Рішення
від 18.09.2009 по справі 10/155-пд-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/155-ПД-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

18.09.2009

                                                               Справа №  10/155-ПД-09

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Александрової Л.І. при секретарі Валігурському Г.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу            за позовом Закритого акціонерного товариства "Консалтинговий центр"

до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Херсонській області  

про зобов'язання укласти договір оренди

за участю представників

позивача: Душинова І.О. - представник;

відповідача: Хромченко О.С. - юрисконсульт;

в с т а н о в и в:

В судовому засіданні оголошено вступну та резолютивну частини рішення після закінчення розгляду справи.

Позивач звернувся з позовом про спонукання відповідача до укладання договору оренди державного майна - вбудованого нежилого приміщення (кімнати №30 та № 31) загальною площею 23,4м2 першого поверху триповерхової адміністративної будівлі, яка знаходиться на балансі Херсонської митниці і розташована за адресою: м. Херсон, віл.Гоголя,13.

При цьому позивач посилається на те, що користується даним приміщенням з 20.09.2006 р., а  відповідно до ст. 777 ЦК України добросовісний орендар має переважне право на укладення договору на новий  строк.

Відповідач проти позову заперечує, посилаючись на відсутність згоди балансоутримувача на передачу позивачу в оренду вищезазначеного майна у зв'язку з невирішеності питання оренди державного майна, у тому числі і майна митних органів.

Розглядом матеріалів справи встановлено:

20 вересня 2006 року між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Херсонській області (Орендодавець) та Закритим акціонерним товариством "Консалтинговий центр" м. Київ (Орендар) було укладенно Договір оренди державного майна № 452-26065.

Предметом даного Договору є передача в строкове платне користування державного майна - вбудованого нежитлового приміщення (кімнати № 30 та 31) першого поверху триповерхової адмінбудівлі загальною площею 23,4 кв. м., яка знаходиться на балансі Херсонської митниці і розташована за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, № 13. Також, зазначеним Договором передбачена можливість пролонгації строку оренди на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені цим Договором при наявності на це дозволу балансоутримувача та органу управління, з оформленням цих дій додатковим Договором.

16 серпня 2008 року між Регіональним відділення Фонду державного майна України по Херсонській області (Орендодавець) та Закритим акціонерним товариством "Консалтинговий центр" м. Київ (Орендар) було укладено додатковий Договір № 2 про внесення змін до договору оренди державного майна від 20.09.2006р. № 452-26-065.

Пунктом 10.1. додаткового Договору встановлено строк оренди в одинадцять

місяців з 20.07.2008р. до 20.06.2009р., а п. 10.4. додаткового Договору передбачено

можливість пролонгації строку оренди на той самий строк і на тих самих умовах, які

були передбачені цим Договором.          

Листом від 14.04.2009 року вих. № 07 та листом від 21.04.2009р. вих. № 17 ЗАТ "Консалтинговий центр" запропонувало регіональному відділенню ФДМУ по Херсонській області та  Херсонській митниці укласти Договір оренди державного майна (вбудованого нежитлового приміщення (кімнати № 30 та 31) першого поверху триповерхової адмінбудівлі загальною площею 23,4 кв. м., яка знаходиться на балансі Херсонської митниці і розташована за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, № 13) на новий термін в два роки одинадцять місяців.

Також, з вищезазначеними листами було надіслано необхідні для укладання Договору документи: план-схему об'єкта оренди, довідку про нарахування та сплату земельного податку, довідку про загальну та корисну площу об'єкта оренди, інформацію про відсутність (наявність) на підприємстві боргу перед бюджетом або податкової застави об'єкта оренди, проект нового Договору та ін.

Крім того, проведено незалежну оцінку зазначеного державного майна (вбудованого нежитлового приміщення (кімнати № 30 та 31) першого поверху триповерхової адмінбудівлі загальною площею 23,4 кв. м., яка знаходиться на балансі Херсонської митниці і розташована за адресою: м. Херсон, вул. Гоголя, № 13) про що 29.05.2009р. складено Звіт.

Листом від 13.07.2009 року регіональне відділення ФДМУ по Херсонській області повідомило  ЗАТ  "Консалтинговий  центр" про  відсутність  можливості продовжити роботу по укладанню зазначеного Договору оренди в зв'язку з тим, що Митна служба не  погодила передачу  в  оренду зазначеного  державного  майна та повернула документи.

Проте листом від 19.06.2009 року № 11/8-10.30/5878 Державна митна служба України не відмовляла ЗАТ "Консалтинговий центр" в оренді вищезазначеного приміщення, а лише повідомило відповідача про те, що на даний час залишається невирішеним питання оренди державного майна, у тому числі майна митних органів та те, що Держмитслужба України вишукує альтернативні шляхи вирішення питання оренди майна митних органів.

Крім того, наказом Державної митної служби України № 573 від 10.07.2006р. затверджено Програму соціального розвитку митної служби України на 2006 - 2010 роки, а п. 10.2. цієї програми вирішено продовжити співпрацю з ЗАТ "Консалтинговий центр", використовувати частину його доходів як одне з можливих джерел реалізації цієї програми, та визначено постійний термін виконання цієї програми.

Згідно з вимогами ст. 179 Господарського кодексу України "Укладання господарського договору є обов'язковим для сторін, якщо він заснований на державному замовленні, виконання якого є обов'язковим для суб'єкта господарювання у ; випадках, передбачених законом, або існує пряма вказівка закону щодо обов'язковості укладення договору для певної категорії суб'єктів господарювання чи органів державної влади або органів місцевого самоврядування".

Також, в ст. 777 Цивільного кодексу України, передбачено переважне право добросовісного орендаря (в даному випадку позивача по справі) на укладення договору оренди на новий строк.

Таким чином, наказом Митної служби України № 537, для забезпечення співпраці з ЗАТ "Консалтинговий центр" та фінансування Програми соціального розвитку Державної митної служби України, визначено обов'язковість укладання договорів зокрема оренди державного майна, яке знаходиться на балансі митної служби України з ЗАТ "Консалтинговий центр".

За таких обставин позов підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

в и р і ш и в:

1. Вважати укладеним між регіональним відділенням Фонду держмайна України по Херсонській області та ЗАТ "Консалтинговий центр" договір оренди державного майна - вбудованого нежилого приміщення (кімната №30 та №31) загальною площею 23,4 м2 першого поверху триповерхової адміністративної будівлі, яка знаходиться за адресою: м.Херсон, вул. Гоголя, буд.13,наступного змісту:

ДОГОВІР    ОРЕНДИ

ДЕРЖАВНОГО    М А Й Н А №          

м. Херсон          22      06      2009 р.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Херсонськії області

(далі “Орендодавець”), в особі начальника регіонального відділення Броніна Олександра

Рудольфовича, що діє на підставі Положення про регіональне відділення ФДМУ, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 15.06.1994 № 412 та наказу ФДМУ від 03.04.2007 № 60-р. з одного боку, та Закрите акціонерне товариство „Консалтинговий центр " (у подальшому "Орендар") в особі генерального директора 5АТ „Консалтинговий центр " Колодяжного Михайла Леонідовича, який діє на підставі Статуту, зареєстрованого Жовтневою районною у м. Києві державною адміністрацією 16.10.2000 за № 08724 та наказу ЗАТ „Консалтинговий центр " від 14.12.05 № 525/1, з іншої сторони, уклали цей договір про наведене нижче.

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1.          Орендодавець передає, а Орендар приймає в строкове платне користування державне

майно - вбудованих нежитлових приміщень загальною площею 23,4 кв. іуі., що знаходяться

на першому поверсі триповерхової адміністративної будівлі Херсонської митниці, яка

перебуває на балансі Державної митної служби України і розташована за адресою: м.

Херсон, вул. Гоголя, 13.

Вартість державного майна визначена суб'єктом оціночної діяльності ТОВ "Аргумент - Юг" станом на 26.05.09 і 101663,0 (сто одна тисяча шістсот шістдесят гри) гривні без урахування ПДВ.

1.2.          Мета оренди: розміщення офісу.

1.3.          Стан Майна на момент укладення договору визначається в акті приймання-

передавання.

2. УМОВИ ПЕРЕДАЧІ ОРЕНДОВАНОГО МАЙНА ОРЕНДАРЮ

2.1.          Орендар вступає в строкове платне користування Майном у термін, указаний в договорі, але не раніше дати підписання Сторонами цього Договору та акта приймання-передавання Майна.

2.2.          Передача майна в оренду не тягне за собою виникнення у Орендаря права власності на це майно. Власником майна залишається Держава, а Орендар користується ним протягом строку оренди.

2.3.          Передача майна в оренду здійснюється за вартістю, визначеною у звіті про незалежну оцінку, згідно з Методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, та за актом приймання-передавання. складеному на момент підписання Договору.

2.4.          Обов'язок щодо складання акта приймання-передавання покладається на

Орендодавця.

2.5.          Забороняється передача в суборенду та приватизація орендованого майна.

3. ОРЕНДНА ПЛАТА

3.1. Орендна плата визначається на підставі Методики розрахунку орендної плати, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 04.10.1995 № 786 зі змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 27.12.06 № 1846 (далі - Методика розрахунку) і становить за базовий місяць розрахунку травень 2009 року - 1270 (одна тисяча двісті сімдесят) гривень 80 коп., без ПДВ.

Орендна плата за перший місяць оренди визначається шляхом коригування орендної плати за базовий місяць на індекси інфляції в період від базового місяця до першого місяця

оренди та за перший місяць, індекси інфляції в період від базового місяця до першого місяця оренди та за перший місяць.

3.2.          Нарахування ПДВ на суму орендної плати здійснюється у порядку, визначеному чинним законодавством.

3.3.          Орендна плата за кожний наступний місяць визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць.

3.4.          Розмір орендної плати переглядається на вимогу однієї із Сторін у разі зміни Методики її розрахунку, істотної зміни стану об'єкта оренди з незалежних від Сторін причин та в інших випадках, передбачених чинним законодавством.

3.5.          Орендна плата перераховується Орендарем до державного бюджету на відповідний рахунок управління державною казначейства та Балансоутримувачу па відповідний рахунок  співвідношенні 50% до 50% щомісячно не пізніше 15 числа місяця, наступаючого за звітним місяцем з урахуванням щомісячного індексу інфляції, відповідно до пропорцій розподіл, установлених законодавством і чинних на кінець періоду, за який здійснюється платіж.

3.6.          Орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі стягується до державного бюджету та Балансоутримувачу у визначеному п. 3.5. співвідношенні відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення, включаючи день оплати.

3.7.          У разі якщо на дату сплати орендної плати заборгованість за нею становить загалом не менше ніж три місяці. Орендар також сплачує штраф у розмірі 10 % від суми заборгованості.

3.8.          Зайва сума орендної плати, що надійшла до державною бюджету та

Балансоутримувачу, підлягає заліку в рахунок подальших платежів.

3.9.          Сплата орендної плати забезпечується у вигляді завдатку в розмірі орендної плати за

три місяця оренди. Для розрахунку суми цього завдатку використовується розмір орендної плати

за базовий місяць оренди. Завдаток у розмірі 3812,40 (три тисячі вісімсот дванадцять) гривень

40 коп. без урахування ПДВ сплачується на відповідні рахунки відділення Державного

казначейства та Балансоутримувача у співвідношенні 50% до 50% протягом місяця з моменту

укладення додаткового договору оренди. Внесений завдаток підлягає зарахуванню в рахунок

платежу за останні три місяця оренди.

3.10.          У разі дострокового припинення (розірвання) Договору оренди Орендар сплачує

орендну плату до дня повернення Майна за актом приймання-передавання включно. Закінчення

строку дії Договору оренди не звільняє Орендаря від обов'язку сплатити заборгованість за

орендною платою, якщо така виникла, у повному обсязі, ураховуючи санкції, до державного

бюджету та Балансоутримувачу.

4. ВИКОРИСТАННЯ АМОРТИЗАЦІЙНИХ ВІДРАХУВАНЬ І ВІДНОВЛЕННЯ ОРЕНДОВАНОГО МАЙНА

4.1.          Амортизаційні відрахування на орендоване майно нараховуються та використовуються відповідно до вимог чинного законодавства України.

4.2.          Відновлення орендованого Майна здійснюється орендарем відповідно до пунктів 5.4. 5.6. 6.2 цього Договору.

4.3.          Для отримання згоди Орендодавця на здійснення поліпшень Орендар подає заяву і

матеріали згідно з чинним Порядком надання орендарю згоди орендодавця державною майна на

здійснення невід'ємних поліпшень орендованого державного Майна.

                                      

                                            5. ОБОВ'ЯЗКИ ОРЕНДАРЯ

Орендар зобов'язується:

5.1.          Використовувати орендоване майно відповідно до його призначення та умов цього Договору.

5.2.          Протягом місяця після підписання Договору внести завдаток, передбачений цим Договором. Завдаток стягується до державного бюджету і Балансоутримувачу у співвідношенні, визначеному у пункті 3.5 цього Договору. Після закінчення основного строку Договору оренди здійснюється   перерахування   орендної'   плати   за   три   останні   місяці   оренди   з   урахуванням внесеного Орендарем завдатку. У разі порушення Орендарем зобов'язання зі сплати орендної плати він має відшкодувати державному бюджету і Балансоутримувачу збитки в сумі, на яку вони перевищують розмір завдатку. Якщо в разі дострокового припинення Договору за згодою Сторін сума сплачених орендних платежів і завдатку перевищить передбачені Договором платежі за період фактичної оренди, то це перевищення розглядається як зайва сума орендної плати (див. п. 3.8 цього Договору).

5.3.          Своєчасно й у повному обсязі сплачувати орендну плату.

5.4.          Забезпечувати збереження орендованого Майна, запобігати його пошкодженню і псуванню, тримати Майно в порядку, передбаченому санітарними нормами та правилами пожежної безпеки, підтримувати орендоване Майно в належному стані, не гіршому, ніж на момент передачі його в оренду, з врахуванням нормального фізичного зносу, здійснювати заходи проти пожежної безпеки.

5.5.          Забезпечити Орендодавцю і Балансоутримувачу доступ на об'єкт оренди з метою перевірки його стану і відповідності напряму використання за цільовим призначенням, визначеному цим Договором.

5.6.          У разі виникнення загрози або настання надзвичайних ситуацій, пов'язаних з природною стихією: ураган, землетрус, великий снігопад, ожеледиця тощо, надавати своїх працівників для їх попередження та ліквідації наслідків.

5.7.          Своєчасно здійснювати за власний рахунок капітальний, поточний та інші види ремонтів орендованого Майна. Ця умова Договору не розглядається як дозвіл на здійснення поліпшень орендованого Майна і не тягне за собою зобов'язання Орендодавця щодо компенсації вартості поліпшень.

У разі, якщо Орендар подає заяву на погодження Орендодавцем здійснення невід'ємних поліпшень орендованого Майна, він зобов'язаний надати експертний висновок на проектно-кошторисну документацію на здійснення невід'ємних поліпшень.

5.8.          Протягом місяця після укладення цього Договору застрахувати орендоване Майно не

менше, ніж на його вартість за звітом про оцінку на користь Орендаря,

який несе ризик випадкової загибелі чи пошкодження об'єкта оренди, у порядку, визначеному

законодавством, і надати Орендодавцю копії страхового полісу і платіжного доручення.

Постійно поновлювати договір страхування таким чином, щоб увесь сірок оренди Майно було застрахованим.

У разі виникнення страхового випадку повідомити Орендодавця та надати документи, які підтверджують спрямування страхових виплат (страхового відшкодування), отриманих за договором страхування на ремонт (відновлення) застрахованого орендованого майна.

5.9.          Щомісяця до 15 числа надавати Орендодавцеві інформацію про перерахування

орендної плати за попередній місяць. На вимогу Орендодавця проводити звіряння

взаєморозрахунків по орендних платежах і оформляти відповідні акти звіряння.

5.10.          У разі припинення або розірвання Договору повернути Орендодавцеві та

Балансоутримувачу орендоване Майно в належному стані, не гіршому, ніж на момент передачі

його в оренду, з урахуванням нормального фізичного зносу, та відшкодувати Орендодавцеві

збитки в разі погіршення стану або втрати (повної або часткової) орендованого Майна з вини

Орендаря.

5.11.          Здійснювати витрати, пов'язані з утриманням орендованого Майна. Протягом 15 робочих днів після підписання цього Договору укласти з Балансоутримувачем орендованого Майна договір про відшкодування витрат Балансоутримувача на утримання орендованого Майна та надання комунальних послуг Орендарю.

5.12.          Нести відповідальність за дотримання правил експлуатації інженерних мереж, пожежної та техногенної безпеки і санітарії в приміщеннях згідно із законодавством.

5.13.          У разі зміни рахунку, назви підприємства, телефону, юридичної адреси повідомляти про це Орендодавця у тижневий строк.

5.14.          У разі реорганізації протягом місяця надати Орендодавцю інформацію та документи, що підтверджують правонаступництво, з метою внесення змін до договору оренди.

5.15.          Надати Балансоутримувачу копію Договору оренди.

6. ПРАВА ОРЕНДАРЯ

Орендар має право:

6.1.          Використовувати орендоване майно відповідно до його призначення та умов цього договору.

6.2.          За згодою Орендодавця, Балансоутримувача та органу управління проводити заміну, реконструкцію, розширення, технічне переозброєння орендованою майна, що зумовлює підвищення його вартості.

6.3.          Самостійно розподіляти доходи, отримані в результаті використання орендованого Майна, створювати спеціальні фонди (розвитку виробництва, соціально-культурних заходів тощо).

7. ОБОВ'ЯЗКИ ОРЕНДОДАВЦЯ

Орендодавець зобов'язується:

7.1.          За участю Балансоутримувача передати Орендарю в оренду Майно згідно з ним Договором за актом приймання-передавання майна, який підписується одночасно з цим Договором.

7.2.          Не вчиняти дії, які б перешкоджали Орендарю користуватися орендованим Майном на умовах цього Договору.

7.3.          У разі здійснення Орендарем невід'ємних поліпшень орендованого Майна

Орендодавець зобов'язанний здійснювати контроль за здійсненням таких поліпшень.

8. ПРАВА ОРЕНДОДАВЦЯ

Орендодавець має право:

8.1.    Контролювати    наявність,   стан,   напрями   та   ефективність   використання   майна переданого в оренду за цим Договором.

8.2.          Виступати з ініціативою щодо внесення змін до цього Договору або його розірвання в

разі погіршення стану орендованого Майна внаслідок невиконання або неналежного виконання

умов цього Договору.

8.3.          Не менше одного разу на рік здійснювати контроль за станом Майна шляхом

візуального обстеження зі складанням акта обстеження.

8.4.          Відмовитись від цього договору у разі, якщо заборгованість Орендаря з орендної плати становить загалом не менше ніж три місяці.

9. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ І ВИРІШЕННЯ СПОРІВ  ЗА ДОГОВОРОМ

9.1.          За невиконання або неналежне виконання зобов'язань згідно з цим Договором

сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України.

9.2.          Орендодавець не відповідає за зобов'язаннями Орендаря. Орендар не відповідає за зобов'язаннями Орендодавця, якщо інше не передбачено цим Договором. Орендар відповідає за своїми зобов'язаннями і за зобов'язаннями, за якими він є правонаступником, виключно власним майном. Стягнення за цими зобов'язаннями не може бути звернене на орендоване державне Майно.

9.3.          Спори, які виникають за цим Договором або в зв'язку з ним, не вирішені шляхом переговорів, вирішуються в судовому порядку.

9.4.          У разі порушення вимог, встановлених п.5.8, Орендар сплачує до Державної о бюджету штраф у розмірі 0,4 % вартості об'єкта оренди.

10. СТРОК ЧИННОСТІ, УМОВИ ЗМІНИ

ТА ПРИПИНЕННЯ ДОГОВОРУ

л

10.1.          Цей Договір укладено строком на два роки і одинадцять місяців і діє з 22.06.2009р. до 22.05.2012 включно.

10.2.          Умови цього Договору зберігають силу протягом усього строку дії цього Договору,

у тому числі у випадках, коли після його укладення законодавством установлено правила, що

погіршують становище Орендаря, а в частині зобов'язань Орендаря щодо орендної плати - до виконання зобов'язань.

10.3.          Зміни до умов цього Договору або його розірвання допускаються за взаємної згоди Сторін. Зміни, що пропонуються внести, розглядаються протягом одного місяця з дати їх подання до розгляду іншою Стороною.

10.4.          У разі відсутності заяви однієї із Сторін про припинення цього Договору або зміну його умов після закінчення строку його чинності протягом одного місяця Договір вважається продовженим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені цим Договором при наявності на це письмового дозволу Балансоутримувача та органу управління. Зазначені дії оформляються додатковим договором, який є невід'ємною частиною Договору. Протягом місяця після підписання цього додаткового договору орендар зобов'язаний внести завдаток передбачений п. 3.9 цього Договору.

10.5.          Реорганізація Орендодавця або перехід права власності на орендоване Майно третім особам не є підставою для зміни або припинення чинності цього Договору і він зберігає свою чинність для нового власника орендованого Майна (його правонаступників).

10.6.          Чинність цього Договору припиняється внаслідок:

•          закінчення строку, на який його було укладено;

•          загибелі орендованого Майна;

•          ліквідації Орендаря;

•          банкрутства Орендаря:

•          достроково за взаємною згодою Сторін або за рішенням суду;

•          відмови Орендодавця від договору відповідно до п. 8.4 цього договору.

10.7.          Договір може бути розірвано на вимогу Орендодавця:

•          в разі порушення умов цього договору Орендарем:

•          при використанні Орендарем приміщень не за призначенням;

•          в  разі   порушення  Орендарем  умов  страхування,  обумовлених  у  п. 5.8.  цього договору;

•          в випадку не здійснення оплати за оренду на протязі трьох місяців та в інших

випадках, передбачених чинним законодавством України.

10.8.          У разі припинення або розірвання Договору поліпшення орендованого Майна, здійснені Орендарем за рахунок власних коштів з письмового дозволу Орендодавця, за письмовою згодою Балансоутримувача. які можна відокремити від орендованого Майна не завдаючи йому шкоди, є власністю Орендаря, а невід'ємні поліпшення - власністю Орендодавця.

10.9.          Вартість невід'ємних поліпшень орендованого Майна, здійснених Орендарем за згодою Орендодавця, не підлягає компенсації.

10.10.          У разі припинення або розірвання цього Договору Майно протягом трьох робочих

днів повергається Орендарем Орендодавцю.

У разі, якщо Орендар загримав повернення Майна, він несе ризик його випадкового знищення або випадкового пошкодження.

10.1 1. Майно вважається поверненим Орендодавцю з моменту підписання Орендодавцем, Балансоутримувачем та Орендарем акта приймання-передавання. Обов'язок щодо складання акта приймання-передавання про повернення Майна покладається на Орендаря.

10.12.          Якщо Орендар не виконує обов'язку щодо повернення Майна. Орендодавець має

право вимагати від Орендаря сплати неустойки у розмірі подвійної орендної плати за

користування Майном за час прострочення. Нарахування Орендарю неустойки здійснюється

Орендодавцем за весь період невиконання зобов'язань Орендаря щодо повернення майна за

актом приймання-передавання.

10.13.          Взаємовідносини Сторін, не врегульовані цим додатковим Договором,

регулюються чинним законодавством України.

10.14.          Додатковий Договір складено в 2 примірниках, що мають однакову юридичну силу

і надаються:

•          Орендодавцю;

•          Орендарю.

11. ПЛАТІЖНІ ТА ПОШТОВІ РЕКВІЗИТИ СТОРІН:

Орендодавець - Регіональне відділення Фонду державного майна України по Херсонській області: 73000. України, м. Херсон, бульвар Мирний. 3; код за ЄДРПОУ 21295778; р/р 37183003000014 в ГУДКУ у Херсонській області. МФО 852010.

Орендар - ЗАТ "Консалтинговий центр": Україна. 03151. м. Київ. Повітрофлоцький проспект, 58; свідоцтво про державну реєстрацію видане Солом'янською районною у місті Києві державною адміністрацією 16.10.2000 № 10731200000001604. ЄДРПОУ 311 15600. р/р 260094328 у ВАГ "Райффайзен Банк Аваль" у м. Києві. МФО 300335.

Платник - ХФ ЗАТ "Консалтинговий центр": Україна. 73000. м. Херсон, вул Гоголя. 13. СДРГІОУ 26186522. р/р 260094227 в ХОД ВАТ "Райффайзен Банк Аваль". МФО 352093.

ОРЕНДОДАВЕЦЬ                                          ОРЕНДАР


                  

            / Бронін О.Р./          /Колодяжний М.Л./

        М..П.                                                              М..П.

          2. Стягнути з Регіонального відділення фонду державного майна України по Херсонській області (м. Херсон, бульвар Мирний, №3, код ЄДРПОУ - 21295778,р/рахунок - 37183003000014 в ГУДКУ у Херсонській області, МФО - 852010) на користь ЗАТ "Консалтинговий центр" (м. Київ, Солом'янський район, пров. Політехнічний, №4, корп. А, к.№9, код ЄДРПОУ- 31115600, р/рахунок - 2600094328 у ВАТ "Райфайзен банк Аваль" у м.Києві,МФО-852010) 85 грн. 00 коп. держимита та  236 грн. 00 коп. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

  

         Суддя                                                                                      Л.І. Александрова

           Дата підписання рішення

           відповідно до вимог ст. 84 ГПК України                 

28.09.2009р.     

Дата ухвалення рішення18.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4868496
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов'язання укласти договір оренди

Судовий реєстр по справі —10/155-пд-09

Рішення від 18.09.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Александрова Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні