Ухвала
від 05.02.2015 по справі 668/1343/15-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа №668/1343/15-к

05.02.2015 Слідчий суддя Суворовського районного суду м.Херсона ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого відділу СУ УМВС України в Херсонській області ОСОБА_3 у матеріалах кримінального провадження №12015230000000039 про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим управлінням УМВС України в Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120152300000000039, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 240 КК України.

Протягом 2013-2014 років службові особи ДП «ДГ Новокаховське КДСГДС НААНУ» (код ЄДРПОУ 05392648) порушивши вимоги статей 16, 21, 23 Кодексу України «Про надра» в частині обов`язкового отримання спеціальних дозволів на користування надрами для видобування прісних вод, незаконно самовільно вилучили з родовищ артезіанської свердловини 35,4 тисячі кубічних метрів підземної прісної води, яка згідно з Переліком корисних копалин, відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення та в подальшому використали на полив зернових культур і централізоване водопостачання населенню.

Проведеною Державною екологічною інспекцією у Херсонській області перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі охорони атмосферного повітря, водних і земельних ресурсів ДП «ДГ Новокаховське КДСГДС НААНУ» встановлено відсутність у підприємства спеціального дозволу на користування надрами (підземними водами), що є грубим порушенням вимог Кодексу України «Про надра», про що складено акт №04-11/289.

Незважаючи на це, відповідно до довідки Каховського міжрайонного управління водного господарства Херсонського обласного управління водних ресурсів Державного агентства водних ресурсів України ДП «ДГ Новокаховське КДСГДС НААНУ» в період 2013-2014 років добуто 35,4 тисячі кубічних метрів підземних вод, які в подальшому використано на полив зернових культур, а також реалізовано місцевому населенню через централізоване водопостачання.

З метою виявлення та вилучення бухгалтерських і установчих документів, які мають доказове значення в ході досудового розслідування, а також для встановлення місцезнаходження та огляду артезіанської свердловини, з якої проводиться незаконне добування корисних копалин, виникла необхідність у проведенні обшуку приміщення та прилеглої території ДП «ДГ Новокаховське КДСГДС НААНУ», розташованого за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, сел. Плодове, вул. Садова, 1.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку приміщення та прилеглої території ДП «ДГ Новокаховське КДСГДС НААНУ», розташованого за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, сел. Плодове, вул. Садова, 1 з метою виявлення та вилучення комп`ютерної техніки, установчих і бухгалтерських документів підприємства, зокрема: статуту, наказів про призначення на посаду керівників підприємства, функціональних обов`язків службових осіб, договорів, актів приймання-передачі, актів виконаних робіт щодо видобутку, використання та реалізації води, бухгалтерської звітності, банківських виписок, рукописних записів, тощо, а також встановлення місцезнаходження артезіанських свердловин, з яких проводиться незаконне добування корисних копалин.

Вивчивши матеріали кримінального провадження №12015230000000039, судом встановлено, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки матеріали розслідування містять достатні данні про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному проваджені та необхідно отримати дозвіл на проведення обшуку, керуючись ст.ст. 131, 132, 234-236 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл слідчому СУ УМВС України в Херсонській області ОСОБА_3 на проведення обшуку приміщень та прилеглої території ДП «ДГ Новокаховське КДСГДС НААНУ» розташованого за адресою: Херсонська область, м. Нова Каховка, сел. Плодове, вул. Садова, 1, з метою виявлення та вилучення комп`ютерної техніки, установчих і бухгалтерських документів підприємства, зокрема: статуту, наказів про призначення на посаду керівників підприємства, функціональних обов`язків службових осіб, договорів, актів приймання-передачі, актів виконаних робіт щодо видобутку, використання та реалізації води, бухгалтерської звітності, банківських виписок, рукописних записів, тощо, а також встановлення місцезнаходження артезіанських свердловин, з яких проводиться незаконне добування корисних копалин.

Строк дії ухвали 1 місяць з моменту винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

СудСуворовський районний суд м.Херсона
Дата ухвалення рішення05.02.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48682981
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —668/1343/15-к

Ухвала від 05.02.2015

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Рябцева М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні