Ухвала
від 22.05.2013 по справі 265/3676/13-к
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

Справа № 265/3676/13-к

Провадження № 1-кс/265/308/13

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук

22 травня 2013 року місто Маріуполь

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області Вайновський А. М., при секретарі Григор А.Г., за участю:

слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області майора міліції Лапаєвої І.В.,

розглянувши клопотання слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області майора міліції Лапаєвої І.В., погодженого зі старшим прокурором прокуратури Орджонікідзевського району м. Маріуполя Цехмістером А.В., про дозвіл на обшук, -

В С Т А Н О В И В:

22 травня 2013 року до Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області надійшло клопотання слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області майора міліції Лапаєвої І.В., погоджене зі старшим прокурором прокуратури Орджонікідзевського району м. Маріуполя Цехмістером А.В., про дозвіл на проведення обшуку в приміщенні за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська, 112 з метою відшукування документів фінансово - господарської діяльності між ТОВ "НВП "Кронос" (ЄДРПОУ 25599699) та ТОВ "Текфорум", печаток, штампів СПД, використовуваних у протиправній діяльності, а також відшукання інших предметів і цінностей, отриманих злочинним шляхом, які можуть служити доказами у кримінальній справі.

У клопотанні зазначено, що 21.01.2013 СВ Орджонікідзевського РВ ММУ ГУМВС України в Донецькій області розпочате досудове розслідування у кримінальному провадженні №12012050790000213 за ознаками складу злочину передбаченого ст.191 ч.4 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 20.05.2008, між "Маріупольскою допоміжною школою інтернатом", розташованою по проїзду Шопена м. Маріуполя та невстановленими посадовими особами ТОВ "Азов-Дак", був підписаний договір підряду на виконання капітального ремонту металевих огорож (паркан) Маріупольської допоміжної школи інтернату".

Згідно договору та наданого ТОВ "Азов Дак" кошторису, вартість вказаних робіт була зазначена у розмірі 295 000 грн., фінансування договору здійснюється за рахунок бюджетних коштів.

Про проведені роботи, були складені акти виконаних робіт по формі КБ-2, згідно яких, вартість виконаних робіт по ремонту секцій паркану, склала 295 000грн., однак згідно висновку судово-будівельної експертизи, фактична вартість виконаних робіт, склала 221 005грн.

Таким чином невстановлені посадові особи ТОВ "Азов-Дак", користуючись тим, що посадові особи "Маріупольської допоміжної школи інтернату", не мають ніяких знань в галузі будівництва та ремонту, шляхом обману останніх і зловживання їх довірою, умисно завищили вартість робіт на суму 73 995грн., в результаті чого, школою-інтернатом безпідставно була виплачена вказана сума, чим заподіяно шкоду державним інтересам на вказану суму, що є великим розміром.

Крім цього, в ході проведеного досудового розслідування, було встановлено, що згідно матеріалів кримінального провадження, посадовими особами ТОВ "Азов-Дак", було оформлено договір субпідряду на виконання робіт пов'язаних з ремонтом огорожі КЗ "Маріупольська допоміжна школа-інтернат" субпідрядною організацією - ТОВ "Текфорум" (ЄДРПОУ 35150958), яке 15.05.2007 згідно рішення №12661020000025682 зареєстровано виконавчим комітетом Донецької міської ради, на ім'я ОСОБА_4, за адресою м. Донецьк, Калінінський район, Лівобережна, б.60, за якою підприємство фактично ніколи не знаходилося.

Допитаний в якості свідка ОСОБА_4, пояснив, що дійсно на його ім'я, за грошову винагороду, було зареєстровано ТОВ "Текфорум", однак насправді він будучи оформленим засновником і директором зазначеного підприємства, намірів на провадження господарської діяльності не мав і фактично ніяких угод не укладав, документів не підписував і взагалі до фінансово-господарської діяльності підприємства не причетний.

Не дивлячись на це, відповідно звітності, матеріалів податкової справи ТОВ "Текфорум" та матеріалів кримінального провадження встановлено, що особами причетними до діяльності ТОВ "Текфорум", оформлялися фінансово-господарські взаємовідносини з рядом СПД по фактично безтоварним (фіктивним) операціям, тобто ТОВ "Текфорум" являється фіктивним підприємством і використовується в якості транзиту для легалізації грошових коштів.

В ході проведених заходів встановлено ОСОБА_5, який зареєстрований і проживає за адресою АДРЕСА_1, який фактично організував реєстрацію підприємства і здійснював протиправну діяльність по незаконному переведенню в готівку грошових коштів, від імені ТОВ "Текфорум".

Додатково проведеними заходами встановлено, що ОСОБА_5, що діяв від імені ТОВ "Текфорум", із використанням протиправних схем виведення грошових коштів реального сектору економіки за безтоварними операціями, в тіньовий, неконтрольований державою обіг, виведено близько 60 млн.грн. Також встановлено ряд СПД, які також оформляли фінансово - господарські взаємовідносини з придбання товарів (послуг) у ТОВ "Текфорум", серед яких ПП "Донпромресурс" (ЄДРПОУ 32727492), ТОВ "НВП "Кронос" (ЄДРПОУ 25599699),ТОВ "НВО"Сталь Інвест" (ЄДРПОУ 33905206), ТОВ "Квант" (ЄДРПОУ 25117789), КП "Блок" (ЄДРПОУ 25096461), ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля" (ЄДРПОУ 37014600) та інші.

Проведеними слідчо-оперативними заходами встановлено, що ТОВ "Текфорум" у своїй протиправній діяльності "закуповував" готівкові кошти у СПД, що здійснюють оптово-роздрібну торгівлю і мають невідображені по обліку, приховані від оподаткування готівкові кошти, серед яких ТОВ "Торгово-промисловий союз" (ЄДРПОУ 32355700), ЗАТ "Птахокомбінат" Дніпровський (ЄДРПОУ 30887991) та інші.

ТОВ "НВП "Кронос" (ЄДРПОУ 25599699), здійснює діяльність у сфері монтажу та постачання машин та обладнання для добувної промисловості і будівництв, при цьому у своїй діяльності в якості офісу, підприємство використовує будівлю, розташовану за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська, буд. 112.

В зазначеній будівлі можуть зберігатися документи, які свідчать про фінансово - господарську діяльність між ТОВ "НВП "Кронос" (ЄДРПОУ 25599699) з ТОВ "Текфорум" та іншими СПД, а саме чорнові записи, штампи, печатки СПД, а також інші документи, предмети.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою повного, об'єктивного та всебічного проведення досудового розслідування, відшукання документів фінансово - господарської діяльності між ТОВ "Текфорум", ТОВ "НВП "Кронос" (ЄДРПОУ 25599699) та іншими СПД, що свідчать про протиправну діяльність пов'язану з виведенням у тіньовий неконтрольований державою обіг та незаконним переведенням безготівкових грошових коштів по безтоварним операціям у готівку, а також інших документів та доказів, а саме чорнових записів, печаток, штампів СПД, предметів, що свідчать про злочинну діяльність осіб, які здійснюють фінансово-господарську діяльність від ТОВ "Текфорум" відшукання інших предметів і цінностей, отриманих злочинним шляхом, в клопотанні ставить питання про надання дозволу на проведення обшуку в офісних приміщеннях за адресою місто Донецьк, яке належить державі в особі Верховної Ради України (у господарському віданні дочірнього підприємства "Науково-дослідний та проектний інститут "Донецький ПромбудНДІпроект" державного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укрбуд"), де здійснює свою діяльність ТОВ "НВП "Кронос".

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя відмовляє в задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчим суддею встановлено, що матеріали за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 191 КК Україна внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12012050790000213 21 січня 2013 року.

Відповідно до Інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно, приміщення за адресою: м. Донецьк вул. Університетська, будинок 112, належить державі в особі Верховної Ради України (у господарському віданні дочірнього підприємства "Науково-дослідний та проектний інститут "Донецький ПромбудНДІпроект" державного акціонерного товариства "Будівельна компанія "Укрбуд").

Слідчий СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області майор міліції Лапаєва І.В. у судовому засіданні підтримала доводи клопотання та просила його задовольнити, пояснивши, що відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування, оскільки вони містять відомості, які можуть бути доказами під час судового розгляду даного кримінального провадження та можуть знаходитися за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська, 112, де здійснює свою діяльність ТОВ "НВП "Кронос".

Дослідивши матеріали кримінального провадження, вислухавши слідчого, суд приходить до висновку про задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, надано докази, які свідчать про фінансово-господарські відносини між підприємствами, що відшукувані речі і документи по взаємовідносинам контрагентів мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська, 112, де здійснює свою діяльність ТОВ "НВП "Кронос".

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області майора міліції Лапаєвої І.В., погоджене зі старшим прокурором прокуратури Орджонікідзевського району м. Маріуполя Цехмістером А.В., про дозвіл на проведення обшуку в приміщенні за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська, 112, де здійснює свою діяльність ТОВ "НВП "Кронос"- задовольнити.

Дозволити слідчому СВ Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області майору міліції Лапаєвій І.В. проведення обшуку в приміщенні за адресою: м. Донецьк, вул. Університетська, 112 з метою відшукування документів фінансово - господарської діяльності між ТОВ "НВП "Кронос" (ЄДРПОУ 25599699) та ТОВ "Текфорум", печаток, штампів СПД, використовуваних у протиправній діяльності, а також відшукання інших предметів і цінностей, отриманих злочинним шляхом, які можуть служити доказами у кримінальній справі.

Строк дії ухвали - з 22 травня 2013 року по 22 червня 2013 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Вайновський А.М.

Ухвала оголошена, вручена її копія "


"
2013 року.



(підпис) (ПІБ особи)

Дата ухвалення рішення22.05.2013
Оприлюднено23.08.2016
Номер документу48788443
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на обшук

Судовий реєстр по справі —265/3676/13-к

Ухвала від 22.05.2013

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Вайновський А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні