Ухвала
від 19.08.2015 по справі 742/3212/15-к
ПРИЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/742/487/15

Єдиний унікальний № 742/3212/15-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 серпня 2015 року cлідчий суддя Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув клопотання сторони кримінального провадження слідчого СВ Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Управління житлово комунального господарства, та зустрічної перевірки Малого приватного підприємства «Монтаж-наладка»,

В С Т А Н ОВ И В:

Слідчий СВ Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_3 , за погодженням із Прилуцьким міжрайонним прокурором, звернувся до суду із клопотанням в якому вказує, що в процесі вивченням стану дотримання вимог бюджетного законодавства Прилуцькою міжрайонною прокуратурою в Управлінні житлово комунального господарства Прилуцької міської ради встановлено, що відповідно до договору № 179/14-28 від 03.10.2014, укладеного між УЖКГ Прилуцької міської ради та МПП Монтаж наладка, останнє виконувало роботи по впровадженню автономного опалення у Дитячо юнацькій спортивній школі по вул. Пушкіна, 104-а, в м. Прилуки. Аналогічні роботи по впровадженню автономного опалення у ЗОШ I-III ступенів № 10 в м. Прилуки, виконувало МПП Монтаж наладка згідно договору № 175/14 від 03.10.2014, укладеного з УЖКГ Прилуцької міської ради.

Згідно актів приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в за жовтень грудень 2014 року встановлено, що МПП Монтаж наладка встановлювало на вищевказаних об`єктах котли водонагрівні на твердому паливі марки HEITZ Max 90k W у кількості 4 шт. по ціні 72378,80 грн. за одиницю без ПДВ. Вищевказані котли МПП Монтаж наладка купило у ФОП ОСОБА_4 по ціні 70950 грн. (без ПДВ) за одиницю, згідно договору купівлі - продажу № 25 від 19.11.2014. В свою чергу, ФОП ОСОБА_4 купив вищевказані котли у ПП Дніпрогагромаш, згідно договору купівлі продажу № 23 від 19.11.2014, по ціні 60 тис. грн.. за одиницю (без ПДВ).

Директором та засновником МПП Монтажналадка є ОСОБА_4 . Юридична адреса МПП Монатжналадка та ФОП ОСОБА_4 є АДРЕСА_1 .

Таким чином, вартість котлів водонагрівних на твердому паливі, які були установленні виконавцем робіт МПП Монтаж наладка на об`єктах ЗОШ I-III ступенів № 10 та ДЮСШ була завищена.

Даний факт був зареєстрований в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Прилуцького МВ УМВС про вчинення кримінального правопорушення і 12 лютого 2015 року внесений до ЄРДР за № 42015270210000002

Попередня правова кваліфікація даного правопорушення була визначена за ч. 1 ст. 191 КК України.

В ході розслідування даної справи виникла необхідність у перевірці фінансово-господарської діяльності Управління житлово комунального господарства.

В судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання.

Особи, фінансово-господарська діяльність яких підлягала перевірці відповідно до вимог ст. 163 КПК України в судове засідання не викликалися.

Саме ст.40 КПК України уповноважує слідчого на призначення ревізії та перевірки у порядку, визначеному законом.

В той же час, відповідно до ст.11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» визначено, що позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Орган державного фінансового контролю, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати її початку і закінчення, документи, які відповідно до частин п`ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Обмеження у підставах проведення ревізій, визначені цим Законом, не поширюються на ревізії, що проводяться на звернення підконтрольної установи, або ревізії, що проводяться після повідомлення посадовим особам підконтрольних установ, що ревізуються, про підозру у вчиненні ними кримінального правопорушення відповідно до Кримінального процесуального кодексу України .

Посадові особи органу державного фінансового контролю вправі приступити до проведення ревізії за наявності підстав для їх проведення, визначених цим та іншими законами України, та за умови надання посадовим особам підконтрольних установ, інших суб`єктів господарської діяльності під розписку:

1) направлення на ревізію, в якому зазначаються дата його видачі, назва органу державного фінансового контролю, мета, вид, підстави, дата її початку та дата закінчення ревізії, посади, звання та прізвища посадових осіб органу державного фінансового контролю, які проводитимуть ревізію. Направлення на ревізію є дійсним за умови наявності підпису керівника органу державного фінансового контролю, скріпленого печаткою органу державного фінансового контролю;

2) копії рішення суду про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії, в якому зазначаються підстави проведення такої ревізії, дата її початку та дата закінчення, а у разі проведення ревізії щодо суб`єктів господарської діяльності, не віднесених цим Законом до підконтрольних установ, - також номер кримінального провадження, орган, що здійснює досудове розслідування, дата та підстави повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Ненадання цих документів посадовим особам підконтрольних установ та інших суб`єктів господарської діяльності або їх надання з порушенням вимог, встановлених частиною чотирнадцятою цієї статті, є підставою для недопущення посадових осіб органу державного фінансового контролю до проведення ревізії.

Проведення ревізій органами державного фінансового контролю не повинно порушувати нормального режиму роботи підконтрольних установ та інших суб`єктів господарської діяльності.

Зустрічні звірки, які проводяться органами державного фінансового контролю, не є контрольними заходами і проводяться у разі виникнення потреби у їх проведенні на підставі направлення, виписаного керівником органу державного фінансового контролю. Враховуючи викладене, керуючись ст. 11 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", ст. ст. 38,40,132,159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області ОСОБА_3 задовольнит частково.

Надати слідчому СВ Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області

ОСОБА_3 дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності Управління житлово комунального господарства (Чернігівська область, м. Прилуки, вул. Незалежності, 82, код ЄДРПОУ 26211349, організаційно-правова форма орган місцевого самоврядування), які пов`язані із виконанням договорів на виконання робіт по впровадженню автономного опалення у ДЮСШ по вул. Пушкіна, 104-а в м. Прилуки та ЗОШ I-III ступеня № 10 по вул. Київській, 375, укладених між Управлінням житловокомунального господарства Прилуцької міської ради та МПП Монтаж наладка за період з 01.10.2014 по 31.12.2014, в ході якої потрібно перевірити наступні питання:

- чи виконані роботи по впровадженню автономного опалення у ДЮСШ та ЗОШ I-III ступеня № 10 у повному обсязі, згідно проектно кошторисної документації та актів виконаних робіт, зазначити, які саме роботи не виконані;

- чи має місце завищення обсягів виконаних робіт, зазначити суму завищення;

- розмір збитків,завданих міському бюджету.

Проведення позапланової ревізії доручити Державній фінансовій інспекції в Чернігівській області (м. Чернігів, вул. Белінського, 11).

Проведення ревізії призначити з 20.08.2015 року по 10.09.2015 року включно.

У наданні дозволу на проведення зустрічної перевірки Малого приватного підприємства Монтажналадка, (код ЄДРПОУ 30447155, м. Прилуки, вул. Шмідта, 16 відмоти.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу48752719
СудочинствоКримінальне
Сутьосновні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні", ст. ст. 38,40,132,159-166 КПК України

Судовий реєстр по справі —742/3212/15-к

Ухвала від 19.08.2015

Кримінальне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Зарічна Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні