Ухвала
від 06.11.2013 по справі 14/137
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОКРЕМА УХВАЛА

"06" листопада 2013 р. Справа № 14/137

Суддя Марач В.В., розглянувши матеріали справи за позовом Товариство з обмеженою відповідальністю компанія "Інвестжитлобуд"

до Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради

про спонукання до мирової угоди

ВСТАНОВИВ:

          Ухвалою господарського суду Рівненської області від 23 жовтня 2013 року поновлено провадження у справі № 14/137 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю компанія "Інвестжитлобуд" до Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської Ради про спонукання до мирової угоди та призначено до розгляду у судовому засіданні на 06 листопада 2013 року. Даною ухвалою суду зобов"язано сторони подати через канцелярію суду копії довідок з ЄДРПОУ, крім того, позивача зобов"язано подати суду докази звернення до органів ДВС про примусове виконання ухвали суду від 06.09.2007 року у справі №14/16 про затвердження мирової угоди; докази введення в експлуатацію житлового будинку №57 на вулиці О.Теліги у м.Рівне.

В судове засідання 06 листопада 2013 року позивач не з"явився, доказів, витребуваних ухвалою суду, не подав. Про дату, час та місце розгляду справи позивач повідомлений належним чином, що стверджується наявними у матеріалах справи поштовим повідомленням №3301305240703.

Згідно з частиною третьою статті 22 ГПК України сторони зобов"язані добросовісно користуватись належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об"єктивного досідження всіх обставин справи.

Таким чином, на думку суду, така поведінка позивача свідчить про недобросовісне користування ним своїми процесуальними правами та спрямована на зловживання своїми процесуальними правами. Також, така поведінка позивача спрямована на умисне затягування судового процесу, порушує права інших учасників судового процесу та суперечить вимогам статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, учасником якої є Україна, стосовно права кожного на розгляд його справи судом упродовж розумного строку.

Відповідно до ст. 90 ГПК України, господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі

Відповідно до пункту 5.1. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" окрема ухвала виноситься господарським судом за наявності умов, передбачених частиною першою статті 90 ГПК - виявлення при вирішенні спору порушень законності або недоліків у діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу (далі - підприємства і організації). При цьому господарський суд не обмежений колом ні учасників судового процесу у конкретній справі, ані загалом осіб, зазначених у статті 1 ГПК.

Згідно пункту 5.2. вказаної Постанови окрема ухвала виноситься, як правило, одночасно з рішенням зі справи. Водночас з урахуванням обставин конкретної справи (зокрема, у випадках, зазначених у підпунктах 3.12, 3.13 пункту 3 цієї постанови) суд може винести окрему ухвалу в будь-який момент часу в процесі розгляду справи.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку, що виявлені недоліки в роботі відповідальних за юридично-правову роботу позивача є достатньою підставою для винесення окремої ухвали, якою керівника позивача має бути повідомлено про вказані недоліки з метою вжиття відповідних організаційно-правових заходів.

Керуючись ст. 22, 86, 90 ГПК України, суд –

УХВАЛИВ:

1. Окрему ухвалу надіслати керівнику Товариства з обмеженою відповідальністю компанія "Інвестжитлобуд".

2. Відповідно до частини 2 статті 90 Господарського процесуального кодексу України про результати розгляду окремої ухвали позивачу повідомити господарський суд Рівненської області в місячний строк.

Суддя Марач В.В.

СудГосподарський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення06.11.2013
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48828942
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/137

Рішення від 26.04.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Чернявський В.В.

Ухвала від 06.12.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Левченко Павло Іванович

Ухвала від 02.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Ухвала від 05.08.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 09.01.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Пироговський В.Т.

Ухвала від 27.03.2012

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Воронюк О.Л.

Ухвала від 06.11.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 06.11.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 23.10.2013

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

Ухвала від 07.10.2010

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Марач В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні