки сторін за договором від 04.06.2009 р., а також приймаючи до уваги відсутність в матеріалах справи інформації відносно того, що АКБ „Імексбанк” є збитковим банком та відсутність доказів застосування Національним банком України до АКБ „Імексбанк” заходів впливу та накладання у встановленому законодавством порядку певних заборон, що перешкоджають виконанню відповідачем своїх зобов'язань за укладеним договором, заперечення відповідача відносно обмеження Національним банком України прав АКБ „Імексбанк” щодо викупу акцій власної емісії не відповідають обставинам справи та нормам законодавства, є необґрунтованими, у зв'язку з чим господарським судом відхиляються.

Відповідно до ст. 33 Закону України „Про банки і банківську діяльність” банки мають право придбавати власні акції або паї з наступним письмовим повідомленням Національного банку України про укладені угоди, яке має бути надіслане протягом 5 робочих днів з дати укладення угод.

Про намір банку придбати загальну кількість власних акцій або паїв у розмірі 10 і більше відсотків загальної емісії банк письмово повідомляє Національному банку України за 15 календарних днів до укладення угод. Національний банк має право заборонити банку купівлю власних акцій або паїв у разі, якщо це може призвести до погіршення фінансового стану банку.

Враховуючи, що загальна вартість власних акцій, щодо який прийнято рішення про викуп, становить 63 855 000 грн., що не перевищує 10 відсотків загальної емісії АКБ „Імексбанк”, оскільки  згідно змін до нової редакції статуту АКБ „Імексбанк” від 08.12.2008 р. статутний капітал банку на момент прийняття спостережною радою рішення від 10.04.2009 р. складав  645 000 000 грн., який поділений на 6 450 000 простих іменних акцій номінальною вартістю 100 гривень кожна, господарським судом встановлено, що неповідомлення Національного банку України про намір банку придбати акції за 15 календарних днів до укладення угод є правомірним.

Згідно ст. 33 Закону України „Про банки і банківську діяльність” банкам не дозволяється придбання власних акцій, якщо це може призвести до падіння регулятивного капіталу нижче за мінімальний рівень.

Відповідно до рішення комісії Національного банку України з питань нагляду та регулювання діяльності банків „Про розподіл банків на групи" від 30.12.2008р. №765 рівень регулятивного капіталу АКБ „Імексбанк” повинен складати більше 500 мільйонів гривень.

Згідно п. 4.2 глави 4 Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні, затвердженою постановою Правління Національного банку України від 28.08.2001 р. N 368, разом із щоденним балансом (файл 01) надається відповідна інформація за спеціальним файлом 42 для розрахунку певних економічних нормативів, у тому числі регулятивного капіталу банку (НІ).

Із звіту банку про дотримання економічних нормативів та лімітів відкритої валютної позиції протягом квітня 2009 р. вбачається, що станом на момент прийняття рішення спостережної ради АКБ „Імексбанк” від 10.04.2009р. рівень регулятивного капіталу банку становив 601 546 183,61 грн., а станом на 01.08.2009р. згідно з даними звіту банку про дотримання економічних нормативів та лімітів відкритої валютної позиції протягом липня 2009 р. становив 920 901 482,14 грн.

Приймаючи до уваги, що викуп АКБ „Імексбанк” у акціонерів акцій в кількості 638 550 штук загальною номінальною вартістю 63 855 000 грн. не може призвести до падіння регулятивного капіталу (понад 900 млн. грн.) нижче за мінімальний рівень (500 млн. грн.), господарський суд дійшов висновку про відсутність заборони АКБ „Імексбанк” виконувати свої зобов'язання щодо викупу акцій власної емісії та сплати за них відповідної суми грошових коштів.

За таких обставин, вимоги позивача про зобов'язання відповідача вчинити дії щодо придбання (викупу) акцій у акціонера ТОВ „Торгова компанія „Угода” шляхом виконання облікової операції про перехід права власності на власні акції в кількості 14 065 штук на умовах їх оплатності на підставі розпорядження акціонера відповідають вимогам законодавства і є обґрунтованими.

Враховуючи вищевикладене, відповідно до ст.ст. 6, 33 Закону України „Про банки і банківську діяльність”, ст. 56 Закону України „Про Національний банк України”, ст. 32  Закону України „Про господарські товариства”,  Положення про придбання, реалізацію та анулювання акціонерним товариством акцій власного випуску, п. 36 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 07.04.2008 р. № 01-8/211 „Про деякі питання практики застосування норм Цивільного та господарського кодексів України”, ст.ст. 16, 526, 625, 638, 640 - 643 Цивільного кодексу України, ст. 187 Господарського кодексу України позов підлягає задоволенню з віднесенням судових витрат за рахунок відповідача, оскільки згідно ст. 49 ГПК України у спорах, що виникають при укладенні, зміні та розірванні договорів, державне мито покладається на сторону, яка безпідставно ухиляється від прийняття пропозицій іншої сторони.

  Керуючись ст. ст. 44 –49, 82 –85 ГПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

1.          Задовольнити у повному обсязі позов товариства з обмеженою відповідальністю «Торгова компанія „Угода” до публічного акціонерного товариства «Імексбанк»про визнання договору купівлі-продажу укладеним та зобов'язання вчинити певні дії.

2.          Визнати  укладеним між товариством з обмеженою відповідальністю «Торгова компанія „Угода” і акціонерним комерційним банком „Імексбанк” договір від 04.06.2009 р. купівлі-продажу цінних паперів, а саме простих іменних акцій в бездокументарній формі, емітованих АКБ «Імексбанк»в загальній кількості 14 065 штук на суму 1 406 500 грн.

3.          Зобов'язати публічне акціонерне товариство „Імексбанк” вчинити дії щодо придбання (викупу) акцій у акціонера ТОВ „Торгова компанія „Угода” шляхом виконання облікової операції про перехід права власності на власні акції в кількості 14 065 штук на умовах їх оплатності на підставі розпорядження акціонера.

4.          Стягнути з публічного акціонерного товариства «Імексбанк»(код ЄДРПОУ 20971504 м. Одеса, пр-т Гагаріна, 12а, р/р 35414009999032 в АКБ „Імексбанк”) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю „Торгова компанія „Угода” (код ЄДРПОУ 35404891, м. Одеса, вул. Пантелеймонівська, 25, п/р 26006027493001 в АКБ „Імексбанк”, м. Одеса, МФО 328387) 85 /вісімдесят п'ять/ грн. держмита, 236 /двісті тридцять шість/ грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Рішення суду набирає законної сили в порядку ст.85 ГПК України.

Наказ видати в порядку ст. 116 ГПК.

Суддя                                                                                        

Дата ухвалення рішення28.08.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4864032
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/75-09-4230

Рішення від 28.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 19.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні