Ухвала
від 14.10.2014 по справі 727/8826/14-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/8826/14-к

Провадження №1-кс/727/2740/14

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 жовтня 2014 року Шевченківський районний суд м. Чернівці

в складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

сторони кримінального провадження:

слідчий - ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання заступника начальника відділу СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування внесених до ЄРДР №№ 42014000000000937 від 18.09.2014р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 4 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся заступник начальника відділу СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 з клопотанням про проведення обшуку у нежитловому приміщенні МП «Чернівецький завод медичних виробів» за адресою м.Чернівці, вул. Лугова 2А.

В клопотанні посилається на те, що у провадженні СУ УМВС України в Чернівецькій області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного Генеральною прокуратурою України до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014000000000937 від 18 вересня 2014 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України, по заяві гр-н ОСОБА_4 та ОСОБА_5 про вчинення щодо них шахрайських дій.

В ході проведення досудового розслідування кримінального провадження встановлено: Учасники малого підприємства «Чернівецький завод медичних виробів» (ідентифікаційний код 14257180), яке фактично розташоване за адресою: м. Чернівці, вул. Лугова 2а, після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 одного із учасників підприємства - ОСОБА_6 , якій належала частка у його статутному фонді в розмірі 21%, діючи протиправно, шляхом обману та зловживання довірою спадкоємців померлої її дочок ОСОБА_5 та ОСОБА_4 , які згідно норм законодавства України мають беззаперечне право на отримання зазначеної частки у статутному капіталі підприємства в рівних частинах, фактично заволоділи цією часткою у статутному фонді та відповідними прибутками від господарської діяльності підприємства, спричинивши матеріальну шкоду ОСОБА_5 та ОСОБА_4 у розмірі понад 1 мільйон гривень.

В ході розслідування кримінального провадження з метою встановлення обставин злочину, та підстав для перереєстрації частки померлої ОСОБА_6 у статутному фонді МП «Чернівецький Завод Медичних Виробів» виникла необхідність у проведенні обшуку з метою вилучення установчих документів, балансів, звітів про фінансову діяльність та документів, що стали підставою для зміни права власності на частки у статутному фонді МП «Чернівецький Завод Медичних Виробів» (ідентифікаційний код 1542578180 юридична адреса с.Хряцька Герцаївського району Чернівецької області), які зберігаються на території вказаного підприємства за місцем його фактичного розташування в АДРЕСА_1 .

Згідно інформаційної довідки державної реєстраційної служби встановлено, що у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за МП «Чернівецький завод медичних виробів» зареєстровано комплекс будівель та споруд за адресою АДРЕСА_1 .

Вказує, з метою відшукання оригіналів установчих документів, балансів, звітів про фінансову діяльність та документів, що стали підставою для зміни права власності на частки у статутному фонді МП «Чернівецький Завод Медичних Виробів» в паперовому вигляді та на електронних носіях, за наявності достатніх підстав вважати, що дані документи зберігаються у нежитловому приміщенні належному малому підприємству «Чернівецький завод медичних виробів» за адресою АДРЕСА_1 , слід провести обшук, а тому просить суд клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилався на обставини викладенні в ньому, просив клопотання задовольнити.

Ознайомившись з клопотанням та доказами, якими воно обґрунтовується, заслухавши думку слідчого та прокурора, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Встановлено, що 18.09.2014 року внесено відомості до ЄРДР №12014260000000590 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.190 ч. 4 КК України, згідно яких ОСОБА_7 готується до вчинення злочину, а саме до збуту наркотичних засобів та психотропних речовин.

Згідно ст. 234 ч. 1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи встановлені обставини, зокрема те, що слідчим в клопотанні наведено наявність достатніх підстав вважати, що за у нежитловому приміщенні МП «Чернівецький завод медичних виробів», можуть зберігатись оригінали установчих документів, балансів, звітів про фінансову діяльність та документів, що стали підставою для змін права власності на частки у статутному фонді МП «Чернівецький Завод Медичних Виробів» за період з 2008 року до 2014 року, які мають значення по даному кримінальному провадженню, вважаю, що клопотання є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 223, 234, 309 КПК України, слідчий суддя, -

Ухвалив:

Клопотання задовольнити.

Надати заступнику начальника відділу СУ УМВС України в Чернівецькій області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку у нежитловому приміщенні МП «Чернівецький завод медичних виробів» за адресою м.Чернівці, вул. Лугова 2А, з метою відшукання та вилучення оригіналів установчих документів, балансів, звітів про фінансову діяльність та документів, що стали підставою для змін права власності на частки у статутному фонді МП «Чернівецький Завод Медичних Виробів» за період з 2008 року до 2014 року, в паперовому вигляді та на електронних носіях.

Строк дії цієї ухвали 15 діб з дня її постановлення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1 .

Копію цієї ухвали мені вручено



2014 року

о


год. Одночасно роз`яснено порядок її оскарження.


(підпис)

Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу48711451
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —727/8826/14-к

Ухвала від 14.10.2014

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні