Постанова
від 19.08.2015 по справі 805/2930/15-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 серпня 2015 року Справа № 805/2930/15-а

приміщення суду за адресою: м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 2

Час прийняття постанови: 17 год. 30 хв.

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя: Куденков К.О.

розглянувши у порядку скороченого провадження позовну заяву Костянтинівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Кварц-7» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

Костянтинівська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Донецькій області (надалі – позивач, Костянтинівська ОДПІ) звернулась до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Кварц-7» (надалі – відповідач) про припинення юридичної особи.

Позов мотивовано неподанням до податкового органу бухгалтерської та податкової звітності більше одного року, що є підставою для застосування нормативного припису ч.1 ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та припинення юридичної особи.

Письмових заперечень на позовну заяву відповідачем не надано.

Суд, перевіривши матеріали та оцінивши повідомлені позивачем обставини, вважає позов обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Кварц-7» зареєстроване у якості юридичної особи, ідентифікаційний код: 35636492, місцезнаходження: 85110, Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Шмідта, 22. Відповідач став на податковий облік до Костянтинівської ОДПІ.

Із довідки Костянтинівської ОДПІ вбачається, що відповідач протягом року не подавав органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до законодавства.

Відповідно до довідки податкового органу, станом на 10.06.2015р. заборгованість у відповідача перед бюджетом відсутня.

Підпунктом п.67.2 ст.67 Податкового кодексу України передбачено, що контролюючі органи в установленому законом порядку мають право звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до п.49.1 ст.49 Податкового кодексу України, податкова декларація подається за звітний період в установлені цим Кодексом строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Частиною 2 ст.38 вказаного Закону визначено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Як встановлено у ході розгляду справи відповідач не подавав протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до законодавства.

Керуючись викладеним, суд вбачає наявність передбачених законодавством підстав для припинення юридичної особи – Приватного підприємства «Престіж плюс» через неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з ч.1 ст.38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Нормою ч. 4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 11, 17-20, 69-72, 86, 87, 94, 128, 158, 159, 161, 162, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Костянтинівської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Кварц-7» про припинення юридичної особи - задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу – Товариство з обмеженою відповідальністю «Виробнича фірма «Кварц-7», ідентифікаційний код: 35636492, місцезнаходження: 85110, Донецька область, м. Костянтинівка, вул. Шмідта, 22.

Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова складена та підписана 19 серпня 2015 року.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, та підлягає негайному виконанню.

У разі подання апеляційної скарги постанова суду першої інстанції, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                       Куденков К.О.

Дата ухвалення рішення19.08.2015
Оприлюднено26.08.2015
Номер документу48767855
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/2930/15-а

Постанова від 19.08.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

Ухвала від 23.07.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Куденков К.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні