Ухвала
від 14.11.2013 по справі 331/9329/13-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 1-кс/331/2577/13

331/9329/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 листопада 2013 року місто Запоріжжя

Слідчий суддя Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Скользнєва Н.Г., за участю слідчого 1-го відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області лейтенанта податкової міліції Єфіменка Є.С., розглянувши його клопотання, погоджене з прокурором прокуратури Жовтневого району м. Запоріжжя Третяк О.А., про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи по кримінальному провадженню №32013080020000084, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 20.09.13 за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 212, ст. 219 КК України, -

В С Т А Н О В И Л А:

Слідчий 1-го відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя ГУ Міндоходів у Запорізькій області лейтенант податкової міліції Єфіменко Є.С., за погодженням з прокурором прокуратури Жовтневого району м. Запоріжжя Третяк О.А., звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи по кримінальному провадженню №32013080020000084, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 20.09.13 за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 212, ст. 219 КК України.

В обґрунтування вищезазначеного клопотання зазначив, що посадовими особами TOB «Буд-Сіті» у період з 2008-2010 до складу валових витрат та податкового кредиту підприємства було віднесено суми по взаємовідносинам з підприємствами TOB «Буд Ворк» (код ЄДРПОУ 34440902) та TOB «Стелс тайм ТД» (код ЄДРПОУ 35359095), що мають ознаки «фіктивності» та від яких поставка ТМЦ на TOB «Буд Сіті» фактично не відбувалась.

Загальна сума нанесеної державі шкоди у вигляді безпідставно несплачених податків у бюджет складає 2 671 213 грн.

Крім цього, було встановлено, що TOB «Буд Сіті» входить до фінансової групи підприємств, а саме: TOB "Захід-Декор", TOB "Торговий дім Євротайм", TOB "Торговий дім Комфорт Строй", TOB «Євро Імпекс».

Директором підприємства TOB «Буд Сіті», TOB "Захід-Декор", TOB "Торговий дім Євротайм", TOB "Торговий дім Комфорт Строй" була гр. ОСОБА_3, засновниками був TOB «Смарт Консалтінг» (директор ОСОБА_4 (фактичний власник) та ОСОБА_5). Фактично власником підприємства, зі слів ОСОБА_6, є гр. ОСОБА_4, який також є керівником та засновником ряду підприємств, а саме: TOB «Рітеіл Логістік» (код ЄДРПОУ 35519868), TOB «Смарт Консалтінг» (код ЄДРПОУ 35672626), TOB «Євро Імпекс» (код ЄДРПОУ 33378556). Основним видом діяльності вказаних підприємств є оптова торгівля будівельними матеріалами.

За оперативними матеріалами встановлено, що посадовими особами TOB «Буд Сіті», TOB "Захід-Декор", TOB "Торговий дім Євротайм", TOB "Торговий дім Комфорт Строй", з метою ухилення від проведення документальної перевірки дотримання вимог податкового законодавства, використовуючи послуги групи осіб, що займається прискореною ліквідацією підприємств через банкрутство, організатором якої є ОСОБА_7, протягом 20012р.-2013р., при здійсненні фінансово-господарської діяльності створювали умови, які призвели до стійкої фінансової неспроможності вищевказаних СГД, чим створили умови до банкрутства підприємств.

Вчасності, після опублікування оголошення про визнання TOB «Буд-Сіті» банкрутом з кредиторськими вимогами до TOB «Буд-Сіті» звернулась ДПІ у Жовтневому р-ні м. Запоріжжя. Кредитором заявлено вимоги в сумі 948 330,01 грн., з яких 635 40 ,69 грн. - борг за основним платежем, 117 281,25 штрафних санкцій, 195 647,07 грн. пені.

Тобто, в ході процедури банкрутства TOB «Буд-Сіті» створено умови на збільшення існуючої фінансової заборгованості (неспроможності) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи.

Таким чином, загальна сума кредиторської заборгованості, яка заявлена до банкрута, складає 948 330,01 грн., що у п'ятсот і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

В ході досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ «Буд Сіті» по взаємовідносинам з підприємствами TOB "Захід-Декор", TOB "Торговий дім Євротайм", TOB "Торговий дім Комфорт Строй", TOB «Смарт Консалтінг» за період з 01.01.08 по 11.11.13 (угоди, додаткові угоди, податкові та видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, документи, які підтверджують розрахунки, акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг), акти виконаних робіт та інші первині документи фінансово-господарської діяльності), а також комп'ютерної техніки, яка містить інформацію щодо зазначених господарських взаємовідносин, печатки фіктивних фірм та вказаних приватних підприємців та грошові кошти отримані при здійсненні вказаних фінансово-господарських операцій.

Вищезазначені документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Буд Сіті» можуть знаходиться за фактичною адресою здійснення господарської діяльності TOB «Смарт Консалтінг», а саме: АДРЕСА_1.

Крім того, відповідно до рапорту ст.о/у ОУ ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Шматко І.М. встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1, ОСОБА_4 орендується складське приміщення.

Таким чином, в ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у відшукуванні оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ «Буд Сіті» по взаємовідносинам з TOB "Захід-Декор", TOB "Торговий дім Євротайм", TOB "Торговий дім Комфорт Строй", TOB «Смарт Консалтінг» за період з 01.01.08 по 11.11.13 (угоди, додаткові угоди, податкові та видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, документи, які підтверджують розрахунки, акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг), акти виконаних робіт та інші первині документи фінансово-господарської діяльності), а також комп'ютерної техніки, яка містить інформацію щодо зазначених господарських взаємовідносин, печатки фіктивних фірм та вказаних приватних підприємців та грошові кошти отримані при здійсненні вказаних фінансово-господарських операцій, які мають значення для розкриття правопорушення та отримання відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Слідчий підтримав клопотання про надання дозволу на обшук житла та іншого володіння особи.

З клопотання та доданих до нього матеріалів вбачається, що згідно інформаційної довідки з Реєстру права власності на нерухоме майно № 10293376 від 04.10.2013 року, виданої Державним реєстратором реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції Запорізької області, право власності на будинок АДРЕСА_1 зареєстровано за Державою Україна.

Крім того, відповідно до рапорту ст.о/у ОУ ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Шматко І.М. встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1, ОСОБА_4 орендується складське приміщення.

Також, згідно договору відповідального зберігання № 03 від 03 січня 2008 року, укладеного між ЗФ ТОВ «Т.НІК» та ТОВ «Буд Сіті», адреса місцезнаходження зберігача документів підприємства, відносно якого проводиться досудове розслідування, встановленя, як АДРЕСА_1

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що клопотання слідчого другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області лейтенанта податкової міліції Єфіменка Є.С. про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі, про надання дозволу на проведення обшуку є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню в повному обсязі, оскільки іншим шляхом встановити обставини, які маються значення для кримінального провадження та враховуючи, що лише під час проведення обшуку можливо отримати докази, які мають суттєве значення для з'ясування обставин злочину та осіб, причетних до його вчинення, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження клопотання.

Беручи до уваги вищевикладене та керуючись ст. ст. 234-235 КПК України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Клопотання слідчого 1-го відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області лейтенанта податкової міліції Єфіменка Є.С., погоджене з прокурором прокуратури Жовтневого району м. Запоріжжя Безуглим Д.В., про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи по кримінальному провадженню №32013080020000084, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 20.09.13 за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст. 212, ст. 219 КК України, задовольнити.

Дозволити слідчому 1-го відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Жовтневому районі м. Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області лейтенанту податкової міліції Єфіменко Є.С. та оперативно-слідчій групі провести обшук у приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукування і вилучення оригіналів первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ «Буд-Сіті» по взаємовідносинам з TOB "Захід-Декор", TOB "Торговий дім Євротайм", TOB "Торговий дім Комфорт Строй", TOB «Смарт Консалтінг» за період з 01.01.08 по 11.11.13 (угоди, додаткові угоди, податкові та видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, документи, які підтверджують розрахунки, акти прийому-передачі товарів (робіт, послуг), акти виконаних робіт та інші первині документи фінансово-господарської діяльності), а також комп'ютерної техніки, яка містить інформацію щодо зазначених господарських взаємовідносин, печатки фіктивних фірм та вказаних приватних підприємців та грошові кошти отримані при здійсненні вказаних фінансово-господарських операцій, які мають значення для розкриття правопорушення та отримання відомостей про обставини вчинення вищезазначеного кримінального правопорушення.

Ухвала слідчого судді надає право проникнути до приміщення лише один раз.

Строк дії ухвали визначити до 14 грудня 2013 року, після чого вона втрачає законну силу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.Г. Скользнєва

14.11.2013

СудЖовтневий районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення14.11.2013
Оприлюднено22.08.2016
Номер документу48660409
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —331/9329/13-к

Ухвала від 14.11.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Скользнєва(Швидка) Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні