Ухвала
від 09.09.2009 по справі 49/369-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

49/369-б

 

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  міста КИЄВА01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б     тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа №  49/369-б

09.09.09

За заявою           Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва

До                      Товариства з обмеженою відповідальністю «Баск-К»

                    (код 33939078)

Про                    визнання банкрутом

                                                                                                 Суддя Митрохіна А.В.

Представники:Від заявника    не з'явилисяВід боржника   не з'явилися

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 28.08.2009 порушено провадження у справі № 49/369-б за заявою Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Баск-К» за особливостями, передбаченими статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та зобов'язано заявника надати суду: докази від державного органу реєстрації боржника про наявність в Єдиному державному реєстрі відомостей про відсутність юридичної особи-боржника за її місцезнаходженням, докази про внесення державним реєстратором запису до Єдиного державного реєстру про порушення провадження у справі про банкрутство відповідно до  частини 1 статті 39 Закону України "Про  державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", докази наявності або відсутності активів боржника, у разі наявності активів боржника надати суду кандидатуру арбітражного керуючого, угоду на оплату праці між кредитором та арбітражним керуючим відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника, або визнання його банкрутом" та надати відповідну ліцензію арбітражного керуючого, належним чином засвідчену копію довіреності представника заявника для залучення до матеріалів справи, оригінал для огляду у судовому засіданні, довідки обслуговуючих банківських установ заявника та боржника станом на дату розгляду справи,  про наявність основних розрахункових рахунків із зазначенням МФО банків, належним чином засвідчені копії установчих документів, свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію), довідки з органів статистики про внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців для залучення до матеріалів справи (оригінали для огляду у судовому засіданні), крім того зобов'язано заявника - Державну податкову інспекцію у Печерському районі м. Києва  у семиденний термін проінформувати Господарський суд міста Києва про підприємницьку діяльність боржника зокрема: про останню дату подання боржником документів бухгалтерської звітності та податкових декларацій,  про відомості щодо зміни адреси боржника, надати відомості про відкриття та закриття боржником рахунків у банківських установах, надати відомості щодо наявності/відсутності у боржника заборгованості по податкам, зборам та обов'язковим платежам, про наявність інформації щодо підтвердження знаходження керівних органів боржника за адресою реєстрації, а саме зазначити чи здійснювались посадовими особами податкового органу заходи щодо пошуку боржника та чи призвели ці заходи до відповідних результатів. В разі наявності зазначеної інформації надати суду підтверджуючі документи, зокрема акти складені співробітниками податкового органу, надати відомості (з доданням відповідних доказів) щодо повідомлення Державного реєстратора у встановленому законом порядку про відсутність керівних органів боржника за адресою реєстрації,  у разі припинення підприємницької діяльності, повідомити про це.

Представник заявника 09.09.2009 у судове засідання не з'явився, вимоги ухвали суду про порушення провадження у справі про банкрутство № 49/369-б від 28.08.2009  у повному обсязі не виконав.

Представник боржника у судове засідання не з'явився.  

Відповідно до частини 1 статті 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржник або визнання його банкрутом»провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно зі статтею 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Неподання заявником витребуваних судом документів, необхідних для розгляду справи, нез'явлення представника заявника на виклик в засідання суду перешкоджає розгляду справи по суті.

Крім того, відповідно до Закону України «Про виконавче провадження»зазначено про те, що безспірні вимоги кредиторів - вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Як вбачається із змісту заяви про порушення справи про банкрутство та додатків до неї, ініціюючий кредитор не обґрунтовував безспірність своїх вимог та не надав виконавчих документів чи розрахункових документів, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що вимоги Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва до  Товариства з обмеженою відповідальністю «Баск -К»не є безспірними.

Відповідно пункту 5 статті 81 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані господарським судом матеріали, необхідні для вирішення спору, або представник позивача не з'явився на виклик у засідання господарського суду і його нез'явлення перешкоджає вирішенню спору.

У зв'язку з відсутністю безспірності вимог до боржника, неявкою заявника у судове засідання,  невиконанням вимог ухвали суду про порушення провадження у справі про банкрутство № 49/369-б від 28.08.2009 та враховуючи вимоги частини 2 статті 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»щодо строків розгляду справ про банкрутство відсутнього боржника, суд вважає що заява Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва  підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись частиною 1 статті 5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», пунктом  5 статті 81, статтею 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва -

У Х В А Л И В :

          1.   Заяву Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Баск-К» (код 33939078) залишити без розгляду.

2. Дію мораторію на задоволення вимог кредиторів припинити.

3. Зобов'язати державного реєстратора Печерської районної у місті Києві державної адміністрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про залишення заяви Державної податкової інспекції у Печерському районі м. Києва про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Баск-К» (код 33939078) без розгляду.

 4. Копію ухвали направити: заявнику, боржнику; в прокуратуру м. Києва; прокуратуру за місцезнаходженням боржника; в Державну податкову адміністрацію у м. Києві (м. Київ, вул. Шолуденка,33/19), (Управління по забезпеченню оперативно-правового супроводження матеріалів ДПС в судових установах УПМ ДПА в м. Києві); установі банку боржника; Київському управлінню з питань банкрутства (м. Київ, вул. Любченка, 15); Державній податковій інспекції за місцем знаходження боржника; державній виконавчій службі за місцем знаходження боржника; державному реєстратору за місцем знаходження боржника для виконання.

        

 Звернути увагу заявника, що після усунення обставин, що зумовили залишення заяви без розгляду, заявник має право знову звернутися з нею до господарського суду в загальному порядку.

Суддя                                                                                                         А.В.Митрохіна

Дата ухвалення рішення09.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4866241
СудочинствоГосподарське
Суть                    визнання банкрутом                                                                                                  

Судовий реєстр по справі —49/369-б

Ухвала від 09.09.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні