Постанова
від 12.08.2015 по справі 914/2458/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.08.2015 р. Справа№ 914/2458/15

Господарський суд Львівської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» , м. Львів

про: банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» (вул.. Погулянка, буд. 26, м. Львів, 79017, код ЄДРПОУ 32712638)

Суддя Артимович В.М.,

секретар судового засідання Струк Н.Р.

За участю представників:

від боржника: ОСОБА_1 - ліквідатор.

ВСТАНОВИВ:

21.07.2015 р. до господарського суду Львівської області подано заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» (вул. Погулянка, буд. 26, м. Львів, 79017, код ЄДРПОУ 32712638) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою суду від 22.07.2015 р. заяву ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» прийнято до розгляду та підготовче засідання суду призначено на 30.07.2015 р.

29.07.2015 р. на розгляд суду ліквідатор подав клопотання з проханням долучити до матеріалів справи ряд документів.

Ухвалою суду від 30.07.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» ; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» ; справу призначено до розгляду в судовому засіданні на 12.08.2015 р.

12.08.2015 р. на розгляд суду ліквідатор подав клопотання з проханням витребувати в Реєстраційної служби Львівського МУЮ витяг з реєстру іпотек щодо ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» та витяг з єдиного реєстру заборон щодо ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» .

В засідання суду 12.08.2015 р. з'явився ліквідатор, просив визнати Товариство з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником регулюються положеннями ст. 95 Закону про банкрутство.

Зазначеною нормою Закону встановлено, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

За результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» зареєстрований 25.11.2003 р., запис № 14151200000003614, ідентифікаційний код 32712638.

Судом встановлено, що рішення про припинення юридичної особи прийняте засновниками (учасниками) 28.04.2015 р. у відповідності до ст. 59 ГК України, ч. 2 ст. 105 ЦК України, ч. 1 ст. 110 ЦК України та призначено ліквідатором ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» ОСОБА_1, що оформлене протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» . Дане рішення внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, публікація оголошення проведена в Бюлетені державної реєстрації № 317 (12).

Відповідно до рішення загальних зборів учасників ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» від 10.07.2015 р. за № 2/15 учасники вирішили затвердити проміжний ліквідаційний баланс ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» станом на 29.07.2015 р. та звернутись до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Згідно листів Державної інспекції сільського господарства в Львівській області від 15.06.2015 р. за № 1897/4-7-14, Територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Львівській області від 18.06.2015 р. за № 1105-01-06/1181, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 24.06.2015 р. за № 09/04/13337/нк, Державної архітектурно - будівельної інспекції України від 27.05.2015 р. за № 40-302-16/4691, Центру надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів з обслуговування м. Львів та Пустомитівського району від 29.05.2014 р. за № 4/РЕВ-3987 зп, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна активи у боржника відсутні.

Як зазначає боржник, заборгованість перед кредиторами становить 4351263,89 грн., з яких заборгованість боржника перед Українсько - англійським спільним підприємством у формі ТЗОВ „Галка ЛТДВ» становить 4350528,81 грн., перед ПрАТ „Фарлеп - ІнвестВ» в сумі 735,08 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Зазначені вище обставини свідчать про дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до чинного цивільного законодавства України та встановлену належним чином неможливість виконати боржником свої зобов'язання перед кредиторами.

Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону про банкрутство боржник зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство у разі виникнення таких обставин, коли під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Згідно ч. 3 ст. 95 Закону про банкрутство кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Згідно положень ст. 37 Закону про банкрутство під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Відповідно до ч. 4 ст. 38 Закону про банкрутство повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

За таких обставин є усі правові підстави для здійснення ліквідації банкрута за особливостями, встановленими ст. 95 Закону про банкрутство.

Частиною 2 ст. 95 Закону про банкрутство передбачено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник в заяві про порушення провадження у справі про банкрутство просить суд покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на ОСОБА_1, особу, яка виконує функції ліквідатора у відповідності до протоколу загальних зборів учасників ОСОБА_2 „Макс ФрізВ» від 28.04.2015 р.

Суд, керуючись нормою ч. 2 ст. 95 Закону, враховуючи проведення ліквідатором боржника ліквідаційної процедури згідно вимог чинного цивільного законодавства, дійшов висновку про призначення ліквідатором банкрута ОСОБА_1

Розглянувши клопотання ліквідатора від 12.08.2015 р. про витребування інформації, суд дійшов висновку про необхідність витребувати інформацію, яка є необхідною для встановлення майна боржника у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст. 38 ГПК України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів, у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

Керуючись ст.ст. 37-38, 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст.ст. 38, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» (вул. Погулянка, буд. 26, м. Львів, 79017, код ЄДРПОУ 32712638) визнати банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса: 79000, АДРЕСА_1).

3. Судове засідання призначити на 23.09.15 р. об 11:15 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області за адресою: м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-ий поверх, 2-ий зал судових засідань.

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, текст якого додається.

5. В порядку ст. 38 Господарського процесуального кодексу України зобов'язати Реєстраційну службу Львівського міського управління юстиції (вул. Городоцька, 299, м. Львів, 79040) надати інформаційну довідку з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру іпотек щодо реєстрації (відсутності реєстрації) прав власності на нерухоме майно за Товариством з обмеженою відповідальністю „Макс ФрізВ» (вул. Погулянка, буд. 26, м. Львів, 79017, код ЄДРПОУ 32712638).

6. Зобов'язати ліквідатора надати суду: звіт про виконану роботу у даній справі, реєстр вимог кредиторів до боржника, повідомити усіх кредиторів про місце, дату та час розгляду справи; надати суду докази повідомлення всіх кредитів про місце, дату та час розгляду справи, а після завершення заходів щодо ліквідації банкрута - звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

7. Участь у судовому засіданні ліквідатора та представників кредиторів визнати обов'язковою.

8 . Копію ухвали надіслати боржнику, ліквідатору, Личаківському ВДВС Львівського МУЮ, державному реєстратору, Личаківському районному суду м. Львова, ДПІ у Личаківському районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області.

Повний текст постанови виготовлено 17.08.2015 р.

Суддя Артимович В.М.

Дата ухвалення рішення12.08.2015
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48646803
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2458/15

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 04.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 30.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 23.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 15.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Постанова від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні