Ухвала
від 01.10.2009 по справі 7/303-09-3969
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/303-09-3969

              

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про припинення провадження

у справі про банкрутство

"01" жовтня 2009 р.                                                                                   Справа  № 7/303-09-3969

За заявою кредиторів: Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області;

Державної податкової інспекції у Комінтернівському районі Одеської області; Комінтернівського районного центру зайнятості

до боржника: Державного сільськогосподарського підприємства „Петрівське”, с. Петрівка Комінтернівського району Одеської області

про визнання банкрутом

                                                                                                                        Суддя            Лепеха Г.А.

Представники сторін:

Від УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області –Василинич Д.М., за довіреністю.

Від ДПІ у Комінтернівському районі Одеської області –не з'явився.

Від Комінтернівського районного центру зайнятості –не з'явився.

Від боржника –не з'явився.

СУТЬ СПОРУ: Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області, державна податкова інспекція у Комінтернівському районі Одеської області та Комінтернівський районний центр зайнятості звернулись до господарського суду з колективною заявою про визнання державного сільськогосподарського підприємства „Петрівське” банкрутом, оскільки останнє неспроможне сплатити заборгованість перед бюджетом у сумі 336 444,59 грн.

Ухвалою від 10.08.2009р., крім іншого, порушено провадження у справі про банкрутство державного сільськогосподарського підприємства „Петрівське”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, зобов'язано боржника надати відзив на заяву та установчі документи.

Пунктом 7 зазначеної ухвали суд визнав явку представників сторін у судове засідання обов'язковою.

Незважаючи на зазначене, ініціюючі кредитори та боржник вимоги суду проігнорували, витребувані документи не представили, 08.09.2009р. не з'явились, у зв'язку з чим фактично зірвали підготовче засідання.

Ухвалою від 08.09.2009р. у зв'язку з неявкою сторін у судове засідання, неподанням витребуваних доказів та необхідністю витребування нових доказів судом відкладено розгляд справи на 01.10.2009р., зобов'язано кредиторів надати докази безспірності вимог до боржника, письмові докази щодо організаційно-правової форми господарювання боржника, довідку про включення боржника до ЄДРПОУ, установчі документи, свідоцтво про держреєстрацію боржника станом на 01.09.2009р., боржника –відзив на заяву з підтверджуючими документами, установчі документи, свідоцтво про держреєстрацію, довідку про включення до ЄДРПОУ.

У судове засідання 01.10.2009р. з'явився лише представник Управління Пенсійного фонду України в Комінтернівському районі Одеської області та представив відповідні документи в підтвердження кредиторських вимог.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні колективну заяву кредиторів про порушення справи про банкрутство державного сільськогосподарського підприємства „Петрівське”, заслухавши представника УПФУ, суд встановив, що безспірність вимог кредиторів підтверджується лише постановою Одеського окружного адміністративного суду №2-а-4994/08 від 18.07.2008р., якою стягнуто з боржника на користь УПФУ в Комінтернівському районі Одеської області заборгованість у сумі 7 714,87 грн.

Згідно пункту 3 статті 6 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно складають не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені  боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ст.1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” безспірні грошові вимоги кредиторів –вимоги кредиторів, визнані боржником, інші вимоги кредиторів, підтверджені виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Приписами статті 1 вказаного Закону визначено, що неплатоспроможність –неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також виконати зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) не інакше як через відновлення платоспроможності.

В статті 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” зазначено, що до складу грошових зобов'язань боржника не зараховуються недоїмка (пеня та штраф), визначена на дату подання заяви до господарського суду тощо.

Пунктом 1 статті 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, крім іншого, встановлено, що підготовче засідання суду відбувається не пізніше ніж на тридцятий день з дня прийняття заяви про порушення справи про банкрутство.

Отже, майже вся сума заборгованості кредиторів складається із недоїмки, не є безспірною, не підтверджується будь-якими виконавчими документами чи розрахунковими документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, становить менше трьохста мінімальних розмірів заробітної плати.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги повне ігнорування вимог суду та приписів Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” з боку кредиторів та боржника, суд доходить до висновку, що провадження у справі підлягає припиненню.

Керуючись ст.11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.86 ГПК України, суд

          

У Х В А Л И В:

1.          Провадження у справі припинити.

2.          Скасувати мораторій та інші заходи по забезпеченню заяви, вжиті ухвалою господарського суду Одеської області від 10.08.2009р.

Примірник ухвали надіслати: кредиторам, боржнику, Одеському обласному відділу з питань банкрутства, ДВС Комінтернівського району Одеської області, Комінтернівському БТІ, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Комінтернівського району Одеської області.

Суддя                                                                                  

Службовий

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення01.10.2009
Оприлюднено08.10.2009
Номер документу4875993
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/303-09-3969

Ухвала від 01.10.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 08.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 10.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні