Ухвала
від 14.07.2011 по справі 2014/2-805/11
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2014/2-805/11

УХВАЛА

14.07.2011 року м. Зміїв

Суддя Зміївського районного суду Харківської області Овдієнко В.В.

розглянувши адміністративний позов Фермерське господарство "Шебелинське" до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору купівлі-продажу та визнання права власності на нерухоме майно,

в с т а н о в и в:

11.07.2011 року Фермерське господарство "Шебелинське" звернулося до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору купівлі-продажу приміщення сварочної майстерні з вулканізаторною за адресою: Харківська область, Зміївський район, сел. Комсомольське, Балаклійське шосе, 18, який був укладений між ф/г "Шебелинське" код ЄДРПО 35994214 в особі в.о. директора ОСОБА_2 та громадянином ОСОБА_1; визнати за ф/г "Шебелинське" код ЄДРПО 35994214 право власності на вказане нерухоме майно.

Ознайомившись з позовною заявою, дійшов наступного:

У відповідністю з ч. ч. 2, 4, 5 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) імя (найменування) позивача і відповідача, а також імя представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання або місцезнаходження, поштовий індекс, номер засобів звязку, якщо такий відомий; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом.

До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору та оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

Позовна заява ф/г "Шебелинське" не відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України з наступних підстав: не надано документів про сплату судових витрат, а клопотання про звільнення від сплати судових витрат не підтверджено доказами, які дають підстави для звільненні від їх сплати; відсутні будь-які правовстановлюючі документи на спірне нерухоме майно; відсутнє підтвердження вартості спірного нерухомого майна, що виключає можливість визначити ціну позову, а відповідно і розмір судового збору; не зазначено, хто є власником чи користувачем земельної ділянки, на якій розташоване спірне нерухоме майно, ця особа не вказана як відповідач чи третя особа, хоча рішення у справі може впливати на її права чи обов"язки щодо однієї з сторін; відсутнє посилання на передбачені ст. 220 ЦК України обставини ухилення однієї з сторін від нотаріального посвідчення договору.

У відповідністю з ч. 1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 ЦПК України, або не сплачено судовий збір чи не оплачено витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

За таких обставин позовну заяву належить залишити без руху, надати позивачеві строк для усунення недоліків відповідно до цієї ухвали і розяснити, що інакше заява буде вважатися неподаною і йому повернута.

На підставі викладеного, керуючись ст. 121 ЦПК України,

у х в а л и в:

Позовну заяву Фермерського господарства "Шебелинське" до ОСОБА_1 про визнання дійсним договору купівлі-продажу та визнання права власності на нерухоме майно - залишити без руху, запропонувати позивачеві в п'ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали привести заяву у відповідність із законом і роз'яснити, що в іншому випадку заява буде вважатися неподаною і йому повернута.

Суддя:

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення14.07.2011
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48663024
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2014/2-805/11

Ухвала від 05.09.2011

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 05.08.2011

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 14.07.2011

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 17.11.2011

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 20.12.2011

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 25.07.2012

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

Ухвала від 18.09.2012

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Овдієнко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні