Ухвала
від 16.10.2013 по справі 265/7690/13-к
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 265/7690/13-к

Провадження № 1-кс/265/646/13

У Х В А Л А

про тимчасовий доступ до документів

16 жовтня 2013 року місто Маріуполь

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області ОСОБА_1; Д.О.,при секретарі Скоргобогатько Г.О., за участю слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області, ОСОБА_2, розглянувши клопотання, погоджене із прокурором прокуратури Орджонікідзевського районну міста Маріуполя, ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

16 жовтня 2013 року до суду надійшло клопотання слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області, ОСОБА_2, погоджене із прокурором прокуратури Орджонікідзевського районну міста Маріуполя, ОСОБА_3, про тимчасовий доступ до речей і документів в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013050790002233 від 15 серпня 2013 року за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 164 ч. 1 КК України.

В обґрунтування, поданого клопотання слідчий вказує, що згідно рішення Орджонікідзевського районного суду м. Маріуполя від 29 грудня 2008 року ( виконавчий лист 2-3530/08 від 29.12.2008 року), ОСОБА_4 зобов'язаний сплачувати аліменти на користь ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 на утримання неповнолітньої дитини - сина ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_2, у твердій грошовій сумі 1000 гривень з усіх видів заробітку щомісячно, починаючи з 04.11.2008 року і до повноліття дитини, однак ОСОБА_4 з листопада 2008 від виплати аліментів злісно ухиляється.

Згідно довідки міської психіатричної лікарні №7 м. Маріуполя код ЄДРПОУ №03096992 від 23.08.2013 року ОСОБА_4 перебуває в консультативній групі нагляду з 1999 року з діагнозом: наслідки органічного уроженця ЦНС не уточненого генезу. Помірно виражений неврозоподібний синдром. Органічний розлад особистості внаслідок дисфукції головного мозку.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що за таких обставин необхідно проведення амбулаторної психіатричної експертизи по справі, у зв'язку з чим необхідно отримати оригінал медичної карти хворого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, що мешкає: АДРЕСА_1, яка перебуває у володіння Комунальної лікувально-профілактичної установи міська психіатрична лікарня №7 код ЄДРПОУ №03096992.

Згідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

На підставі ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно до положень ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, крім іншого, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

В судовому засіданні суд встановив, що за матеріалами клопотання речі та документи, до яких заявлено клопотання про тимчасовий доступ слідчим, по-перше, перебувають або можуть перебувати у володінні Комунальної лікувально-профілактичної установи міська психіатрична лікарня №7 код ЄДРПОУ №03096992, по-друге, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Суд також враховує, що сторона кримінального провадження довела можливість використання як доказів відомостей, що містяться у витребуваних речах і документах, та довела неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

При цьому з огляду на неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, то суд вважає, з урахуванням матеріалів клопотання, що заявлене слідчим клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів, є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 159, 162-164, 166 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області, ОСОБА_2, погоджене із прокурором прокуратури Орджонікідзевського районну міста Маріуполя, ОСОБА_3, про тимчасовий доступ до речей і документів, - задовольнити.

Зобов'язати відповідальну особу Комунальної лікувально-профілактичної установи міська психіатрична лікарня №7 код ЄДРПОУ №03096992 надати слідчому СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області, ОСОБА_2, тимчасовий доступ до оригіналу медичної картки хворого ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 з можливістю її вилучення.

Згідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали - з 16 жовтня 2013 року по 15 листопада 2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Ухвала мені оголошена, вручена її копія В« _____В»


2013 року



(підпис) (ПІБ особи)

Дата ухвалення рішення16.10.2013
Оприлюднено25.08.2015
Номер документу48728501
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —265/7690/13-к

Ухвала від 16.10.2013

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Козлов Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні