Постанова
від 18.08.2015 по справі 819/2059/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 819/2059/15

18 серпня 2015 р.м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі:

головуючої судді Подлісній І.М.

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Тернополі адміністративну справу за позовом Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій" ЛТД про стягнення податкового боргу, -

ВСТАНОВИВ:

Тернопільська об"єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Тернопільській області звернулася до суду із адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій" ЛТД про стягнення податкового боргу.

Представник позивача, Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, в судовому засідання заявив клопотання про розгляд справи без їх участі в порядку письмового провадження.

Представник відповідача, товариство з обмеженою відповідальністю "Меркурій" ЛТД, в судове засідання не з'явився, хоча про день, час та місце судового розгляду був повідомлений належним чином, причини неявки суду невідомі.

Згідно ст.41 та ч.4, 6 ст. 128 КАС України судовий розгляд даної справи здійснено в порядку письмового провадження на підставі наявних у ній доказів, без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Дослідивши письмові докази, суд вважає, що позов підлягає до задоволення з наступних підстав.

Органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо стягнення коштів платника податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, на суму податкового боргу або його частини (пп. 20.1.18. п. 20.1. ст. 20 Податкового кодексу України), в свою чергу до обов'язків платника податку належить сплата податків та зборів в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи (пп. 16.1.4. п. 16.1. ст. 16).

Товариство з обмеженою відповідальністю "Меркурій" ЛТД (код ЄДРПОУ 21153759) зареєстроване органами державної реєстрації як суб"єкт підприємницької діяльності - юридична особа та знаходиться на обліку в Тернопільській об"єднаній державній податковій інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області як платник фіксованого сільськогосподарського податку.

Згідно довідки про наявність податкового боргу від 08.07.2015 р. за відповідачем числиться заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами в сумі 864,57 грн. по єдиному податку з сільськогосподарських товарів.

Заборгованість виникла у зв"язку з несплатою узгоджених грошових зобов"язань згідно податкової декларації з фіксованого сільськогосподарського податку за 2015 рік.

У відповідності до п. 6.1 ст. 6 Податкового кодексу України, податком є обов'язковий, безумовний платіж до відповідного бюджету, що справляється з платників податку відповідно до цього Кодексу.

Платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремленні підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Виконанням податкового обов'язку згідно п. 38.1 ст. 38 Податкового кодексу України визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк.

Як випливає зі змісту пунктів 95.1, 95.3, 95.4 статті 95 Податкового кодексу України на підставі рішення суду контролюючий орган в першу чергу стягує кошти, які перебувають у власності платника, а в разі їх недостатності - здійснює продаж майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Виходячи з вищенаведеного, суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, ґрунтуються на вимогах чинного законодавства, належним чином не запереченні відповідачем, а тому підлягають до задоволення в повному обсязі.

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 2, 6, 7, 72, 86, 160 -163 КАС України, Податковим кодексом України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Меркурій" ЛТД (код ЄДРПОУ 21153759) на користь Тернопільської ОДПІ шляхом стягнення коштів з рахунків у банках обслуговуючих відповідача та за рахунок готівки, що належить відповідачу заборгованість перед бюджетами та державними цільовими фондами в сумі 864 (вісімсот шістдесят чотири) гривні 57 копійок по єдиному податку з сільськогосподарських товарів.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя                                                                       Подлісна І.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.08.2015
Оприлюднено26.08.2015
Номер документу48769436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —819/2059/15

Постанова від 18.08.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна І.М.

Ухвала від 21.07.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Подлісна І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні