Ухвала
від 11.01.2013 по справі 161/576/13- к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/576/13- к

Провадження № 1-кс/308/371/13

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Луцьк 11 січня 2013 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Борнос А.В., за участю прокурора прокуратури Волинської області ОСОБА_1, розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Заступник начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів з подальшим їх вилученням у ПП "Промтехвод-Ч", зокрема, оригіналів всіх первинних фінансово-господарських документів (договори, угоди, контракти, додатки та специфікації до них, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі, платіжні та інші документи), а також бухгалтерських документів, що стосуються взаємовідносин з ТзОВ „Медео-ЗахідВ» (код ЄДРПОУ 35594018) за період з 01.01.2008 року по 01.07.2012 року, які перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч" (код ЄДРПОУ 35263361, Львівська обл., Кам'янка-Бузький р-н, с. Долини, вул. С. Бандери, 2 Б).

Оскільки вищевказані документи, на думку слідчого, мають важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №12012020020000017 від 21.11.2012 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 КК України, з метою встановлення осіб, причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, проведення економічної та почеркознавчої експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ до вказаних документів, з можливістю їх вилучення.

Згідно ч.4 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті.

Відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась до суду з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Оскільки слідчим (стороною кримінального провадження) в судовому засіданні доведено наявність підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, що знаходяться у володінні ПП "Промтехвод-Ч", тому розгляд даного клопотання здійснюється без виклику особи, у володінні якої знаходяться вказані документи.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх.

Статтею 163 ч.5 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, тому слідчому слід надати (забезпечити) тимчасовий доступ до вищевказаних документів з подальшим їх вилученням, що перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч" (код ЄДРПОУ 35263361, Львівська обл., Кам'янка-Бузький р-н, с. Долини, вул. С. Бандери, 2 Б).

На підставі викладеного, керуючись ст. 159-166 КПК України -

У Х В А Л И В :

Надати (забезпечити) заступнику начальника відділу СУ УМВС України у Волинській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ до документів з подальшим їх вилученням у ПП "Промтехвод-Ч", зокрема, оригіналів всіх первинних фінансово-господарських документів (договори, угоди, контракти, додатки та специфікації до них, рахунки-фактури, накладні, податкові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-передачі, платіжні та інші документи), а також бухгалтерських документів, що стосуються взаємовідносин з ТзОВ „Медео-ЗахідВ» (код ЄДРПОУ 35594018) за період з 01.01.2008 року по 01.07.2012 року, які перебувають у володінні ПП "Промтехвод-Ч" (код ЄДРПОУ 35263361, Львівська обл., Кам'янка-Бузький р-н, с. Долини, вул. С. Бандери, 2 Б).

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, згідно ст.166 КПК України, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду А.В. Борнос

Дата ухвалення рішення11.01.2013
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48712433
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —161/576/13- к

Ухвала від 11.01.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Борнос А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні