Ухвала
від 19.08.2015 по справі 751/8130/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/8130/15-к

Провадження №1-кс/751/1594/15

УХВАЛА

м.Чернігів 19 серпня 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участі прокурора відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_3 ,

за участі слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС в Чернігівській області ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС в Чернігівській області ОСОБА_4 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И Л А :

СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному 28.07.2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32015270000000044, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України.

Слідчий з ОВС ВКР СУ ФР ГУ ДФС в Чернігівській області ОСОБА_4 звернувся до суду з даним клопотанням посилаючись на те, що до управління фінансових розслідувань надійшли матеріали оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області по відпрацюванню фінансово-господарської діяльності фізичної особи-підприємця ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 , м. Ніжин), згідно яких підприємець внаслідок відображення по бухгалтерському та податковому обліку неіснуючих операцій з придбання та продажу товарів у період з 01.07.2014 по 01.06.2015, незаконно сформувала суми податкового кредиту з ПДВ за вказаний період на загальну суму 1383,3 тис.грн. та занизила суму ПДФО за 2014 рік на загальну суму 542,6 тис.грн., чим порушила п. 164.1 ст. 164; п.187.1 ст.187 та п.200.1 ст.200 Податкового кодексу України від 02.12.2010р. № 2755-VІ, внаслідок чого можливо ухилилась від сплати податків на загальну суму 1925,9 тис.грн., що є великим розміром. В подальшому органом досудового розслідування встановлено, що у період липня 2014 по теперішній час ФОП ОСОБА_5 формує податковий кредит з ПДВ від ПАТ «Ніжинський хліб» та ТОВ «Ніжинський хліб» шляхом проведення по бухгалтерському обліку фінансово-господарських документів, виданих від імені вказаних підприємств, за начебто придбані хлібопекарські та кондитерські вироби, які, однак, в подальшому фізичною особою-підприємцем нікому не реалізувались (суми податкових зобов`язань з їх реалізації не формуються). У той же час, згідно відомостей Єдиного реєстру податкових накладних, ФОП ОСОБА_5 у зазначений період формувала суми податкових зобов`язань начебто від реалізації щебеню, бітуму та пального, а також надання транспортних послуг для ТОВ «Древоінвест», ТОВ «Бахмачгазбудсервіс», ПАТ «Ічнянський МКК», ПП «Ніжин Агро Пром». Таким чином, враховуючи обсяги та види господарських операцій ФОП ОСОБА_5 у вказаному періоді, вбачається невідповідність між обсягами придбаних та поставлених товарів, робіт та послуг, що може свідчити про ухилення від сплати податків.

ОСОБА_5 і зараз формує суми податкового кредиту з ПДВ по ймовірно безтоварним операціям з ПАТ «Ніжинський хліб» та ТОВ «Ніжинський хліб», що підтверджується інформацією з ЄРПН та матеріалами відпрацювання її господарської діяльності.

У ході виконання доручення слідчого, оперативними працівниками ГУ ДФС у Чернігівській області отримано інформацію, що ОСОБА_5 , при провадженні підприємницької діяльності як фізична особа підприємець, використовує приміщення, офісні та виробничі приміщення комплексу за адресою: АДРЕСА_1 , що зареєстрований за ТОВ «Ніка Транс - Сервіс». Установлено, що у даних приміщеннях можуть знаходитись комп`ютерна техніка, з якої відправлялась податкова звітність, чорнові записи, а також бухгалтерські документи ФОП ОСОБА_5 , які мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали, просили його задовольнити.

Заслухавши думки учасників судового засідання, вивчивши надані матеріали слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання обгрунтоване і підлягає задоволенню, оскільки є достатньо підстав вважати, що в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись докази кримінального правопорушення. Однак, за даною адресою розташовані не тільки адміністративна будівля, а також наявні виробничі приміщення, у яких зберігання документів неможливе, тому суд вважає за можливе надати дозвіл на обшук тільки адміністративного корпусу.

Суд погоджується з тим, що досудове розслідування кримінального провадження про ухилення від сплати податків без доступу до первинної документації неможливе, вона має вирішальне значення для такого кримінального провадження та може бути доказами під час судового розгляду. Дані про вчинення кримінального правопорушення наявні у оперативних даних про придбання хлібобулочних виробів ФОП ОСОБА_5 , за відсутності даних про їх продаж.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 234-236, 309 КПК України, -

Ухвалив:

Надати дозвіл начальнику відділу КР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_6 , заступнику начальника відділу КР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_7 , старшому слідчому з особливо важливих справ ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_8 , старшому слідчому з особливо важливих справ ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_9 , слідчому з особливо важливих справ ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_4 , старшому слідчому з особливо важливих справ ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_10 , старшому слідчому з особливо важливих справ ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_11 , старшому слідчому з особливо важливих справ ВКР СУ ФР ГУ ДФС у Чернігівській області ОСОБА_12 право на проведення обшуку у адміністративному корпусі за адресою АДРЕСА_1 , що зареєстрований за ТОВ «Ніка Транс - Сервіс». з метою виявлення і вилучення:

1. Документів фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 , м. Ніжин) з ПАТ «Ніжинський хліб» (код ЄДРПОУ 381054), ТОВ «Ніжинський хліб» (код ЄДРПОУ 39466904), що підтверджують факти поставки хліба та хлібобулочних та кондитерських виробів, черствого хліба за період з липня 2014 року по теперішній час, а саме:

- договорів та додатків до договорів, податкових накладних, заявок для уточнення асортименту в терміни, застережені договорами; інформаційних карток про місце і графік поставки хліба (зі змінами та документами(письмовими угодами) про внесення змін щодо місця і графіку поставок); товарно-транспортних накладних форми № 1-ТТН (хліб)* (затв. наказом Мінагрополітики України від 06.06.01 р. № 153); схем поставки продукції; положень про порядок надання знижок, актів повернення черствого хліба; прибутково-видаткових накладних, приймальних актів, заборних листів із зазначенням назви, сорту, кількості, ціни та загальної вартості хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів, які отримувались ФОП ОСОБА_5 ; документів про якість і безпеку, у яких зазначаються дата виготовлення та година виймання хліба з печі, від якої відраховується термін придатності, які отримувались ФОП ОСОБА_5 ; копій гігієнічних висновків, завірених печаткою ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хліб», від яких ФОП ОСОБА_5 одержувала хліб, хлібобулочні та кондитерські вироби; журналів видачі довіреностей за 2014-2015 роки, в яких зазначені номери і дати виписки довіреностей, осіб, яким доручалось отримання хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів від ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хліб», листів ФОП ОСОБА_5 із зразком печатки (штампа), якою матеріально відповідальна особа Покупця при прийманні продукції завіряє на супровідних документах свій підпис про отримання хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів;

2. Документів фінансово-господарських взаємовідносин ФОП ОСОБА_5 (код НОМЕР_1 , м. Ніжин) з ТОВ «Древоінвест» (код ЄДРПОУ 38460021), ТОВ «Бахмачгазбудсервіс» (код ЄДРПОУ 35800585), ПАТ «Ічнянський МКК» (код ЄДРПОУ 381152), ПП «Ніжин Агро Пром» (код ЄДРПОУ 35057218), що підтверджують факти поставки пиломатеріалів, щебеню, бітуму, пічного палива, промислових товарів, надання транспортних послуг за період з липня 2014 року по теперішній час, а саме:

- договорів, додатків до договорів, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, талонів замовника, актів здачі-прийняття робіт, квитанцій до прибуткових касових ордерів, рахунків-фактур, платіжних доручень, довіреностей, виписок банківських рахунків, листів, доручень, актів виконаних робіт, актів взаємозвірок, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, книг придбання та продажу товарів, робіт, послуг, карток складського обліку, сертифікатів якості та технічної документації на реалізовані (придбані) товари, роботи, послуги, зведені регістри бухгалтерського обліку по вищевказаним взаємовідносинам;

- документів, що підтверджують придбання (виробництво) вказаних товарів, послуг, їх складський облік;

3. А також:

- договорів, додатків до договорів, податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, талонів замовника, актів здачі-прийняття робіт, квитанцій до прибуткових касових ордерів, рахунків-фактур, платіжних доручень, довіреностей, виписок банківських рахунків, листів, доручень, актів виконаних робіт, актів взаємозвірок, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, книг придбання та продажу товарів, робіт, послуг, карток складського обліку, сертифікатів якості та технічної документації на реалізовані (придбані) товари, роботи, послуги, зведені регістри бухгалтерського обліку, що підтверджують взаємовідносини ФОП ОСОБА_5 з іншими СГД щодо подальшої реалізації хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів, придбаних у ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хліб» у період липня 2014 по теперішній час, а також взаємовідносин ФОП ОСОБА_5 з іншими СГД щодо придбання у них пиломатеріалів, щебеню, бітуму, пічного палива, промислових товарів, які в подальшому постачались ТОВ «Древоінвест», ТОВ «Бахмачгазбудсервіс», ПАТ «Ічнянський МКК», ПП «Ніжин Агро Пром»;

- особисті медичні книжки, заяви про призначення на роботу, заяви про призначення на посаду, заяви про надання відпусток, посадові інструкції працівників, які отримують доходи у ФОП ОСОБА_5 з липня 2014 по липень 2015 року включно, а саме: ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_15 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_20 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_21 , ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_22 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_24 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_13 , ОСОБА_26 , ІНФОРМАЦІЯ_14 , ОСОБА_27 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , ОСОБА_28 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , ОСОБА_29 , ІНФОРМАЦІЯ_16 , ОСОБА_30 , ІНФОРМАЦІЯ_17 , ОСОБА_31 , ІНФОРМАЦІЯ_18 , ОСОБА_32 , ІНФОРМАЦІЯ_12 , ОСОБА_33 , ІНФОРМАЦІЯ_19 , ОСОБА_34 , ІНФОРМАЦІЯ_20 , ОСОБА_35 , ІНФОРМАЦІЯ_21 , ОСОБА_36 , ІНФОРМАЦІЯ_22 , ОСОБА_37 , ІНФОРМАЦІЯ_23

- журналів реєстрації перевірок дотримання ФОП ОСОБА_5 правил роздрібної торгівлі продовольчими товарами;

- актів звіряння рахунків між ФОП ОСОБА_5 ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хліб», ТОВ «Древоінвест», ТОВ «Бахмачгазбудсервіс», ПАТ «Ічнянський МКК», ПП «Ніжин Агро Пром»;

- книг обліку розрахункових операцій за липень 2014 липень 2015 року, розрахункових книг за вказаних період;

- чорнових записів, що свідчать про проведення взаємовідносин між ФОП ОСОБА_5 з ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хліб», ТОВ «Древоінвест», ТОВ «Бахмачгазбудсервіс», ПАТ «Ічнянський МКК», ПП «Ніжин Агро Пром»;

- комп`ютерної техніки, матеріальних носіїв електронної інформації, що містять електронні образи підготовлених фінансово-господарських документів по взаємовідносинам ФОП ОСОБА_5 з ПАТ «Ніжинський хліб», ТОВ «Ніжинський хліб», ТОВ «Древоінвест», ТОВ «Бахмачгазбудсервіс», ПАТ «Ічнянський МКК», ПП «Ніжин Агро Пром», а також податкової звітності;

- банківських платіжних карток, чекових книжок, що використовуються ОСОБА_5 для обготівковування коштів, отриманих від підприємницької діяльності;

Ухвала слідчого судді підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу48820662
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —751/8130/15-к

Ухвала від 19.08.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Русанова Т. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні