Ухвала
від 15.09.2009 по справі 30/180-09-4682
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

30/180-09-4682

             

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


 

УХВАЛА

"15" вересня 2009 р. Справа  № 30/180-09-4682

За позовом: Центр „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю

До відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю „АКТИВ СИСТЕМ ЮГ”

Про  встановлення юридичного факту

                                                                                                           Суддя                 РОГА Н.В.        

                                                                                                  

                                                                                                                                                                                                                        

СУТЬ СПОРУ: Розглядається  в порядку ст.ст.66, 67 ГПК України.     

Позивач, Центр „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю, звернувся до господарського суду Одеської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю „АКТИВ СИСТЕМ ЮГ” про встановлення юридичного факту щодо звернення Центру „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю до Одеської міської ради стосовно відведення, підготовки документів необхідних для передачі в оренду земельної ділянки за адресою: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 56.

Одночасно з позовом позивач по справі, на підставі ст. ст. 66, 67 ГПК України, надав заяву про вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони відповідачу та будь –яким іншим фізичним чи юридичним особам, підприємствам, організаціям, установам всіх форм власності чинити будь –які дії, які можуть зупинити роботу при підготовці технічної та погоджувальної документації (погодження технічної документації, внесення відомостей до бази АС ДЗК, розглядати будь –які питання, оформлювати документи щодо передачі в оренду користування земельної ділянки, вчиняти відносно земельної ділянки землевпорядні роботи, проводити відчуження та ін) щодо передачі в оренду Центру „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю земельної ділянки, загальною площею 26, 6653 га, яка знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 56,.

Обґрунтовуючи дану заяву позивач посилається на те, що  відповідач перешкоджає своїми діями Центру „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю  щодо відведення земельної ділянки площею 26, 6653 га за адресою: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 56, а саме в роботі державних органів стосовно погодження технічної документації, внесення відомостей до бази АС ДЗК, розгляду будь –яких питань, оформлення документів щодо передачі в оренду, що може призвести до безповоротного порушення законних прав та інтересів позивача.

Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або зі своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. При цьому, забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Тобто, у вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням такого: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретними заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову;  імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів.

У заяві позивачами  заявлені вимоги про забезпечення позову шляхом заборони вчиняти певні дії стосовно земельної ділянки, загальною площею 26, 6653 га, яка знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 56, що є предметом розгляду даної справи, з посиланням при цьому на можливість порушення законних прав та інтересів позивача.

Засоби забезпечення позову є важливою гарантією захисту і реального поновлення прав учасників судового процесу. Поняття засобів забезпечення позову визначається як застосування судом процесуальних засобів тимчасового характеру, які гарантують можливість реалізації позовних вимог або сприяють забезпеченню існуючого положення між сторонами до винесення судового акту. Правова позиція Вищого господарського суду України з приводу окремих питань застосування судами забезпечення позову викладена у роз'ясненні ВГСУ № 02-5/611 від 23.08.1994 р. „Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову (в редакції від 10 лютого 2004 р.)”, згідно якого умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент проявлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількості або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

За таких обставин, враховуючи матеріали справи та приймаючи до уваги, що існують достатньо обґрунтовані припущення, що невжиття заходів до забезпечення вимог може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду, суд вважає за доцільне вжити заходи щодо забезпечення позову, адже незастосування заходів забезпечення позову може привести до безповоротного порушення законних прав та інтересів позивача та взагалі неможливості відновленню прав та охоронюваних законом інтересів позивача або для їх відновлення.

                        Керуючись ст.ст. 66, 67, 86 ГПК України, суд  –

                                         У Х В А Л И В:

1.          Заяву Центру „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю щодо забезпечення позову –задовольнити.

2.          На період розгляду справи № 30/180-09-4682 заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю „АКТИВ СИСТЕМ ЮГ”  (м. Одеса, вул. Успенська, 15, оф. - 1) та будь –яким іншим фізичним чи юридичним особам, підприємствам, організаціям, установам всіх форм власності чинити будь –які дії, які можуть зупинити роботу при підготовці технічної та погоджувальної документації (погодження технічної документації, внесення відомостей до бази АС ДЗК, розглядати будь –які питання, оформлювати документи щодо передачі в оренду користування земельної ділянки, вчиняти відносно земельної ділянки землевпорядні роботи, проводити відчуження та ін) щодо передачі в оренду Центру „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю земельної ділянки, загальною площею 26, 6653 га, яка знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 56.

Стягувач:  Центр „КАТЮША” у формі товариства з обмеженою відповідальністю                   (м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 56, код 02219949).

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю „АКТИВ СИСТЕМ ЮГ”                               (м. Одеса, вул. Успенська, 15, оф. –1, код 35241835)

Відповідно до п.29  Інформаційного  листа Вищого  господарського  суду  України від 14.08.2007 р. N 01-8/675 „Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у першому півріччі 2007 року” ухвала набрала чинності 15.09.2009р. та підлягає негайному виконанню.

Ухвала дійсна для пред'явлення  до виконання у строк, передбачений ст. 21 Закону  України „Про виконавче провадження” 21 квітня 1999 року N 606-XIV (з наступними змінами та доповненнями).

Ухвала   може   бути   оскаржена   в   апеляційному   порядку   передбаченому господарським процесуальним законодавством

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

            Суддя                                                                                  

 

Дата ухвалення рішення15.09.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4872142
СудочинствоГосподарське
Суть встановлення юридичного факту                                                                                                            

Судовий реєстр по справі —30/180-09-4682

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н.В.

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні